Mutfakta vakit kazanmanın sırrı

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Mutfakta vakit kazanmanın sırrı
yemek yapma
Kızlar herzaman bol vaktimiz olmaz yemek yapmak için...Şimdi size mutfakta kısa zamanda çok sayıda iş nasıl halledilir püf noktalarını vericem...İşte size mutfakta zamandan tasarruf ettirecek 5 pratik yol.

yemek-yapma--d7.jpg


Akıllı mutfak planı ile mutfakta harcadığınız zamanı yarıya indirebilirsiniz. Bunda sizin pratiklğiniz kadar mutfaktaki gereçlerin ve mobilyaların konumlandırılması da rol oynar.

Akıllı mutfak planı
Mutfağınızı iyi planladığınız taktirde iş yapmak için harcadığınız zamanı da yarı yarıya indirebilirsiniz. Mutfak araç ve gereçlerini depolarken sahip olduğunuz alanları nasıl kullandığınızı değerlendirin.


İyi bir başlangıç bulaşık makinesi ve en yakın dolap arasındaki güzergâh olabilir. Bulaşık makinesine en yakın olan rafları tabak, kase ve bardak gibi gereçleri depolamak için kullanabilirsiniz.

Bıçakları ve kesici aletleri duvara monte edilebilir tarzdaki mıknatıslı sistemlerde saklayabilir; böylece çocukların da ulaşamayacağı noktalarda muhafaza edebilirsiniz. Bu üniteleri ise kesme, doğrama gibi işlemleri yaptığınız en yakın alanlara monte edebilirsiniz.
Bir diğer önemli nokta çöp kovasını nereye konumlandırdığınız. Çalışırken çıkan çöpleri atmaya mutfağın bir ucundan diğer ucuna gitmemek için tezgah altı çöp kovası sistemlerini rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Düzen tutkusu
Başlık size 'off' dedirtebilir; ama düzenli bir alanda yemek yapmak ile keşmekeş arasında yemek yapmak arasındaki farkı kendiniz de deneyimleyebilirsiniz. Bu sayede hem yemek yaparken aradıklarınızı çabucak bulur, vakitten tasarruf edersiniz, hem de işin sonunda toplamanız gereken yayıntı miktarı fazla olmaz. Kullandığınız mutfak gereçlerini de bulaşık makinenize koyduğunuz taktirde kullanım alanınız derli toplu olacaktır.


Derin dondurucunuzu daha sık kullanın
Yemek yaparken miktarını fazla kaçırabilirsiniz. Bu durumda tüketmeyeceğiniz miktarı derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Aceleniz olduğu zamanlarda derin dondurucuda saklamış olduğunuz yemekleri önce çözüp sonra ısıtabilir ya da gerekiyorsa pişirebilir; böylece zamandan tasarruf edebilirsiniz.

Ayrıca yemekleri derin dondurucuda saklarken fırın kaplarını tercih ederseniz, saklamak, pişirmek ve servis yaparken aynı kabı kullanabilir; servis tabağı ve kirli kaplarla uğraşma zahmetinden de kurtulmuş olursunuz.

Hazır erzak bulundurun
Hazır milföy hamurları, pastabanlar gibi kurtarıcı yiyecekleri erzak dolabınızda her zaman için bulundurmanızda fayda var. Sürpriz misafirleriniz için hazırda ikram edecek bir şeyleriniz olur.


Püf noktalarını öğrenin
Bütün bir tavuk etini ya da bonfileyi marine etmek saatler sürer. Sizinse zamanınız az ve önemli. Dolayısıyla kilitli poşetlere eti terbiyesi ile birlikte koyarak çalkalarsanız eti çok daha kolay marine etmiş olursunuz. Bu yüzden sıkıntılı zamanlar için kilitli poşet ve buzdolabı poşeti gibi pratik malzemeleri bulundurabilirsiniz.
 
Geri
Üst