gebe
  1. UzakMavi

    UzakMavi Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    26 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.421
    Beğenilen Mesajlar:
    8
    Ödül Puanları:
    0

    mutfakta süper püf noktaları

    Konu, 'Faydalı Bilgiler' kısmında UzakMavi tarafından paylaşıldı.

    PATATES PÜRESİ İÇİN Patates püresini yaparken dha lezszetli olmasını istiyorsanız,içine süt de katabilirsiniz.Ama ne kadar süt atacağınızı kestiremiyorsanız,süt yerine süt tozu kullanabilirsiniz.Böylece hem patates püresinini kıvamıı rahatça tutturabilirsiniz hem de lezzetine lezzet katmış olursunuz.
    TART HAMURU TOPAKLAŞIYOR MU?
    Tart hamurunu karıştırırken topaklanmasını önlemek için içine bir yumurta sarısı ilave edin.İyice yoğurarak yumurtayı hamura yedirin.Böylelikle tart hamurunun topaklanmasını önlemiş olursunuz.

    YUMURTANIN SARISINI AKINDAN AYIRMAK İÇİN
    Yumurtanın sarısını akından ayımranın kolay yolu,yumurtayı bir huni içine kırmaktır.Yumurtanın beyazı huninin içinden geçerek altına tutacağını kaba akacaktır.Dikkat edilmesi gereken nokta ise yumurtanın taze olmasıdır.Bayat yumurta olması durumunda sarısı patlayabilir.

    BUZDOLABINDA OLUŞAN KÖTÜ KOKULAR
    Buzdolabınıza sinen ve bir süre sonra kötüleşen kokulardan kurtulmanın çaresi ;küçük bir kaba bir miktar süt koyup ağzı açık şekilde dolapta bulundurmaktır.Göreceksiniz süt bir süre sonra bütün kötü kokuları emmeye başlayacaktır.

    LEZZETLİ HAZIR ÇORBALAR
    Hazır çorbaları hazırlarken içlerine biraz soğan doğrayıp,ince kıyılmış nane veya maydanoz ilave edebilirsiniz.Böylece çorbanızın hem görünümü hem de lezzeti değişecektir.Öte yandan hazır çorbaların yağ oranı düşüktür.Eğer yağ ilavesi yapmak istiyorsanız,çorbanıza,ocaktan indirmeye yakın kızgın yağ gezdirin.

    KAŞAR PEYNİRİ ZİYAN OLMASIN
    Buzdolabında uzun süre kalan kaşar peyniri kurur ve tadı bozulur.Bu tür peynirleri atmak yerine değerlendirmek istiyorsanız;kaşar peynirini rendeleyip küçük poşetlere doldurarak difrizde dondurun.Böylece kurumuş ve atmak üzere olduğunuz kaşar peynirini atmak yerine,böreklerde kullanmış olursunuz.

    TURP SEÇERKEN DİKKAT EDİN
    Turp alırken yüzeyinin parlak ve gergin,yapraklarının da taze olmasına dikkaet edin.Uzun süre saklayacaksanız ıslatılmamış turp alın.Turpu soyup saklayacaksanız,üzerine limon suyu sürüp o şekilde saklayın.

    DİKKAT!KARBONAT VİTAMİNLERİ ÖLDÜRÜR
    Bakiliyat tipindeki gıdaları pişirmeden bir gece önce yumuşaması için suda bekletirsiniz.Daha çabuk yumuşaması için suya karbonat katabilirsiniz.Fakat bu işlem sonucu karbonat bakliyatın içerdiği vitaminleri çldürecektir.

    CİĞER KIZARTMADAN ÖNCE
    Ciğer tava yapmadan önce ciğerleri batıracağınız una bir miktar karbonat ekleyebilirsiniz.Ayrıca yağı iyice kızdırırsanız,arnavut ciğerinizin tadı çok daha lezzetli olur.Ciğerleri yarım saat kadar süt içinde de bekletebiilrsiniz.

    HARDAL KURURSA
    Uzun süre duran hardal kuruyabilir.Bunu önlemek için kavanozunuzun üstüne biraz yağ gezdirip,bir tutam tuz ekleyerek karıştırın.Hardal kuruduğunda uygulayabileceğiniz diğer bir yöntem de içine biraz sirke ya da sıvıyağ koyup,eriyene dek karıştırın ve bir tutam tozşeker ilave edin.

    KAHVE DEĞİRMENİNİ TEMİZLEMEK İÇİN
    Kahve değirmeninizde öğüttüğünüz maddelerin kokusnu temizlemek için;bayat ekmeği parçalara bölerek,kahve değirmenine çekin.Böylece kahve değirmeninde oluşan kokular ekmek tarafından alınmış olacaktır.

