gebe
  1. şahmaran

    şahmaran Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    23 Mart 2008
    Mesajlar:
    122
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul

    Niğde İli Mehur Yemekleri

    Konu, 'Yöresel Yemekler' kısmında şahmaran tarafından paylaşıldı.

    Niğde İli Meshur Yemekleri nigde yemekleri niğde yemekleri niğde meşhur yöresel nin meşhur
    Mangır Çorbası :
    Yağ ve salçayı güzelce çeviriyorsun. suyunu döküyorsun.
    İçine zerdali atıyorsun.
    Şekerini, Tuzunu, limonunu ağzının tadına göre ayarlıyorsun.
    Bolca limon iyi olur.
    O su kaynıyor.
    Önceden kare şeklinde küçük küçük kesilmiş hamurunu hazırlamış oluyorsun.
    Buna mangır deniyor.
    O kaynamış suya mangırın bir kısmını atıyorsun bir kısmını da kızartmak için ayırıyorsun. Onu da kızartıp içine atıyorsun.


     
    Son düzenleme: 11 Temmuz 2008
  2. şahmaran

    şahmaran Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    23 Mart 2008
    Mesajlar:
    122
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul
    Cevap: Niğde İli Mehur Yemekleri
    Oğma Çorbası:
    Hamuru yuğuruyorsun.
    Kalburdan geciriyorsun sürterek kurutuyorsun.
    Yağda salcayı çevirip suyunu katıyorsun.
    Birazını suya katıp birazını da yağda çevirdikten sonra en sonunda, kavurduğunu da üstüne atıp ocaktan indiriyorsun

     
  3. şahmaran

    şahmaran Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    23 Mart 2008
    Mesajlar:
    122
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul
    Cevap: Niğde İli Mehur Yemekleri

    Tarhana Çorbası:
    İki kilo süzülmüş yoğurt ayran haline getirilir.
    Ocağa konur içine bi kilo dövme yani aşlık takılır.
    Bir kenara bırakılır.
    Ertesi gün kalıplar halinde temiz bez üzerine serilir.
    Güneşte hergün altı üstüne çevrilerek kuruyuncaya kadar bekletilir.
    Kuruduktan sonra bez torbaya konup bir kenara asılır.
    Kışın pişirileceği zaman akşamdan ıslatılır.
    Ertesi gün suda bu parcalar kaynatılır.
    Yağ ve salçası ayrıca çevrilerek üstüne atılır.
     
  4. şahmaran

    şahmaran Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    23 Mart 2008
    Mesajlar:
    122
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul
    Cevap: Niğde İli Mehur Yemekleri

    Soğan Yahnisi:
    Fındık büyüklüğünde yani kıskanın biraz irisi soğanlardan olarak.
    Bu soğanları ayıklayacan.
    Yağda salça. soğan.
    domatis. biber çevirecem.
    Cangıl cungul su olmayacak.
    suyu az olacak.
    Sonra ayıklanmış küçük soğanları içine salacaksın.
    Tuz atıp bir bir buçuk saat pişirecen.​
     
  5. şahmaran

    şahmaran Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    23 Mart 2008
    Mesajlar:
    122
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul
    Cevap: Niğde İli Mehur Yemekleri
    Söğürme:
    Eti ince biftek haline getir.
    Pirzola eti gibi döv.
    Yağın içinde pembeleşinceye kadar kızart.
    Eğer bu eti una bulayıp kızartırsan unku söğürme olur.
    Bu daha lezzetli. Bunun yağına da ekmek batırılıp
    Yenmesi iyi olur
     
  6. şahmaran

    şahmaran Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    23 Mart 2008
    Mesajlar:
    122
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul
    Cevap: Niğde İli Mehur Yemekleri

    Tirit: Yumurtalar suya ya da et suyuna katılıp pülte pülte olana kadar pişir. Sarmısakiı yoğurt katıp öylece yenir.
    Cılbır: Kıymayı bolamadı koy. En aşağıdan yarım kilo soğanı ayitle. Kıymayı yağda güzelce çevir. Biraz su tuz ilave et yarım saat pişir. inmesine yakın iki yumurta kır kırıştır: onla iki üç dekika pişir.
    Üzüm Boranası: Yağda eti çevir. onu nohutla pişir. Yarı pişdiği zaman. üzerine ayıklanmış üzümü salıyorsun. üzerine de kararında pekmez dökülür. .
    Ayva Boranası: Güzelce guş başını yağda kavuracan. Salcayla domatesle çevir. suyla kaynat Onu içine kare doğranmış ayvayı salacan. Ayvayı hemen doğrayıp atacan. yoksa kapkara olur. Kıvamında şeker, tuz atacan.
     
