gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.167
    Beğenilen Mesajlar:
    2.217
    Ödül Puanları:
    113

    Mücendra Pilavı

    Konu, 'Pilavlar' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Pirinç ve Yeşil Mercimek Türk sofrasının vazgeçilmez kışlık yemeklik malzemelerindendir. Anadolu'da da değişik isimlerle yapılan bu tür bir pilavı bu kez Kıbrıs Türklerinin usulüyle (mücendra pilavı) pişirmeyi deneyelim Malzemeler (6 kişilik) 250 gr. Yeşil Mercimek,
    190 gr. Pirinç,
    1 adet rta boy kuru soğan,
    60 gr Ayçiçek yağı,
    800 Gr (dört bardak) su.
    Hazırlanışı;
    Kuru soğanı soyduktan sonra yemeklik olarak doğra bir kenarda hazır tut. Yeşil mercimekleri temizleyip yıkadıktan sonra 30 dakika suda pişir.


    Bu arada bir tavada ayçiçek yağını kızdırdıktan sonra soğanı kızart. Kızarmış soğanı 30 dakika pişmiş mercimeğin üzerine ilave et. Daha sonra ayıklanıp temizlendikten sonra yıkanan pirinci de bunun üzerine ekle ve 40 dakika daha pişir. Afiyet olsun.

     
Mücendra Pilavı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Susamlı pilav...

    Susamlı pilav...

    Malzemeler 3 su bardağı pilavlık pirinç 6 çorba kaşığı susam 3 su bardağı et suyu 3 yemek kaşığı tereyağı 2 adet kesme şeker Tuz Yapılışı Pirinci bir saat kadar sıcak suda bekletin. Sonra yıkayıp suyunu süzüp bir kenara alın. Derince bir tencereye tereyağını koyup eritin. Hemen susamları içine atın ve susamlar kızarana kadar kavurun. Susamlar kızardıktan sonra, et suyunu ilâve edin. Bu...
  2. Yufkalı Pilav

    Yufkalı Pilav

    Malzemeler : 4 su bardağı pirinç 250 gr margarin 1 adet yufka karabiber tuz Yapılışı : Tencerenin içini bir miktar margarinle iyice yağlayın, sonra yufkayı serin. Diğer yanda pirinci ılık suda 60 dakika dinlendirin. Sonra iyice yıkayıp, suyunu süzdükten sonra tenceredeki yufkanın içine koyun. Margarini eritip pirincin üzerine dökün ve yufkayı pirinçlerin...
  3. Akasya Pilavı

    Akasya Pilavı

    =Malzemeler= ( 6 Kişilik) 3 Su bardağı pirinç 2 Çorba kaşığı margarin 5 Adet arpacık soğan 250 gr kuzu eti 1 Adet havuç 1 Su bardağı haşlanmış bezelye 1 Adet domates Yarım demet dereotu Yeterince et suyu Tuz =Hazırlanışı= Pirinçleri ılık ve tuzlu suda yarım saat bekletin. Margarini tencereye alın. Kuzu etini 3 su bardağı suyla kaynatın. Piştikten sonra suyunu bir...
  4. Milföylü Pilav...

    Milföylü Pilav...

    milföylü pilav pilav çeşitleri Milföy hamuru ile lezzeti bir pilav yapmaya ne dersiniz Meleklerim? Bilindiği gibi milföy hamuru hem tatlı hemde tuzlu tarifler için kullanılabiliyor :) Malzemeleri 1 su bardağı pirinç 2 su bardağı su 1 yemek kaşığı tereyağ 1 adet çarliston biber 1 adet orta boy havuç 1 adet tatlı kırmızı biber 4 adet milföy hamuru 1 adet yumurta Tuz Yapılışı...
  5. mantarlı pilav

    mantarlı pilav

    gelik pilavı mantarlı gelik pilavı mantarlı pilav pilav tarifi karadeniz bölgesinde bunun değişik versiyonunuda yapıyolar ben bayılıyorum mantar turşusundan yapılıyor MALZEMELER: * 2 su bardağı pirinç * 3 su bardağı su * 500 gram mantar * 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık * 1 orta boy soğan (incecik doğrayın) * bir tutam şeker * tuz, karabiber, zeytinyağı * 1...

Sayfayı Paylaş