gebe
  1. Lamazi

    Lamazi Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    22 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.338
    Beğenilen Mesajlar:
    27
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    BURSA

    Nohutlu Salata

    Konu, 'Salatalar' kısmında Lamazi tarafından paylaşıldı.

    nohutlu salata nohutlu salatalar [​IMG]
    Malzemeler:

    · 1 su bardağı nohut
    · 1 çorba kaşığı sumak
    · 1 limonun suyu
    · 2 çorba kaşığı zeytinyağı
    · 3 Çengelköy salatalığı
    · 1 sarı dolmalık biber
    · 2 domates
    · 1 beyaz soğan
    · Tuz


    Yapılışı

    *Nohutları bol suyla yıkayıp bir kaba alın. Bir gün öncesinden suda bekletin. Ertesi günü bol suyla yıkayıp süzün ve geniş bir tencereye alın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edip nohutlar yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp bir kaba alın.
    *Sos için sumak, limon suyu, tuz ve zeytinyağını bir kasede karıştırın. Domatesleri yıkayıp küp şeklinde doğrayın. Salatalıkların uç kısımlarını kesip kabuklarını soymadan domates gibi küp şeklinde doğrayın. Soğanı ve dolmalık biberi temizleyip küp şeklinde doğrayın.
    *Salata malzemeleri ile sosu geniş bir kasede karıştırın. Salatayı servis kasesine aktarın. Servis yapın.


     
Nohutlu Salata konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Nohutlu Ekmek

    Nohutlu Ekmek

    nohut unundan ekmek nohut unu nasıl yapılır Malzemeler 6 su bardağı un 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1/4 su bardağı nohut 1 yemek kaşığı yarma 1 1/2 yemek kaşığı tuz 2 su bardağı su Yapilis Tarifi Nohutu yıkayıp, kurulayıp, havanda döverek irmik şekline getirin. Yarmayı da yıkayınç 1 1/4 su bardağı suyu kaynatıp, ocağı kapatın, yarma ve nohutu içine katın, üzerini bir plastik bi kapakla...
  2. nohutlu pilav

    nohutlu pilav

    kg pirinç, * 100 gr. çam fıstığı, * 150 gr kuzu ciğeri, * 4 baş soğan, * 50 gr. kuş üzümü, * 10 gr yeni bahar, * 10 gr karabiber, 20 gr tuz, * 250 gr margarin, * 50 gr badem içi(kabuksuz) * 1 çay kaşığı toz tarçın, Su Bir tencerede 50 gr. margarinle, çam fıstığı ve bademler pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra ince doğranmış soğanlar ilave edilip, onlar da pembeleşinceye kadar kavrulur....
  3. nohutlu bulgur

    nohutlu bulgur

    300 gr. bulgur, * 50 gr. pişmiş nohut, * 50 gr. ince doğranmış soğan, * 30 gr. ince doğranmış kırmızıbiber, * 100 gr. doğranmış domates, * 1 paket margarin yağ, * 50 gr. domates salçası, * 5 su bardağı su, * 10 gr. tuz, * 10 gr. pulbiber. Not: Malzemeler 5 kişiliktir. İnce ince doğranmış soğanlar yağda pembeleşinceye kadar kavurulur. Kavrulmuş soğanın içine ince doğranmış kırmızı...
  4. Nohutlu dana yahni

    Nohutlu dana yahni

    nohutlu dana yahni nohutlu et NOHUTLU DANA YAHNİ KAÇ KİŞİLİK: 6 HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk PİŞME SÜRESİ: 30 dk Malzemeler: 750 gr dana kuşbaşı 6 kiraz domates 1 su bardağı haşlanmış nohut Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı 2 çorba kaşığı küp doğranmış sarı ve kırmızı dolmalık biber 10 arpacık soğan 1 soğan 4 diş sarımsak 100 gr tere 1.5 su bardağı sıcak su 2 taze soğan sapı Bir kaç dere...
  5. Fırında Nohutlu Patlıcan Yatırma

    Fırında Nohutlu Patlıcan Yatırma

    Malzemeler: 4 patlıcan 200 gr. kıyma 5 domates 1 soğan 3 diş sarımsak Maydanoz 1 tatlı k. salça 1 tutam maydanoz Sıvıyağ nohut Tuz, karabiber Beşamel sos için: 2 su b. süt 2 tatlı k. un Sıvıyağ Tuz, karabiber Üzeri için: Kaşar peyniri Yemeğin Yapılışı: Patlıcanları alacalı soyun.Patlıcanları uzun olarak kesin.Tavaya az sıvıyağ ilave edin ve patlıcanları hafifçe rengi dönene kadar pişirin...

Sayfayı Paylaş