gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.183
    Beğenilen Mesajlar:
    2.224
    Ödül Puanları:
    113

    Misket Tatlısı (6 Kişilik)

    Konu, 'Tatlılar' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler: 1 Adet Yumuta 1 Kahve Fincanı Yoğurt
    1 Kahve Fincanı Eritilmiş Margarin
    2 Kahve Fincanı Pudra Şekeri
    1 Çay Kaşığı Karbonat
    Alabildiği Kadar Un
    Kızartmak İçin: Sıvı Yağ




    HAZIRLANIŞI :İlk olarak geniş bir kapta 1 adet yumurtayı,1 kahve fincanı yoğurdu,1 kahve fincanı eritilmiş margarini,1 çay kaşığı karbonatı ve alabildiği kadar unu iyice karıştırın.Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene dek yoğurun. Hazırladığınız hamurun üzerine nemli bir bez örterek 20 dk dinlendirin.
    Sıvı yağı tercihen teflon bir tavaya alın. Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp,kızgın sıvı yağın içine atın ve çevirerek kızartın.
    Delikli kepçeyle servis tabağına aldığınız tatlıların üzerine pudra şekeri serpin.(isteğe göre hindistan cevizi ve tarçın serpebilirsiniz) Soğuyunca servis yapın.

     
Misket Tatlısı (6 Kişilik) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Badem Tatlısı (6 Kişilik)

    Badem Tatlısı (6 Kişilik)

    Malzemeler 6 yumurta 2 çorba kaşığı toz seker 100 gr margarin 2 çorba kaşığı un 50 gr kabuksuz badem 100 gr çekilmiş badem 1 kilo şekerden yapılmış şurup Şurubun malzemesi 1 kg toz şeker 3 bardak su Yarım limon suyu Yemeğin Tarifi Tatlının hazırlanışı: Yumurta sarılarını aklarından ayırarak bir tencereye alın ve şekeri de ilave edin. Ağır ateşte tel ile çırparak kabartın. Ateşten alarak...
  2. düğme tatlısı(6/8 kişilik)

    düğme tatlısı(6/8 kişilik)

    MALZEMELER 125 gram margarin 2 su bardağı irmik 2 adet yumurta 1 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 kahve fincanı soda 1 çay kaşığı vanilya 2 çorba kaşığı marmelat 2 çorba kaşığı badem Şerbeti için: Bir buçuk su bardağı tozşeker 1 çorba kaşığı limon suyu 1 çay kaşığı vanilya 1 su bardağı su HAZIRLANIŞI Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için 1 su bardağı su ve bir buçuk su bardağı...
  3. Misket tatlısı(6 kişilik)

    Misket tatlısı(6 kişilik)

    MALZEMELER 1 Adet Yumuta 1 Kahve Fincanı Yoğurt 1 Kahve Fincanı Eritilmiş Margarin 2 Kahve Fincanı Pudra Şekeri 1 Çay Kaşığı Karbonat Alabildiği Kadar Un Kızartmak İçin: Sıvı Yağ HAZIRLANIŞI İlk olarak geniş bir kapta 1 adet yumurtayı,1 kahve fincanı yoğurdu,1 kahve fincanı eritilmiş margarini,1 çay kaşığı karbonatı ve alabildiği kadar unu iyice karıştırın.Kulak memesi kıvamında bir hamur...
  4. misket

    misket

    Misket, ufacık tefecik bir elma türü... Huriye de Ganizadeler'in ufakcık tefecik şipşirin kızlarının adı. Huriye, sık sık evlerinin önündeki elma ağacına tırmanır, yolu gözler; sebep, Osman Efe... Ankara'nın sayılı efelerinden Osman, genç, yakışıklı, geniş omuzlu,burma bıyıklı... Huriye'nin gönlü bu Osman Efe'de. Osman Efe, evin önünden geçiyor; Huriye atlıyor bahçeye, tırmanıyor misket...
  5. Yumurta Tatlısı (8 Kişilik

    Yumurta Tatlısı (8 Kişilik

    yumurta tatlısı MALZEMELER 3 Yumurta 1 Çorba Kaşığı Un 2 Çorba Kaşığı Yoğurt 1 Çay Bardağı Sıvıyağ ŞERBET İÇİN: 1 Çay Fincanı Tozşeker 2 Çay Fincanı Su 1 Tutam Toz Safran HAZIRLANIŞI Tozşeker ve suyu tencerede kaynatın. Koyulaşmaya başlayınca toz safranı ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın. Yumurta, un ve yoğurdu mikserle çırpın. Sıvıyağı tavada ısıtıp hazırladığınız karışımı dökün....

Sayfayı Paylaş