gebe
  1. BrAtZ

    BrAtZ Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Eylül 2007
    Mesajlar:
    97
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    balıkesir

    nohutlu pilav

    Konu, 'Pilavlar' kısmında BrAtZ tarafından paylaşıldı.

    kg pirinç, * 100 gr. çam fıstığı, * 150 gr kuzu ciğeri,
    * 4 baş soğan,
    * 50 gr. kuş üzümü,
    * 10 gr yeni bahar,
    * 10 gr karabiber, 20 gr tuz,
    * 250 gr margarin,
    * 50 gr badem içi(kabuksuz)
    * 1 çay kaşığı toz tarçın, Su
    Bir tencerede 50 gr. margarinle, çam fıstığı ve bademler pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra ince doğranmış soğanlar ilave edilip, onlar da pembeleşinceye kadar kavrulur. İnce doğranmış ciğerle, kuş üzümü ve baharatlar (yeni bahar, karabiber, tarçın) ilave edilerek 1 kg. su konur. Ayrı bir tencerede 200 gr. margarin ile pirinç kavrulur ve kavrulan bu pirinç diğer tencereye ilave edilir, 10

     
  2. gloory

    gloory Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    7 Ekim 2007
    Mesajlar:
    3
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: nohutlu pilav
    olsada yesek teşekkür ederim.. :yo:
     
  3. ilkimsu

    ilkimsu Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    26 Ekim 2009
    Mesajlar:
    5.184
    Beğenilen Mesajlar:
    120
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    San Juan
    sürekli pilav yediğim biryer vardı sadece nohutla pilavı karıstırıyorlar üstüne istersen tavuk istersen et koyuyorlardı ben tavuğu tercih ediyorum herzaman
     
nohutlu pilav konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Nohutlu Ekmek

    Nohutlu Ekmek

    nohut unundan ekmek nohut unu nasıl yapılır Malzemeler 6 su bardağı un 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1/4 su bardağı nohut 1 yemek kaşığı yarma 1 1/2 yemek kaşığı tuz 2 su bardağı su Yapilis Tarifi Nohutu yıkayıp, kurulayıp, havanda döverek irmik şekline getirin. Yarmayı da yıkayınç 1 1/4 su bardağı suyu kaynatıp, ocağı kapatın, yarma ve nohutu içine katın, üzerini bir plastik bi kapakla...
  2. nohutlu bulgur

    nohutlu bulgur

    300 gr. bulgur, * 50 gr. pişmiş nohut, * 50 gr. ince doğranmış soğan, * 30 gr. ince doğranmış kırmızıbiber, * 100 gr. doğranmış domates, * 1 paket margarin yağ, * 50 gr. domates salçası, * 5 su bardağı su, * 10 gr. tuz, * 10 gr. pulbiber. Not: Malzemeler 5 kişiliktir. İnce ince doğranmış soğanlar yağda pembeleşinceye kadar kavurulur. Kavrulmuş soğanın içine ince doğranmış kırmızı...
  3. Nohutlu Bulgur Pilavı

    Nohutlu Bulgur Pilavı

    Nohutlu Bulgur Pilavı Malzemeler : * 2 su b.bulgur * 1 soğan * 1 çorba k.salça * 1 su b.nohut * sıvıyağ * tuz * su Hazırlanışı : Tencereye sıvıyağ alınır. Üzerine ince doğranmış soğan alınarak kavrulur. Daha sonra üzerine bulgur alınarak bir süre kavrulur.Dilenirse içerisine biraz kavurma aktılır. Daha sonra üzerine salça eklenir. İyice kavrulduktan sonra nohut da eklendikten...
  4. Nohutlu Salata

    Nohutlu Salata

    nohutlu salata nohutlu salatalar Malzemeler: · 1 su bardağı nohut · 1 çorba kaşığı sumak · 1 limonun suyu · 2 çorba kaşığı zeytinyağı · 3 Çengelköy salatalığı · 1 sarı dolmalık biber · 2 domates · 1 beyaz soğan · Tuz Yapılışı *Nohutları bol suyla yıkayıp bir kaba alın. Bir gün öncesinden suda bekletin. Ertesi günü bol suyla yıkayıp süzün ve geniş bir tencereye alın. Üzerini iki...
  5. Fırında Nohutlu Patlıcan Yatırma

    Fırında Nohutlu Patlıcan Yatırma

    Malzemeler: 4 patlıcan 200 gr. kıyma 5 domates 1 soğan 3 diş sarımsak Maydanoz 1 tatlı k. salça 1 tutam maydanoz Sıvıyağ nohut Tuz, karabiber Beşamel sos için: 2 su b. süt 2 tatlı k. un Sıvıyağ Tuz, karabiber Üzeri için: Kaşar peyniri Yemeğin Yapılışı: Patlıcanları alacalı soyun.Patlıcanları uzun olarak kesin.Tavaya az sıvıyağ ilave edin ve patlıcanları hafifçe rengi dönene kadar pişirin...

Sayfayı Paylaş