gebe
  1. Dantelli_Peri

    Dantelli_Peri Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    2 Aralık 2008
    Mesajlar:
    103
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0

    Nohutlu Bulgur Pilavı

    Konu, 'Pilavlar' kısmında Dantelli_Peri tarafından paylaşıldı.

    Nohutlu Bulgur Pilavı
    [​IMG]

    Malzemeler :​

    * 2 su b.bulgur
    * 1 soğan
    * 1 çorba k.salça
    * 1 su b.nohut
    * sıvıyağ
    * tuz
    * su​

    Hazırlanışı :​

    Tencereye sıvıyağ alınır. Üzerine ince doğranmış soğan alınarak kavrulur. Daha sonra üzerine bulgur alınarak bir süre kavrulur.Dilenirse içerisine biraz kavurma aktılır. Daha sonra üzerine salça eklenir. İyice kavrulduktan sonra nohut da eklendikten sonra suyu verilir. Tuzu ve baharatı eklendikten sonra pişirmeye bırakılır.​


     
Nohutlu Bulgur Pilavı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Arnavut cigerli bulgur pilavi

    Arnavut cigerli bulgur pilavi

    MALZEMELER 1/2 kg ciğer 1/2 kg bulgur Bir su bardağı kırmızı şarap 6 su bardağı su Kimyon, karabiber, acı pul biber Maydanoz 3 adet domates 2 baş soğan 1 adet patetes 2 diş sarımsak HAZIRLANIŞI Hepsini bir tencereye koyun kaynatın. Ciğeri kavurduktan sonra kaynatmış olduğunuz karışımı içine katıp kavurun. Sonra yoğurtla servise yapın.
  2. domatesli bulgur pilavı

    domatesli bulgur pilavı

    domatesli bulgur pilavı domatesli bulgur pilavi pilavı nasıl yapılır tarifi 1 su bardağı bulgur 1 adet büyük boy kuru soğan 4 adet orta boy domates 6-7 adet tatlı yeşil biber 1/2 yemek kaşığı domates salçası sıvı yağ , tuz, su önce soğanları ince ince kıyarız, yine temizlenmiş ve ince kıyılmış yeşil biberlerle beraber , sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavururuz.ardından kabukları alınmış ve...
  3. nohutlu pilav

    nohutlu pilav

    kg pirinç, * 100 gr. çam fıstığı, * 150 gr kuzu ciğeri, * 4 baş soğan, * 50 gr. kuş üzümü, * 10 gr yeni bahar, * 10 gr karabiber, 20 gr tuz, * 250 gr margarin, * 50 gr badem içi(kabuksuz) * 1 çay kaşığı toz tarçın, Su Bir tencerede 50 gr. margarinle, çam fıstığı ve bademler pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra ince doğranmış soğanlar ilave edilip, onlar da pembeleşinceye kadar kavrulur....
  4. nohutlu bulgur

    nohutlu bulgur

    300 gr. bulgur, * 50 gr. pişmiş nohut, * 50 gr. ince doğranmış soğan, * 30 gr. ince doğranmış kırmızıbiber, * 100 gr. doğranmış domates, * 1 paket margarin yağ, * 50 gr. domates salçası, * 5 su bardağı su, * 10 gr. tuz, * 10 gr. pulbiber. Not: Malzemeler 5 kişiliktir. İnce ince doğranmış soğanlar yağda pembeleşinceye kadar kavurulur. Kavrulmuş soğanın içine ince doğranmış kırmızı...
  5. Sebzeli Bulgur Pilavı

    Sebzeli Bulgur Pilavı

    sebzeli bulgur pilavı Kullanılacak Malzemeler 1 KÜÇÜK SOĞAN 1 KABAK 1 KÜÇÜK HAVUÇ 1 SU BARDAĞI BULGUR 2 DOMATES 1 TATLI KAŞIĞI NANE 2-3 DAL İNCE KIYILMIŞ MAYDANOZ YARIM ÇAY KAŞIĞI TUZ 1 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI Hazırlanma Şekli SOĞANI BİR TENCEREYE YEMEKLİK KIYIN VE TEREYAĞ İLE KAVURUN.HAVUÇ-KABAK-DOMATESLERİ KÜP ŞEKLİNDE DOĞRAYIP, AYNI TENCEREYE EKLEYİN,SEBZELERİN ÜZERİNE NANEYİDE EKLEYİP...

Sayfayı Paylaş