gebe
  1. ßeLeN

    ßeLeN Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    14 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.973
    Beğenilen Mesajlar:
    1.316
    Ödül Puanları:
    113

    Muhallabili Kadayıf Nasıl Yapılır?

    Konu, 'Tatlılar' kısmında ßeLeN tarafından paylaşıldı.

    muhallebili kadayıf, tarifi, malzemeleri nelerdir, nasıl yapılır gereken bilgiyi bulabilirsiniz

    Farklı agız tadı olanlar, değişikliğe açık melekler sizle riçin bu tarifim;


    [​IMG]
    Malzemeleri;

    350 g kadar tel kadayıf
    3 yemek kaşığı tereyağ
    5 yemek kaşığı toz şeker
    1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
    Muhallebisi için:
    1 lt süt
    4 yemek kaşığı un
    3 yemek kaşığı mısır nişastası
    1 su bardağı toz şeker
    1 paket vanilya
    1 adet yumurta sarısı
    1 paket sıvı krema(200ml)

    Hazırlanışı
    Kadayıfı ince ince kırın(kolay kırılması için 2 saat kadar derin dondurucuda bekletebilirsiniz). Teflon tencereye ya da genişçe bir teflon tavada tereyağını eritin ve şekeri, kadayıfı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Son olarak cevizi ilave edin ve bir süre daha kavurup ocaktan alın. (Kadayıfları ocaktan aldıktan sonra tencerede bırakırsanız kızarmaya devam edecektir o nedenle ya karıştırmaya devam edin ya da bir kaba alarak soğumasını sağlayın)
    [​IMG]

    Muhallebinin hazırlanışı;

    krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alarak karıştırarak pişirin. Muhallebi kaynadıktan 3 dakika kadar sonra ocaktan alarak 10-15dk soğumaya bırakın. Daha sonra vanilya ve sıvı kremayı ilave edin ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir görüntü alana kadar 4-5 dakika boyunca çırpın.
    Yaklaşık 30cm çapında bir borcama kızartmış olduğunuz kadayıfların yarısını dökün ve borcamın tabanına güzelce yayın. Üzerine hazırladığınız kremayı dökün ve en üste kalan kadayıfları serin. Tatlıyı soğuyana kadar bekletin ve buzdolabına kaldırın.
    Borcam seçimini yaparken daha büyük boy dikdörtgen borcam da kullanabilirsiniz. Kreması kalın olsun istiyorsanız verdiğim ölçüdeki borcam uygun geliyor.

    Afiyet olsun..


     
  2. TaçSız PrenSeS

    TaçSız PrenSeS Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    27 Nisan 2011
    Mesajlar:
    162
    Beğenilen Mesajlar:
    19
    Ödül Puanları:
    0
    ben bu tatlıyaaaa bitiyorum hele de tereyağı kokusunaaaaaaaaaaaa
     
Muhallabili Kadayıf Nasıl Yapılır? konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Kadayıf

    Kadayıf

    Malzemeler: 150 gram margarin 300 gram tel kadayıf Dövülmüş ceviz(250 gram ama isteğinize göre miktarını ayarlayabilirsiniz.) Şerbeti için: 3 su bardağı şeker 3,5 su bardağı su Biraz limon suyu Yapılışı: Margarini eritin Bir kapta tel kadayıfları elinizle tiftikleyip havalandırarak açın. Erimiş margarini yavaş yavaş kadayıfların içine döküp harmanlayın. Tel kadayıfları iki parçaya...
  2. Kadayıf dolması

    Kadayıf dolması

    fırında kadayıf dolması kadayıf dolması fırında tarifi nasıl yapılır Malzemeler: 500 gr tel kadayıf 1 su bardağı iri çekilmiş antep fıstığı 250 gr tereyağı 4 su bardağı tozşeker 2 su bardağı su Hazırlanışı: *Su ve tozşekeri kaynatın. Şurubu buzdolabında soğutun. *Kadayıfı elinizle tel tel ayırarak mutfak tezgahına yayın. Antep fıstıklarını ortasına serpip sıkıca sarın. Uygun bir...
  3. Deniz Kadayıfı nedir nasıl kullanılır

    Deniz Kadayıfı nedir nasıl kullanılır

    deniz kadayıfı nasıl hazırlanır deniz kadayıfı faydaları, deniz kadayıfı yararları, deniz kadayıfı faydaları Denizden çıkan yani daha doğrusu doğal olarak denizde bulunan deniz kadayıfının bir çok faydası varmış arkadaşlarım. Yine nette araştırırken buldum. Vallahi ne yalan söyleyim resmine bakmadan önce böyle üzeri bolca antep fıstıklı bir kadayıf düşledim :D:D Deniz Kadayıfı (Chondrus...
  4. Evde Cevizli Tel Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır?

    Evde Cevizli Tel Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır?

    kadayıf tatlası nasıl yapılır tel kadayıf tatlısı tarifi cevizli tel kadayıf tarifi Millet olarak tatlıya olan düşkünlüğümüz malum... Özellikle Ramazan ayların da ve bayram günlerin de misafirlerimize tatlı ikram etme gibi alışkanlığımız Osmanlı döneminden beri bizlere kadar gelmiştir. Oruçlu iken nedense benim canım tatlı çeker sanırım oda açlıktan kan şekerinin düşmesi ile birlikte vücut...
  5. Yumurtlamanın tespiti nasıl yapılır?

    Yumurtlamanın tespiti nasıl yapılır?

    Ovülasyon (yumurtlama) gebe kalmadaki en önemli faktörlerden birisidir. (bir kadındaki iki yumurtalıktan birindeki follikülden bir yumurta salınması)Döllenmenin gerçekleşmesi için partnerler arasındaki cinsel ilişkinin zamanlaması büyük önem taşıyor.Yumurtanın ömrü sadece 24 saat tir.Spermin kadın vücudunda canlı kalabildiği süre ise en fazla 3-4 gündür. Yumurtlama döneminde yumurta bir fallop...

Sayfayı Paylaş