gebe
  1. BEYZA21

    BEYZA21 ♥ سن بنيم جننتيم نفسيمسين ♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    21 Aralık 2011
    Mesajlar:
    9.575
    Beğenilen Mesajlar:
    1.516
    Ödül Puanları:
    113

    Nohutla yoğurt mayalamayı denedinizmi?

    Konu, 'Yemek Tarifleri' kısmında BEYZA21 tarafından paylaşıldı.

    Bir çoğunuz yeni duyacaksınız bu mayalama yöntemini.Nohutla yoğurt mayalama.Sağlık açısından oldukça faydalı olan bu mayalama şekli ayrıca helal olduğu için çok tercih ediliyor.Çcuklarınız için çok sağlıklı ve faydalı olan nohutla yoğurt mayalama işlemini detaylarıyla sizlere sunuyoruz..

    nohuttan yoğurt yapılışı.jpg




    Önce sağlıklı olduğuna inandığımız sıcağa yakın ılık 2 bardak sütün içine 30 tane nohut konur, kavanozun kapağı kapatılır ve sıcak tutacak kazak, havlu, battaniye gibi bir şeyle sarılır ve 24 saat kadar oda sıcaklığında bekletilir.24 saatin sonunda süzgeç veya temiz tülbentle süzerek nohutları ayırın ve atın. Süzgeçte kalan yoğurdumsu çökelti kullanacağımız maya oluyor. Sütle ezilerek bir litrelik kavanoz süte maya olarak yetiyor. Bunu normal maya gibi kullanıp ılık süte katalım ve yoğurdumuzu mayalayalım.


    Bu İşlem İçin
    1,5 Su bardağı süt.
    20 Adet çiğ nohut.


    Hazırlanışı

    Akşamdan 20 adet nohutu yıkayıp kavanozun içine koyalım Üzerine yoğurt mayalayacağımız sıcaklıktaki 1,5 su bardağı ılık sütü (serçe parmağımızı süte batırdığımızda yanmayacak) ekleyelim.Kavanozun ağzını kapatıp bir beze yada havluya sararak varsa kalorifer peteğinin üzerine yoksa sıcak su torbasının yanına sıcak bir ortama 12-13 saatliğine bırakalım(akşam 9’da sarıp koydum sabah 10’da açtığımda kalıp gibi tutmuştu)


    12-13 saat sonra yoğurt kıvamına gelen sütü süzgeçten süzerek nohutları çıkaralım artık mayamız hazır.Doğal mayamızı 1 seferlik çok kullanacağız Yarım litrelik yada 1 litrelik bir sütü mayalayacağız daha sonraki 2, 3, 4′ üncü mayalama için normal yoğurt mayalarken kullandığımız yoğurt miktarı kadar kullanacağız.


    Doğal mayamız’la ilk yoğurdumuzu yapalım 500 gramlık kavanoza ılık sütü koyalım sütün birazını mayaya karıştırarak katalım(sıcaklığı eşitlemek için)sütle karıştırdığımız mayayı kavanoza ilave edip kapağını kapatalım bir beze yada havluya sararak 6,7 saat sarılı olarak bırakalım 6,7 saat sonra açıp ister hemen ister biraz dolapta dinlendirdikten sonra kullanalım.

     
Nohutla yoğurt mayalamayı denedinizmi? konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Nohut

    Nohut

    Güçlükle elde edilen mala, zorluk ve çetinliğe delalet eder.Rüyada nohut görmek, bugünlerde iyi bir iş haberi alacağınıza işarettir. Rüyada nohut görmek, yakınlarda güzel bir haber alacağınıza yorumlanır. Rüyada nohut zorlukla kazanılan paradır. Rüyada bir yerden nohut aldığını görmek parayla ilgili bir söz vererek güç durumda kalır. Nohut yediğini görmek para kazanmak demektir. Güçlükle...
  2. nohut

    nohut

    (Kichererbse / Pois chiche / Chickpea / Cicer arientinum) Yemeklik baklagillerden bir bitki. Derin bir kazik köke sâhiptir. Toprak içinde 50-60 cm kadar derine gidebilir. Fazla yankökü vardir. Bunlar toprak yüzeyine yakin olup, böbrek seklinde nodoziteler (yumrular) ihtivâ eder. Gövdenin topraga yakin yaprak koltuklarindan meydana gelen çiçek saplari, çiçekleri tasir. Çiçek beslidir ve beyaz,...
  3. Nohut

    Nohut

    (Kichererbse / Pois chiche / Chickpea/ Cicer arientinum) Yemeklik baklagillerden bir bitki. Derin bir kazik köke sâhiptir. Toprak içinde 50-60 cm kadar derine gidebilir. Fazla yankökü vardir. Bunlar toprak yüzeyine yakin olup, böbrek seklinde nodoziteler (yumrular) ihtivâ eder. Gövdenin topraga yakin yaprak koltuklarindan meydana gelen çiçek saplari, çiçekleri tasir. Çiçek beslidir ve beyaz,...
  4. yoğurt

    yoğurt

    Yoğurt günlük olarak evde yapılır. l Süzülen süt ateşe konur. l Süt kabın içinde kabarınca, bir kaşıkla karıştırılarak 5 dakika daha ateşte tutulur. l Süt elimizin dayanabileceği sıcaklığa kadar ılındıktan sonra bir kaşık yoğurt sütün içine katılır. l Kabın üzeri örtülerek yaklaşık 6 saat oda sıcaklığında bekletilir. l Yoğurt bir gün buzdolabında bekletildikten sonra...
  5. Evde Lezzetli Yoğurt Mayalamanın Püf Noktaları

    Evde Lezzetli Yoğurt Mayalamanın Püf Noktaları

    Yoğurt, atalarımızın bize bıraktığı en lezzetli ve sağlıklı miras olabilir. Bu mirası korumak ve gelecek nesillere aktarmak için, evde yoğurt mayalamanın inceliklerini bilmek gerekir. Son zamanlarda, hazır yoğurtlar hakkında çıkan haberlerde görüldükçe, evde yoğurt yapmanın şart olduğu bir kez daha anlaşılacaktır. Yoğurt, bir parça yoğurdu maya olarak kullanarak yapılır. Sütü yoğurt haline...

Sayfayı Paylaş