Öğrenme Güçlüğü Aileden Geliyor!

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Öğrenme Güçlüğü Aileden Geliyor!
Ülkemizde öğrenme güçlüğü oldukça sık karşılaşılan bir durum. Öğrenme güçlüğü, "Bir çocuğun, zekâsı normal ya da normalin üstünde olmasına rağmen, dinleme, düşünme, anlama, kendini ifade etme, okuma yazma veya matematik becerilerinde yaşıtlarına ve zekâsına oranla düşük başarı gösterme olarak tanımlanıyor.
Neden ileri geliyor?
Uzmanlara göre, bebek, anne karnındayken bazı nöronal (sinir) hücrelerinin uygun yerlere göç ederek yerleşmesi gerekirken, bu süreç bazen eksik kalabiliyor ve bu da öğrenme güçlüğüne neden oluyor. Beynin sağ ve sol yarımküreleri arasında koordinasyon eksik olarak tamamlandığında da, öğrenme güçlüğünün ortaya çıktığını vurgulayan uzmanlar, anne-babalarında ya da kardeşlerinde öğrenme güçlüğü olan çocukların, aynı sorunu yaşama olasılıkları diğer çocuklara oranla % 5-12 daha fazla olduğu belirtiliyor.
Çift yumurta ikizlerinde öğrenme güçlüğü daha fazla
Çift yumurta ikizlerinde öğrenme güçlüğü bulunma ihtimali tek yumurta ikizlerinden daha yüksek olduğunu dile getiren uzmanlar, dil gelişimi ve kullanımı, konuşma, okuma-yazma, matematik becerilerini etkileyen bir sorun olan öğrenme güçlüğünün, bireyin sadece eğitimi ile sınırlı kalmadığını meslek, sosyal ilişkiler, günlük aktiviteler, benlik saygısını da olumsuz yönde etkilediğini bildirdi.
Bu durumu önemseyin
Uzmanlar, ailelerin, çocuklarında öğrenme güçlüğünden şüphelendiklerinde bu sorunu önce öğretmeni ile paylaşmaları, devam ettiği takdirde tanı ve tedavi için çocuk psikiyatrisi uzmanına başvurmalarını önerdi.
 
Geri
Üst