gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.184
    Beğenilen Mesajlar:
    2.224
    Ödül Puanları:
    113

    Nabeyaki udon

    Konu, 'Uzakdoğu Mutfağı' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler 2 su bardağı balık suyu
    1 yumurta
    190 gr udon (noodle veya erişte)
    2 çorba kaşığı soya yağı
    1 yaprak Çin lahanası
    2-3 shitake mantarı
    Yarım havuç
    Yarım pırasa
    3-4 ıspanak yaprağı

    Yapılışı
    * Sebzeleri yıkayıp süzün. Pırasayı dilimleyin. Havucu uzunlamasına ortadan ikiye kesip tekrar enine ikiye kesin. Mantarların üzerine bıçakla çizgiler çizin. Çin lahasını iri parçalar şeklinde doğrayın.

    * Soya yağını tavada kızdırıp sebzeleri soteleyin. Tavayı ocaktan alın. Balık suyunu 'nabe' adını verdikleri güveç kabına alıp ocakta ısıtın. Udonları ekleyip hafifçe yumuşayana kadar pişirin. Sebzeleri ekleyip 5-6 dakika daha pişirin. Üzerine 1 yumurtayı kırıp güveç kabını ocaktan indirin. Özel kaşığı ve kâsesi içinde servis yapın.
    Afiyet olsun.


     
Nabeyaki udon konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Japon mutfağı / Nabeyaki udon

    Japon mutfağı / Nabeyaki udon

    udon tarifi udon nasıl yapılır Sebzeli bir yemek arkadaşlarım yine japon mutfağından. Adı Nabeyaki Udo bakın bakalım bize uyuyor mu :) Hazırlama Süresi : 15 dk Pişirme Süresi : 15 dk 1 kişilik Gerekli Malzemeler : 3-4 ıspanak yaprağı Yarım pırasa Yarım havuç 2-3 shitake mantarı 1 yaprak Çin lahanası 2 çorba kaşığı soya yağı 190 gr udon (noodle veya erişte) 2 su bardağı balık suyu 1...

Sayfayı Paylaş