gebe
  1. BeyazMelek

    BeyazMelek Super Moderator

    Kayıt:
    11 Aralık 2007
    Mesajlar:
    678
    Beğenilen Mesajlar:
    325
    Ödül Puanları:
    63

    Mikrodalgada bazlama yağlaması nasıl yapılır?

    Konu, 'Hamur İşleri' kısmında BeyazMelek tarafından paylaşıldı.

    bazlama yağlaması nasıl yapılır bazlama nasıl yapılır

    Bizi çocukluğumuza götüren enfes bir tattan bahsetmek istiyorum sizlere sıcak sıcak bazlamalar pişer sabah kahvaltısında sofranın baş köşesine konuluverirdi. Şimdi ise her şeyin hazırı var.
    Marketten bazlama aldınız (üç tanesini bir liraya satıyorlar :D ) ve çocukluğunuzun o enfes tadına dönmek istiyorsunuz. O zaman bir bıçak yardımıyla bazlamanın göbeğinde bir çukur oluşturuyoruz ve ortasına tereyağı koyup mikrodalgaya veriyoruz iki dakika sonra çocukluğunuza ait o enfes koku burnunuzda olacak bir de yanına tulum peynirini ekledik mi sofradaki hiçbirşeye dokunmadan bazlamayla doyar kalkarız.

    [​IMG]

    Ama meleklerim eğer diyetteyseniz bu tarifimizden uzak durmanızı öneririm çünkü epey bir kalori içeriyor sonra üç gün aç kalsanır yakamazsınız bu kötü kaloricikleri :D:D

     
Mikrodalgada bazlama yağlaması nasıl yapılır? konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Kayseri yağlaması

    Kayseri yağlaması

    kayseri yaglamasi kayseri yağlaması yağlaması video yemekleri yağlama Hamur İçin : maya un tuz ılık su Sos İçin: 500gr kıyma 4 baş soğan 5adet sivri biber 4adet domates kara biber kırmızı biber tuz salça Yapılışı: Kıyma bir tencerede suyu çekilinceye kadar kısık ateşte pişirilir.Yağ ,soğan,biber,domates,baharatlar sırasıyla konulur.Salça katılır ve 20 dakika kendi suyu ile kısık ateşte...
  2. Mikrodalga fırın:

    Mikrodalga fırın:

    Mikrodalga fırın: Mikrodalga fırının altında, üstünde ve yanlarında en az 37.5 cm. boşluk bırakmak doğru olur. Fırından çıkacak sıcak tabakları koymak için yere ihtiyacınız olacaktır. Mikrodalga fırının tabanı, tezgah üstü ve göz hizası arasında olmalıdır. Bu da yaklaşık olarak yerden 90 cm. ile 135 cm. arasında bir değerdir.
  3. Kayseri Yağlaması(ŞEBİT MANTISI)

    Kayseri Yağlaması(ŞEBİT MANTISI)

    kayseri yağlaması nasıl yapılır şebit tarifi kayseri yaglamasi tarifi sebit yaglamasi şebit nasıl yapılır Yağlama (Kayseri) 4 su bardağı un 1 adet yumurta 1 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket tereyağı İçi İçin; 2 adet kuru soğan 250 gr. kıyma 3 çorba kaşığı sıvıyağ 15-20 dal maydanoz karabiber tuz Üzeri İçin; 1 kase yoğurt 2-3 diş sarımsak tuz Yumurta un, su ve tuzdan oluşan...
  4. Bazlama

    Bazlama

    bazlama hamuru tavada hamuru tarifi nasıl yapılır kolay Malzemeler 4 bardak un 1.5 bardak ılık su 1 çay kaşığı kuru maya (1/4 paket yaş maya) 1 çay kaşığı şeker 1 çay kaşığı tuz Yapılışı ıMayayı, tuzu ve şekeri ılık suda eritin. Karışıma unu ekleyip yumuşak bir kıvamda (kulak memesi denilen kıvam) yoğurun.* Hamurun üstünü ıslak...
  5. Mikrodalga fırın nasıl kullanılır

    Mikrodalga fırın nasıl kullanılır

    Arkadaşlarım bir mikrodalga fırın aldım da kullanırken nelere dikkat etmeliyim yani nası kullanacağım ben bunu ?

Sayfayı Paylaş