    PİLAV NASIL TANE TANE OLUR?
    Pişireceğiniz pilavın tane tane ve beyaz olmasını sağlamak için;pilav tenceresinin içine pişirme esnasında incecik dilimlenmiş bir limon koyun.Sonuç,her zaman olumlu olacaktır.

    KEREVİZİN KOKUSUNU SEVMEYENLER İÇİN
    Kervizin kendine has kokusu vardır.Ancak bazıları bu kokuyu sevmezler.Kerevizin bu kokusunu almak için kerevizi pişirme esnasında tencereye biraz lahan turşusu katın.Göreceksiniz kerevizin kokusundan eser kalmayacaktır.


     
  2. *jellibon*

    *jellibon* Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    9 Kasım 2007
    Mesajlar:
    6.787
    Beğenilen Mesajlar:
    36
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    mutluluk ülkesinden
    Cevap: mutfakta süper püf noktaları
    emeğine sağlık canım konu için
     
  3. Hülya

    Hülya Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    24 Eylül 2007
    Mesajlar:
    535
    Beğenilen Mesajlar:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Bilecik
    Cevap: mutfakta süper püf noktaları

    hımm teşekkürler pilav için olanı tuttum
     
mutfakta süper püf noktaları konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. zengin osmanlı mutfağının püf noktaları

    zengin osmanlı mutfağının püf noktaları

    “Kültür” başlığı altında değerlendirildiğinde başlangıcı 15. Yüzyıl olarak ele alınan Osmanlı Saray yemekleri ilk kez büyük bir organizasyonla Türkiye’nin ünlü otellerindeki şeflerin katılacağı yarışmayla tanıtılacak. Yarışma, dünyanın üç büyük mutfak kültüründen biri olan Osmanlı mutfağının günümüzde de bilinirliğinin artırılmasına katkı sağlayacak. “Osmanlı Saray Yemekleri Yarışması”nın ilki...
  2. Mutfağı Düzenlemenin Püf Noktaları

    Mutfağı Düzenlemenin Püf Noktaları

    Meleklerim evde en sık kullanılan ve dolayısıyla en sık dağılan bölüm mutfaktır.:DKendinize bir düzenleme planı çıkarıp, doğru saklama teknikleriyle mutfağınızı düzenleyebilirsiniz.Nasıl olacak diye düşünmeyin:) İşinizi kolaylaştıracak püf noktalarını sizlere sunuyorum:)Buyrunuz meleklerim... Mutfağı Düzenlemenin Püf Noktaları İşe başlamadan önce kendinize uygulayabileceğiniz gerçek...
  3. Mutfakta Püf Noktaları

    Mutfakta Püf Noktaları

    Mutfakta her bayanın işine yarayacak pratik bilgiler... Mısırları haşlarken daha lezzetli olması için tencereye bir çay kaşığı şeker atın. Ayrıca mısır kabuklarını da yıkayıp, onları da koyabilirsiniz. Balın saf olup olmadığını anlamak için, baldan bir kaşık alıp soğuk suda ezin. Su beyazlaşacak olursa, içinde un veya nişasta var demektir. Sebze haşlarken kokmasın istiyorsanız;...
  4. mutfaktaki bazı püf noktaları

    mutfaktaki bazı püf noktaları

    Artan Pilavlar Artan pilavınızı değerlendirmek için, miktarına bağlı olarak bir ya da iki yumurtayı çırpıp pilavla karıştırdıktan sonra üzerine rendelenmiş kaşar serpiştirip fırına verin Balı Bozulmadan Saklamak Için Balı bozulmadan saklamak için, cam kavanozda ve ışık almayan bir ortamda muhafaza edin. Balıgın Taze Kalması Icin Balık aldınız ama hemen pişirmek istemiyorsunuz....
  5. Mutfak Eşyalarını Kullanmadaki Püf Noktaları!

    Mutfak Eşyalarını Kullanmadaki Püf Noktaları!

    mutfak eşyaları, mutfak eşyaları nasıl kullanılır, mutfak eşyaları kullanımı Sevgili melekler, hergün mutfağımızda kullandığımız eşyalarımızı acaba olması gerektiği gibi kullanıyor muyoruz dersiniz? Ömürlerini kısaltmadan, sağlığımıza zararlı hale getirmeden mutfak eşyalarımızı nasıl kullanırız,sizlere bazı tüyolar vermek istiyoruz bu konumuzda.... Teflon ve döküm tencere setlerini...

Sayfayı Paylaş