  7. şahmaran

    şahmaran Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    23 Mart 2008
    Mesajlar:
    122
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul
    Cevap: Niğde İli Mehur Yemekleri
    Nohutlu Kuru Etli Çanak: Kuru etle nuhudu akşamdan ıslat. Sabah bir tencereye nohudu kuru eti ve karerine su koy kaynasın. üstüne yağda çevrilmiş salcayı dök. Pişene kadar kaynat
    Bamya: Biraz küçük doğranmış kuşbaşı eti tencerede biraz yağla hafif kavur: üzerine soğan doğra biraz çevir. Domates biber de doğranmış olarak gat. Biraz da onnan çevir. Sonra karerince su dök. Bi . saat kırk beş dakka kaynato Sonra bir yemek gaşığı şeker. iki limonun suyu. tuz at. Kaynayan suyun içine bamyeleri de bırak. ineceğine yakın limon veya alacalı olmamış üzümün suyunu ekşilik vermesi için kat.
    Papara: Gevrek denen yufka ekmeği doğrarlar. üstüne et suyu döküp kaşıklarlar
     
  8. şahmaran

    şahmaran Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    23 Mart 2008
    Mesajlar:
    122
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul
    Cevap: Niğde İli Mehur Yemekleri

    Tatlıları:
    Tatlı Havu (Höşmerim): Aynı havu gibi hazırlanır. Yalnız tuz yerine üstüne Şerbet halinde pekmezli su dökecen. onla pişecek.
    Tatlı Dürüm: Eskiden tandırlarda yufka ekmeği yapılırdı. Yufka ekmeği yapınca da komşulara tatlı dürüm göndermek Adettendi.özel kızartılmış yufta ufalanıp kırılır. Çeviz dövülür ve bu bir tasta pekmezle karıştırılır. Kırılmış yufkayla harmanlanır. Bu karışım. bazlamanın içine sarılıp dürüm yapılır. Bunlar dağıtılır.
    Zerde: Bir tencereye karenince su ve pirinç kay. Biraz pişince üzerine şerbetini ilave et. ağzının tadına göre. İyice pişinceye kadar kaynat. İyici soğuyunca yinir.
    Halvetler: İki kaşık yağda bir buçuk bardak unu çevir. Yarı şekerli ya da yarı pekmezli suyu (bir bardak) kavrulmuş unun üzerine döküp eze eze hiç durmadan pişmesini sağla. O zaten gaşşıa örülür.
     
  9. ρємвє_мєℓєк

    ρємвє_мєℓєк Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    23 Haziran 2008
    Mesajlar:
    1.987
    Beğenilen Mesajlar:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    bursa
    Cevap: Niğde İli Mehur Yemekleri

    niğdeli deilim ama yinede teşekkürler cnm
     
Niğde İli Mehur Yemekleri konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. NİĞde

    NİĞde

    NİĞDE GENEL BİLGİLER Yüzölçümü: 14.294 km² Nüfus: 305.861 (1990) İl Trafik No: 51 Kapadokya Bölgesinde yeralan Niğde, antik kentleri, tarihi ve kültürel eserleri, Aladağ Milli Parkı ile önemli bir turizim merkezidir. İLÇELER: Niğde ilinin ilçeleri; Altunhisar, Bor, Çamardı, Çiftlik ve Ulukışla' dır. Bor: Niğde'ye 15km uzaklıktadır. İlçe merkezinden Alaaddin Cami Karamanoğulları...
  2. Niğde

    Niğde

    niğdenin gelenek ve görenekleri NİĞDE GENEL BİLGİLER Yüzölçümü: 14.294 km² Nüfus: 348.081 (2000) İl Trafik No: 51 Kapadokya Bölgesinde yeralan Niğde, antik kentleri, tarihi ve kültürel eserleri, Aladağ Milli Parkı ile önemli bir turizim merkezidir. İLÇELER: Niğde ilinin ilçeleri; Altunhisar, Bor, Çamardı, Çiftlik ve Ulukışla’ dır. Bor: Niğde’ye 15km uzaklıktadır. İlçe merkezinden Alaaddin...
  3. Niğde İli Şehir Tanıtımı

    Niğde İli Şehir Tanıtımı

    niğde şehir merkezi niğde şehri ili tanıtımı niğdenin tanıtımı Yüzölçümü:7312 km² Nüfusu:331.677 İl Trafik No.:51 Telefon Alan Kodu:388 İlçeleri :Niğde (merkez), Altunhisar, Bor, Çamardı, Çiftlik, Ulukışla. Başlıca Dağları :Demirkazik tepesi, Hurç tepesi Sıcaklık:En düsük -27,5 C en yüksek 38,6 C Yağış Oranı:Yillik ortalama 347 mm. İlgi Çekici Yerleri:Güzelyurt, Çiftehan ve Ziga Kaplıcaları,...
  4. Niğde Yöresel Yemekleri

    Niğde Yöresel Yemekleri

    niğde yemekleri niğde yöresel yemekleri Niğde Yöresel Yemekleri,Niğde Yöresi Yemekleri,niğde, Niğde yemekleri tarifleri,niğdenin meşhur yemekleri,niğde tavası Niğde ilinde yapılan yöresel yemekler ve tariflerini paylaşıyorum kızlar.. Niğde Mutfağı, farklı besinlerin tat vericilerle belirli yöntemlerle pişirilmesi ile kendine özgü bir karakter kazanmıştır. Niğde'nin özel yemekleri...
  5. nike

    nike

    o pembe nike ın fiyatını söyler misiniz ve 36 numarası varmı ?

Sayfayı Paylaş