gebe
  1. cns_01

    cns_01 Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    19 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    381
    Beğenilen Mesajlar:
    95
    Ödül Puanları:
    0

    Mutfaktan Püf Noktalar - 1. Bölüm

    Konu, 'Mutfak İçin Pratik Bilgiler' kısmında cns_01 tarafından paylaşıldı.

    püf noktalar, yararli bilgiler, mutfak, hazirlarken, acarken, ile ilgili tüm bilgileri burada bulabilirsiniz
    [​IMG]

    Püf Noktalar


    DOMATES SOYARKEN

    Domatesi kaynar suya daldırıp bıçağın tersini üstünde ağır ağır gezdirirseniz kabuğu kolayca soyulur.


    HAMUR AÇARKEN

    Hamur açarken kirlenen mutfak tezgahları, üstüne tuz serpilip nemli bir bezle silindiğinde daha kolay temizlenir.


    BEŞAMEL SOS HAZIRLARKEN

    Ateşten alınmasına yakın içine çekilmiş ceviz, adaçayı ya da nane atılan beşamel sosun lezzeti güzelleşir.


    PUDİNG YAPARKEN

    Puding soğurken üzerinin kaymak bağlamasını istemiyorsanız, daha sıcakken üzerine toz şeker serpebilirsiniz.


    JÖLE YAPARKEN

    Jöle yaptığınız kabı soğuk suyla yıkayıp içine ince bir tabaka bitkisel yağ sürüldüğü takdirde, jöleyi kalıptan çıkarmak kolaylaşır. Kalıp sıcakken etrafına ıslak havlu sararak 1-2 dakika bekletmek de iyi bir çözümdür.


    PORTAKAL SIKARKEN

    Portakalın suyunu iyice çıkarmak için sıkmadan önce bir süre soğuk suda bekletin.


    SOĞAN SOYARKEN

    Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı su dolu bir tasın içinde soyun.


    DONDURULMUŞ GIDALAR ÇÖZÜLÜRKEN

    Dondurulmuş gıdalar çözülürken sıcak ortamda bulundurulmamalı. Bakteri ve mikrop üremesine neden olacak bu uygulama yerine, buzdolabının en alt rafında kendi kendine çözdürmeye bırakmak daha doğru olur.


    MAYONEZ HAZIRLARKEN

    Mayonez hazırlarken sos kesilirse bir yumurta sarısını 2-3 damla sirke ile çırparak yeterli miktarda zeytinyağı ile koyulaştırın. Bu karışımı kesilen sosa çırparak yedirin.


    BAYAT EKMEKLER

    Bayat ekmekleri kare kare kesip kızarttıktan sonra soğutarak bir kavanoza koyup çorbalarıda kullanmak üzere buzdolabında saklayabilirsiniz. Robottan geçirip galeta unu gibi tüketmek de mümkündür. Ayrıca Bayatlamış ekmeklere yeniden tazelik kazandırmak için üzerlerine su serperek bir folyo kağıt içinde 5-10 dakika fırınlamak yeterlidir.


    LAHANANIN KÖTÜ KOKUSU

    Lahananın pişme suyuna elma kabuğu katarsanız kötü koku hemen yok olur.


    MISIR HAŞLARKEN

    Mısır haşlarken daha lezzetli olması için tencereye bir çay kaşığı şeker atın. Yıkadıktan sonra mısır kabuklarını da koyabilirsiniz.


    PATATES PÜRESİ YAPARKEN

    Patates pürenize değişik bir koku vermek için içine bir miktar hindistan cevizi atabilirsiniz.



    Alinti


     
Mutfaktan Püf Noktalar - 1. Bölüm konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. mutfakta süper püf noktaları

    mutfakta süper püf noktaları

    PATATES PÜRESİ İÇİN Patates püresini yaparken dha lezszetli olmasını istiyorsanız,içine süt de katabilirsiniz.Ama ne kadar süt atacağınızı kestiremiyorsanız,süt yerine süt tozu kullanabilirsiniz.Böylece hem patates püresinini kıvamıı rahatça tutturabilirsiniz hem de lezzetine lezzet katmış olursunuz. TART HAMURU TOPAKLAŞIYOR MU? Tart hamurunu karıştırırken topaklanmasını önlemek için içine...
  2. Mutfağı Düzenlemenin Püf Noktaları

    Mutfağı Düzenlemenin Püf Noktaları

    Meleklerim evde en sık kullanılan ve dolayısıyla en sık dağılan bölüm mutfaktır.:DKendinize bir düzenleme planı çıkarıp, doğru saklama teknikleriyle mutfağınızı düzenleyebilirsiniz.Nasıl olacak diye düşünmeyin:) İşinizi kolaylaştıracak püf noktalarını sizlere sunuyorum:)Buyrunuz meleklerim... Mutfağı Düzenlemenin Püf Noktaları İşe başlamadan önce kendinize uygulayabileceğiniz gerçek...
  3. Mutfakta Püf Noktaları

    Mutfakta Püf Noktaları

    Mutfakta her bayanın işine yarayacak pratik bilgiler... Mısırları haşlarken daha lezzetli olması için tencereye bir çay kaşığı şeker atın. Ayrıca mısır kabuklarını da yıkayıp, onları da koyabilirsiniz. Balın saf olup olmadığını anlamak için, baldan bir kaşık alıp soğuk suda ezin. Su beyazlaşacak olursa, içinde un veya nişasta var demektir. Sebze haşlarken kokmasın istiyorsanız;...
  4. Mutfaktan Püf Noktalar - 2. Bölüm

    Mutfaktan Püf Noktalar - 2. Bölüm

    püf noktalar, yararli bilgiler, mutfak, hazirlarken, acarken, ile ilgili tüm bilgileri burada bulabilirsiniz Püf Noktalar PATLICAN PİŞİRİRKEN Patlıcanları pişirmeden önce tuzlayın ve bir süre bekletin. Daha sonra soğuk sütten geçirin ve kurulayın. Patlıcanlar daha lezzetli olacaktır. TAZE PATATES SOYARKEN Evet yaz aylarındayız ve taze patatesler, pazar ve manavlarda yerlerini...
  5. mutfaktaki bazı püf noktaları

    mutfaktaki bazı püf noktaları

    Artan Pilavlar Artan pilavınızı değerlendirmek için, miktarına bağlı olarak bir ya da iki yumurtayı çırpıp pilavla karıştırdıktan sonra üzerine rendelenmiş kaşar serpiştirip fırına verin Balı Bozulmadan Saklamak Için Balı bozulmadan saklamak için, cam kavanozda ve ışık almayan bir ortamda muhafaza edin. Balıgın Taze Kalması Icin Balık aldınız ama hemen pişirmek istemiyorsunuz....

Sayfayı Paylaş