gebe
  1. ferhoşteyze

    ferhoşteyze Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    23 Eylül 2007
    Mesajlar:
    14
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0

    mısır ekmeği

    Konu, 'Ekmekler&Pideler' kısmında ferhoşteyze tarafından paylaşıldı.

    ekmek makinasında mısır ekmeği mayalı mısır ekmeği ekmek makinesinde mayalı tarifi makinasında tarifi cevizli & zeytinli ekmek

    malzemeler
    * bir buçuk yemek kaşığı kuru maya (ben yarım paket yani 21 gr yaş mayayı eriterek kullandım)
    * 3.5 bardak un (ben yarısını kepekli un ile yaptım)
    * 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    * aldığı kadar un
    * yarım su bardağı dilimlenmiş zeytin
    * yarım su bardağı irice dövülmüş ceviz
    * 1+1/4 su bardağı sıcak su
    * 1 çay kaşığı tuz (bana tuzsuz geldi bir dahaki sefere 2 çay kaşığı tuz kullanacağım)
    * 1 tatlı kaşığı bal (ben şeker kullandım)
    hazırlanışı
    * 3.5 su bardağı unu,şekeri,tuzu, mayayı, suyu ve yağı kabaca karıştırın ve hamuru 10 dk dinlendirin.
    * cevizi katın, bir elinizle hamuru yoğururken diğer elinizle hamurun elinize yapışmayacak kıvama gelebilmesi için un ilave edin. Hamur elinize yapışmayacak kıvama gelince un eklemeyi bırakın. hamuru esnek bir hale gelene kadar yoğurun. 1.5 - 2 saat kalorifer yanında dinlendirin.(ben kaloriferin üstüne koydum maya ekşi ekşi koktu pişirirken yanına koymak gerekiyor sanırım :))
    * dinlendirdikten sonra zeytinleri katın ve çok hırpalamadan yoğurun. Yağlanmış ekmek kalıbına koyup 1 saat dinlendirin.
    * 175 derecede 40 dk pişirin. Fırına koymadan önce hamur üzerinde yarım cm 'lik çizikler atarsanız içi daha iyi pişer.
    Afiyet olsun.

     
    Son düzenleme: 23 Eylül 2007
  2. ferhoşteyze

    ferhoşteyze Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    23 Eylül 2007
    Mesajlar:
    14
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: Ekmek makinasında ekmek tarifleri
    Mısır Ekmeği


    1/2 cup ılık su
    1/2 cup ılık süt
    2 tbsp zeytinyağı (kesinlikle mısır yağı kullanmayın;
    sonuç kötü oluyor)
    1-1/2 tbsp şeker
    1/2 tbsp bal
    2 tsp tuz
    2-2/3 cup beyaz un (kesinlikle kepekli un kullanmayın;
    sonuç kötü oluyor)
    1/2 cup mısır unu
    2-1/2 tbsp instant maya

    Bu mısır ekmeği tarifi ile oldukça kabarık büyük bir somun elde edeceksiniz. Geleneksel mısır ekmeği gibi yoğun olmayacaktır. Fakat lezzeti ile sizi şaşırtacaktır.

    Ekmeğinizi makinanızın hızlı (2:20 saatlik) programında hazırlamalısınız. Ekmek kabuğu seçimi orta fonksiyonda olmalıdır.

    Ekmeğinizin içerisinde marketlerde konserve olarak bulacağınız haşlanmış mısır tanelerini suyunu bir kevgir yardımı ile süzerek, katkı konulması için makinanızın uyarı sesi ile birlikte ilave edebilirsiniz. Arzuya göre, 1 veya 1/2 cup mısır tanesi koyabilirsiniz.

    Yağ ve un için uyarılarımı göz önünde bulundurusanız, ekmeğinizi ziyan etmemiş olacaksınız. Beyaz unu ve mısır ununu makinanıza koyarken elemeyi unutmayın...

    Afiyet olsun...
     
  3. tuqqce

    tuqqce Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    19 Mart 2008
    Mesajlar:
    6.382
    Beğenilen Mesajlar:
    394
    Ödül Puanları:
    83
    Şehir:
    Wuppertal-Germany
    Cevap: mısır ekmeği

    emeğine sağlık..
     
mısır ekmeği konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Lobyo Cadi (Fasulyeli Mısır Ekmeği)

    Lobyo Cadi (Fasulyeli Mısır Ekmeği)

    Malzemeler 1 kilo mısır unu (beyaz mısır unu) 1/2 kg kuru fasulye 1 adet pırasa Bir iki baş sarımsak Yeşil biber veya acı biber Reyhan otu Az miktarda tuz Yapilis Tarifi Fasulyeler suda haşlanır.(Ezilecek kadar haşlanmamalı). Haşlanan fasulyelerin suyuyla mısır unu yoğrulur.Yoğrulan unun içine haşladığımız fasulyeler eklenir. İnce doğradığımız pırasa,ezilmiş sarımsak, reyhan ve biber...
  2. Mısır

    Mısır

    Mısır (Zea mays L.) bir kültür bitkisidir.Bütün dünyada yetiştirilir. Dişi çiçeklerden alınan püsküller, ince bir tabaka halinde, gölgelik bir yerde kurutulur. Dış Görünüş: Açık esmer veya kırmızı esmerimsi renkli, hafif ve özel kokulu, tadsız, 1 mm kadar genişlikte, uzun liflerden ibarettir. Bileşim: Karbonhidratlar, potasyum, sodyum ve kalsiyum tuzları taşır. Etki ve Kullanılış: İdrar...
  3. patlamış mısır

    patlamış mısır

    Patlamış Mısırın Patlaması Patlamış mısırın hikayesi beş bin yıl evveline, Amerika kıtasına kadar uzanıyor. Amerika yerlileri gıda için kullanılacak mısır ile içi daha sulu olan patlayabilir mısırların arasındaki farkı biliyorlardı. Kolomb kıtaya ayak bastığında yerlilerin mısır kültürünü gördü, ama asıl ilgi 1510'lu yıllarda Güney Amerika'da terör estiren Hernanda Cortes'in Aztek'lerin...
  4. Ekmek...

    Ekmek...

    rüyada birine su vermek rüyada bayat ekmek görmek ölüye su vermek ölüye yemek para Taze, yuşak yahut sıcak ekmek zahmetsiz helal kazanca ve bol nimete, Katıksız ekmek yemek garip yaşamaya ve yalnız ölmeye, Aşırı sıcak ekmek yemek gam ve kedere, Esmer ekmek yahut mısır ekmeği geçim sıkıntısıyla beraber dinde kurtuluşa, Pide ve yufka yemmek bol rızka yahut kısa ömre, Arpa ekmeği takva ve...
  5. Bardakta Mısır

    Bardakta Mısır

    Yaz sezonunun gelmesi ile beraber heryerde türemiş olan mısır satış şekli. İsteğe göre ketçap, mayonez ve bilimum baharat konuluyor.Ortalama olarak bir bardak 1-2 tl.Mısırı bu şekilde bardağa dökme fikri zannımca gazete yada mısırın yaprağına sarılıp, sokak ortasında ''Ne var ki!'' bakışlarıyla yürüyenler için düşünülmüş.Tabi onlar için değişen birşey yok, onlar yine onlar.Bu şekilde...

Sayfayı Paylaş