gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.162
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113

    nohutlu kuru patlıcan dolması

    Konu, 'Dolmalar' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    nohutlu kuru dolma nohutlu kuru patlıcan dolması patlıcan dolması dolma Malzemeler : 20 adet kuru patlıcan
    1 su bardağı haşlanmış nohut
    250 gr dolmalık kıyma
    2 adet orta boy soğan
    1 çay bardağı pirinç veya dolmalık bulgur
    1 tatlı kaşığı domates salçası
    1 tatlı kaşığı biber salçası
    2 çorba kaşığı nar ekşisi
    1 tatlı kaşığı tuz & 1 tatlı kaşığı karabiber
    4 kaşık sıvıyağ
    [​IMG]
    Sosu için :
    1 yemek kaşığı domates salçası
    1 tatlı kaşığı kuru nane
    5-6 diş ince kıyılmış sarımsak
    2-3 kaşık sıvıyağ

    1) Kuru patlıcanları yıkayıp ılık suda 30 dakika bekletin. Süzüp tekrar yıkayın. Küçük bir tencerede suyu kaynatın ve patlıcanları ekleyip 10 dakika haşlayın. Süzüp kenarda bekletin.

    2) Dolma içini hazırlamak için, soğanları küp küp doğrayın, üzerine yıkanmış pirinci, kıymayı, domates ve biber salçalarını, haşlanmış nohutu, nar ekşisini, sıvıyağı, tuz ve karabiberi ilave ederek iyice karıştırın.

    3) Patlıcanları yarısına kadar dolma içiyle doldurup, tencerede ağızları yukarıya gelecek şekilde yerleştirin. Dolmaların üzerine porselen bir tabak kapatın. 1,5 su bardağı sıcak su ekleyip, kısık ateşte pişirin.

    4) Küçük bir tavada yağı kızdırıp sarmısakları ekleyin. Salça ve kuru naneyide ekleyip güzelce kavurun. Dolmaların pişmesine yakın sosu patlıcanların üzerine gezdirin. 5 dakika sonrada tencerenin altını kapatın. Yanında isterseniz yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

     
nohutlu kuru patlıcan dolması konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Ekşili Patlıcan Dolması (6 Kişilik)

    Ekşili Patlıcan Dolması (6 Kişilik)

    Malzemeler: 1 Kg Dolmalık Patlıcan 1.5 Su Bardağı Dolmalık Pirinç 3 Domates 3 Acı Sivribiber 1 Soğan 1 Demet Maydanoz 1/2 Su Bardağı Zeytinyağı 2 Su Bardağı Su Karabiber, Nane, Tuz Sos malzemesi: 4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 2 Limonun Suyu 1 Tatlı Kaşığı Nane 10-12 Diş Sarmısak 1 Çay Bardağı Su HAZIRLANIŞI : Patlıcanları oyup tuzlu suda 10-15 dakika bekletin. Pirinci yıkayıp suyunu...
  2. Bademli Patlıcan Dolması

    Bademli Patlıcan Dolması

    Bademli Patlıcan Dolması Malzemeler 2 Adet orta boy patlıcan 12 Dilim dana jambon veya salam 1 Su bardağı soyulmuş badem 1 Adet soğan 2 Çorba kaşığı zeytinyağı 1 Su bardağı galeta unu 1 Tutam taze nane Kızartmak için 1 su bardağı sıvıyağ Hazırlanışı Patlıcanları uzunlamasına dilimleyin. Süzgece alıp, üzerlerine tuz serpin ve 20 dakika bekleterek acısını çıkarın. Tavada yağı ısıtıp,...
  3. Etli Kuru Patlıcan Dolması Tarifi  istiyorum

    Etli Kuru Patlıcan Dolması Tarifi istiyorum

    Kızlar iki güne misafirim gelecek yarından yemekleri yapmaya başlıyacağım ve yemeklerimin arasında Etli Kuru Patlıcan Dolması da olsun istiyıorum çünkü duyduğum kadarıyla misafirlerimden biri Etli Kuru Patlıcan Dolmasını çok seviyormuş sizden de bunun için Etli Kuru Patlıcan Dolması Tarifi istiyorum.
  4. Etli Kuru Patlıcan Dolması Nefis Bir Tarif !

    Etli Kuru Patlıcan Dolması Nefis Bir Tarif !

    Etli Kuru Patlıcan Dolması nasıl yapılır Etli Kuru Patlıcan Dolması yapılışı Güneydoğu Anadolu biölgemize özgü muhteşem bir dolma tarifi ile karşınızdayız melekler :) Bol acılı denemenizi tavsiye ettiğimiz kuru patlıcan dolması ufak tefek farklılıklarla pişiriliyor ancak hepsinin de tadı çok güzel. Siz de bu dneyimi yaşamak istiyorsanız işte etli kuru patlıcan dolması yapılışı aşağıda :tik:...
  5. Fırında Nohutlu Patlıcan Yatırma

    Fırında Nohutlu Patlıcan Yatırma

    Malzemeler: 4 patlıcan 200 gr. kıyma 5 domates 1 soğan 3 diş sarımsak Maydanoz 1 tatlı k. salça 1 tutam maydanoz Sıvıyağ nohut Tuz, karabiber Beşamel sos için: 2 su b. süt 2 tatlı k. un Sıvıyağ Tuz, karabiber Üzeri için: Kaşar peyniri Yemeğin Yapılışı: Patlıcanları alacalı soyun.Patlıcanları uzun olarak kesin.Tavaya az sıvıyağ ilave edin ve patlıcanları hafifçe rengi dönene kadar pişirin...

Sayfayı Paylaş