Numeroloji Nedir?

T

TİTAN

Forum Okuru
Numeroloji Nedir?
meleklerle yaşamak sayıların anlamı
numeroloji, nedir, ne demektir, anlamı, sayıbilim, ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz

numeroloji-1da.jpg


Sevgili melekler,
Kime sorsanız bir uğurlu sayısı vardır.Ya da takıntılı olduğu bir numara.Bazı ülkelerde 13 sayısından çok çekinilir.Öyle ki ,hiçbir hotel, motel, yat, kat, apartman ister 10 katlı, ister 50 katlı olsun, resmi binaların dahi, 13. kat yok ,asansörde 12'den direkt 14. kata atlar. 13'ten uzak durulması adına "Uğursuzluk getirir!" denilip kendilerini yüzyıllardır böyle inandırmışlar... Ellerinde olsa 13'ü matematikten çıkaracaklar...

13 sayısına yapılan haksızlık şöyle dursun,tarih boyunca sayılara,rakamlara anlam yükleme merakı hiç bitmemiştir.Yani numerolojiye..


Örneğin, ABD’de şeytanın sayısı olarak tanınan 666 sansasyon yaratırken, Türkiye’de ise Kuran’da veya Atatürk’ün yaşamında 19 mucizesi ilgi görüyor. Türkiye’de bir zamanlar siyasi cinayetlerin arttığı ve terörün yükseldiği 1990’ların başında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşamında 19 sayısının bir gizemi olduğu ve bunun da İslam’ın kutsal kitabı Kuran ile ilişkili olduğu yönünde birçok yayın yapılmıştı.

ŞEYTANIN SAYISI 666 VE KARBON ATOMU
ABD’de kimi insanlar evlerinin kapı numarası 666 olduğu zaman itiraz ederek bunu değiştiriyor,Hıristiyan inancına göre 666 şeytanın sayısı. İncil’de bir bölümde 666 rakamı için şöyle yazar: “Herkese zorladı, küçük büyük, zengin fakir, bağımsız veya köle, herkesin alnına yapıştırdı, aleme kandırdığı ruhları göstermek için, o rakamı koydu, şeytanın rakamı: 666.”

Bu inanışı ciddiye alan ABD eski Başkanı Ronald Reagan, evlerinin kapı numarasını 666’dan 668’e çevirmişti. Heavy Metal grubu Iron Maiden da şeytanın sayısı 666 temalı bir albüm yapmıştı. Şeytanın rakamıyla en ‘bilimsel’ tesadüf olarak, yaşamın kaynağı sayılan karbon atomları gösterilir. Karbon 6 proton, 6 nötron ve 6 elektrondan oluşur ve bunlar kendi aralarında 666 sayısını oluşturur.

11 EYLÜL SALDIRILARI VE NUMEROLOJİ

Politik ve ekonomik çalkantılı zamanlar, insanları numerolojik analizlere yöneltiyor. 11 Eylül saldırıları gibi ‘kıyamet habercisi’ olaylar rakamlarla bir çırpıda açıklanabiliyor. Örneğin, 11 Eylül saldırıları birçok numerolojik teoriye ilham kaynağı olmuştu.

Bunlar arasında internette en çok gezineni şöyle: “9 + 1 + 1 = 11, Dünya Ticaret Merkezi’ne ilk çarpan uçağın uçuşu numarası 11’di, uçağın ait olduğu havayolları American Airlines (AA), alfabedeki sırasıyla 11 ediyor, saldırının yapıldığı New York eyaleti ABD’nin kuruluş sırasıyla 11’inci eyaleti. 11 Eylül 2001 saldırılarının ‘numerolojik analizi’ bunula da bitmiyor. ABD Başkanı George W. Bush’un adının harfleri, New York City ve The Pentagon’un isimleri de 11 harften oluşuyor.

PİSAGOR: MATEMATİK VE NUMEROLOJİNİN ORTAK BABASI MI?

Doğa olaylarını manevi anlamlarla yüklü rakamlarla açıklamaya çalışmak insanoğlunun temel içgüdülerinden, antik çağlardan beri rakamların sayısallığında maddi yöntemlerle bulunamayan gizemler aranıyor. “Evren sayılardan ibarettir” diyen Pisagor’dan bu yana, insanoğlu rakamlar arasındaki şaşırtıcı tesadüflerden rahatlatıcı anlamlar çıkarmayı başardı.
İbranice'de W harfine 6 rakamının denk düşmesi, internetin simgesi www'nun şeytan icadı olduğu şeklinde yorumlara yol açmıştı.


RAKAMLAR KİŞİNİN YAŞAMINI BELİRLER
Numerologlar Pisagor’un yaşamı, kişinin doğum ve ölümünü rakamlara bağlayan paradigmasına bağlılıklarını sürdürüyor. İngiltere’deki numeroloji okulu Connaissance School of Numerology uzmanlarından Sonia Ducie, insanların kişisel olarak bazı rakamlara düşkünlükleri olduğunu, bunun doğum ve ölüm günleri ile bir ilişkisi olduğunu vurguluyor. Ducie, “Bilinçaltı bazı rakamlara karşı çekim hisseder, çekim hissedilen rakam kişiden kişiye değişir. Bu özel rakamlar o kişinin deneyimleri, yaşadıkları ve potansiyelleri ile ilgili ipuçları verir” diyor.
Dan Brown’un ‘Da Vinci’nin Şifresi’ adlı kitabı da basıldığı 2003 yılından bu yana Leonardo da Vinci’nin ‘Altın Oran’ adını verdiği sabiti yeniden gündeme getirmişti. Kitabın başarısı, okur üzerinde güçlü bir etki bırakmış, Da Vinci’nin ‘Altın Oran’ını konu alan diyet kitapları dahi raflarda yerini almıştı.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst