gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.184
    Beğenilen Mesajlar:
    2.224
    Ödül Puanları:
    113

    Naneli Köfte (4 Kişilik)

    Konu, 'Köfteler' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler: 1 Küçük Soğan 2-3 Dilim Bayat Ekmek İçi
    1/2 Kg Kıyma
    2 ÇorbaKaşığı Kurunane
    3 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
    2 Çorba Kaşığı Salça
    Yeterince Tuz



    HAZIRLANIŞI :
    Soğanı rendeleyip ıslatılmış bayat ekmek içi, 1 çorba kaşığı kuru nane, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz ve kıymayla birlikte yoğurun.
    Hazırladığınız köfte harcından minik toplar halinde köfteler hazırlayın.
    2 çorba kaşığı sıvıyağda salçayı ezin. Biraz su ekleyin. Su kaynayınca köfteleri ilave edin. Biraz daha su ekleyip 15-20 dakika pişirin.(tenceredeki su köfteleri örtecek kadar olmalı)
    Üzerine kuru nane serpin ve sıcak olarak servis yapın.

     
  2. tuqqce

    tuqqce Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    19 Mart 2008
    Mesajlar:
    6.382
    Beğenilen Mesajlar:
    394
    Ödül Puanları:
    83
    Şehir:
    Wuppertal-Germany
    Cevap: Naneli Köfte (4 Kişilik)
    paylaşım için tşklerrrrrrrrr
     
Naneli Köfte (4 Kişilik) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Kavunlu Jöle (4 Kişilik)

    Kavunlu Jöle (4 Kişilik)

    Malzemeler 1 Adet Orta Boy Kavun 1 Paket Meyve Jölesi 2 Adet Nektar 2 Adet Orta Boy Armut 3/4 Sy Bardağı Vişne 4-5 Adet Mürdüm Eriği Yemeğin Tarifi Kavunun içini bir kaşık yardımıyle çıkarın. Jöleyi paketin üzerindeki tarifteki gibi hazırlayın. Kavunun içinden çıkardığınız parçaları blendırdan geçirin. Jölenin içine ekleyin. Nektarları, armutları ve erikleri küçük küçük parçalar halinde...
  2. Paradise (4 Kişilik )

    Paradise (4 Kişilik )

    Malzemeler 4 cl Cin 2 cl Kayısı Likörü 4 cl Portakal Suyu Yemeğin Tarifi Malzemelerin hepsini şeykırda karıştırdıktan sonra portakal dilimiyle süslediğimiz bardakta servis yapalım.
  3. Tiritli köfte (4 kişilik)

    Tiritli köfte (4 kişilik)

    MALZEMELER 1 Su Bardağı Nohut 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı 1 Tatlı Kaşığı Margarin 100 gr Kuzu Eti 1 Çorba Kaşığı Salça 1 Adet Soğan Hamur İçin: 1 Çay Bardağı İnce Bulgur 50 gr Çok Çekilmiş Kıyma 2 Adet Yumurta 5 Çorba Kaşığı Kıyılmış Ceviz Tuz, Karabiber HAZIRLANIŞI Öncelikle bir gece önceden 1 su bardağı nohutu derin bir kaba alıp,ıslatın.Bir gece bu şekilde bekletin. Bol suda haşlayın.1 tatlı...
  4. Alabalık Buğulama (4 Kişilik)

    Alabalık Buğulama (4 Kişilik)

    MALZEMELER 4 adet Alabalık (fileto edilmiş) 4 adet defne yaprağı 3 adet domates 3 adet çarliston biber 1.5 adet limonun suyu 70 gr. tereyağ(margarin veya likit yağ da olabilir) 250 gr. mantar 1 çorba kaşığı kapari turşusu Tuz ve karabiber HAZIRLANIŞI Domatesler halka halinde kesilip yağlanmış tavaya dizilir.Alabalık filetoları domateslerin üzerine yerleştirilir.Bakiye domatesler ise dörde...
  5. Patatesli Ispanaklı Köfte (8 Kişilik)

    Patatesli Ispanaklı Köfte (8 Kişilik)

    MALZEMELER 750 gram ıspanak 2 adet haşlanmış patates 200 gram beyaz peynir 2 adet yumurtanın şansı 1 çorba kaşığı un Yarım çay kaşığı karabiber, tuz 2 adet yumurta 3 çorba kaşığı un Kızartmak için: Sıvı yağ HAZIRLANIŞI 1- Ispanakların sadece yaprak kısımlarım yıkayalım. Çok az sıcak su ile yapraklar yumuşayana dek haşlayalım. Ispanak yapraklarım avuç içinde sıkarak, fazla suyunu süzelim,...

Sayfayı Paylaş