gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.164
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113

    Mür yağının faydaları

    Konu, 'Alternatif Tıp' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    mür ağacı Mür yağını belki içinizde bilenler ve duyanlar olmuştur ama ben mür yağı hakkında bilgi sahibi olmayanlar yada ilk kez duyanlar için gerekli olan bilgileri ve mür yağının faydaları konusunda bilmek istediklerinizi paylaşmak istiyorum:) [​IMG]
    Smyrna, mür (ağacı) anlamına gelmektedir, hoş kokulu mür yağı elde etmek için mür ağacının gövdesi bir keskiyle çizilerek akan reçine toplanır.

    Mür Yağı ağaçta oluşan doğal yarıklardan elde edilirse mür yağının daha iyi olduğu söylenmektedir

    Çeşitli balsam ağaçlarından elde edilen reçine sakızıdır. Güzel kokusu vardır. İlk çağlardan beri kullanılmaktadır. Kokusu kuvvetlidir ve tadı acıdır.

    Özellikleri: Antiseptik, anti-enflamatuar, antimikrobiyal antifungal ve stimulandır.

    Kullanıldığı yerler:

    Losyon olarak (yoğunluğu azaltılmış) : Dişeti iltihaplarında kullanılır.

    Kompres olarak/Banyo suyuna buhar yolu ile: Zihinsel dinginlik verir, enfeksiyonlara karşı, bakteri ve mikrop kırıcıdır, canlandırıcıdır, soğuk algınlığı,mide rahatsızlıkları, boğaz ağrıları ve ağız içi yaraları için etkilidir.

    Uyarılar: Hamilelikte kullanımı sakıncalıdır, ağız yolu ile almayınız.


     
Mür yağının faydaları konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Lavanta Yağının Faydaları

    Lavanta Yağının Faydaları

    Lavanta Yağının Faydaları nelerdir lütfen bana Lavanta Yağının yararlarını yazın kızlar.
  2. Mürdüm Eriği ve Faydaları

    Mürdüm Eriği ve Faydaları

    Mürdüm Eriği hakkında bilgi Mürdüm Eriği faydaları, yararları Severek tükettiğimiz, reçelini marmelatını yaptığımız mürdüm eriğinin faydaları ile ilgili olarak sizleri bilgilendirelim melekler :) Erik türlerinin iklim istekleri birbirinden farklıdır Mevcut türler içerisinde değişik iklim koşullarına en iyi uyabilen P cerasifera'dır Avrupa erikleri (P domestica) kışı nisbeten soğuk geçen...
  3. Kuru Mürdüm Eriği ve Faydaları

    Kuru Mürdüm Eriği ve Faydaları

    Mürdüm Eriğinin Yararları Kurutulmuş Mürdüm eriği Doğada bulunan birbirinden faydalı bitkilkerden biri olan mürdüm eriği kurusu neleree iyi geliyor, kullanım alanları nedir öğrenmek için makalemizi inceleyebilirsiniz melekler :) Rengi mor ile mavi arasında olan sonbahar mevsiminde satılmaya başlanan mürdüm eriğinin bir çok faydası bulunuyor. Aslen asya kökenli bir meyve olan mürdüm...
  4. Susam yağı ve Faydaları

    Susam yağı ve Faydaları

    Susam yağı ve Faydaları susam yağının faydaları Kozmetikte çokça kullanılan susam yağı, özellikleri ve kullanım alanları ile ilgili bilgiler şöyle melekler :) Sesamum indicum bitkisinin olgun tohumlarından, presleme yoluyla elde edilen sabit bir yağ olan susam yağı vitamin mineral antioksidanlar ve lesitin bakımından zengin bir besindir. 1-Susam yağında, sesamol, sesamin ve sesamolin...
  5. Ozon Yağının Faydaları

    Ozon Yağının Faydaları

    Ozon Yağı Faydaları Ozon Yağı Faydaları Nelerdir Sevgili melekler, son yıllarda cilde sağladığı faydalarla dikkat çeken ozon yağı, özellikleri ve kullanım alanları hakkında ki bilgilerimiz şöyle :) - pH 5.5 ile cildin asit örtüsünü korur. - Taze ve pürüzsüz bir cilde kavuşmanız için doğanın hediyelerinden biridir. - El ve tırnaklarınızın kusursuz görünmesine yardımcı olur. - Cildinize...

Sayfayı Paylaş