Öksürük önleyici doğal reçeteler

PeLiNiM

Yeni Üye
Üye
Öksürük önleyici doğal reçeteler
doğal yollarla öksürük tedavisi hamilelikte öksürüğe doğal yolla tedavi balgam önleyici hamilelikte öksürük ve balgam
Artık kronik hale gelen öksürük sorununuzu hiç doğal yollarla tedavi etmeyi denediniz mi? Uzmanların kronik öksürüğe karşı tavsiye ettiği mucize karışımları kullandıkça şaşıracaksınız.



Andızotu kökü, anason, sinirli ot, melekotu kökü, deniz üzümü, keten tohumu, kekik ve lavanta solunum yolunu rahatlatırken; ebegümeci, meyan kökü ve hindiba karışımı öksürüğü kesiyor…
Solunum sisteminin tüm organları, doğru seçilen şifalı bitkilerden yararlanabilir. Bu bitkiler, mukozanın işlerliğini destekleyerek, gaz alışverişinin en yüksek düzeyde gerçekleşmesini sağlar, akciğer dokusunun atabilme yeteneğini artırarak, hava nem oranının dengelenmesini ve böylece mukoza zarlarının korunmasını düzenler.
Solunum ritmini dengeleyen sinirsel tepkimeleri (reaksiyonları) güçlendirir. Kan dolaşımını uyararak, akciğer dokusunun canlılığını korumasını garanti eder ve tüm dışkılama işlevlerini uyararak, temiz ve uyumlu bir bedensel işleyişin koşullarının sürekliliğini sağlar. Burada, şifalı bitkileri etki alanlarına göre sıralamak gerekirse; solunum sistemini uyaranlar, rahatlatanlar, dengeleyen / normalleştirenler ve mukoza koruyucular olarak sayılabilir.
Solunum sistemini uyaran bitkiler
Bu sınıflandırılmada yer alan bitkiler, sindirim sistemindeki bazı sinir uçları yoluyla ilettikleri reflekslerle, solunum sistemi sinirlerini ve kaslarını uyarırlar. Bu durum, balgam atma gereksinimine yol açar. Balgam söktürücü droglar da balgamın solunum sisteminden sökülüp atılmasına yardımcı olur. Uyarıcı bitkiler olarak; sütotu, yaban yasemini, koyungözü, adasoğanı, çuhaçiçeği (bitki ve kök), kekik, rezene, meyan kökü sayılabilir.
Solunum sistemini rahatlatan bitkiler
Bu bitkiler, öncelikle, akciğer dokusunun gerginliğini azaltır ve bu yolla, gerginlik veya aşırı hareketlilik (hiperaktivite) nedeniyle oluşan problemlere karşı kullanılabilir.
Bilimsel bir açıklaması olmadığı halde, gerginliklerin giderilmesi balgam akışkanlığını artırır ve böylece balgamın atılmasını sağlar. Rahatlatan bitkilerin en önemlileri; andızotu kökü, anason, sinirli ot, melekotu kökü, keten tohumu, deniz üzümü, kekik, lavantadır.
Solunum sistemini normalleştirenler
Gerekli etkiyi göstererek vücudun rahatlamasın sağlayan bitkiler şunlar; bozotu, küçük çiçekli sığırkuyruğu çiçeği, andızotu kökü, sütotu, mercanköşk, sinirli ot, okaliptüs yaprağı.
Öksürüğü tedavi eden bitkiler
Ebegümeci, meyan kökü, sinirli ot ve hindiba, eşit oranda, ince kıyılarak karıştırılır. 1-2 tatlı kaşığı dolusu bitki, 1 bardak kaynar suyla haşlanır, 10 dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 3 kere 1 bardak çay, balla tatlandırılıp, yudumlanarak içilir.
İnatçı öksürüğe karşı reçete
- Hatmi kökü çayı, yarım saatte 1 yudum içilir. İnce kıyılmış 2 yemek kaşığı dolusu kök, 1 litre suda ağır ateşte 2 saat kaynatılır ve süzülür.
- İnce soğan dilimleri, nöbet şekeriyle birlikte şurup kıvamına gelene kadar kaynatılır. Saat başı, 1 tatlı kaşığı şurup içilir.
Kullanım biçimleri
- Öksürük gıcığı, biraz sirke eklenmiş 1 tatlı kaşığı toz şeker alındığında sakinleşir.
- Limon suyu karıştırılmış bal, balgam söktürücüdür.
- 1 avuç dolusu arpa, 1 litre suda yarım saat kaynatılır, süzülür ve biraz balla tatlandırılır. Yarım saatte 1-2 yudum içilir.
- Rendelenmiş kara turba bal karıştırılır. 1-2 saat sonra oluşan şuruptan, saatte 1 tatlı kaşığı alınır. Şurup, 1 günden fazla bekletilmez.
- 125 gr nöbet şekeri, 125 gr kuru üzüm ve 2-3 tatlı kaşığı ince kıyılmış meyan kökü, 1 litre suda, suyun yarısı kalana kadar kaynatılır. Günde 2-3 kere, 1 yemek kaşığı dolusu alınır.
- Çok iyi yıkanan 3-4 patates, kabuğu soyulmadan haşlanır, haşlama suyu, nöbet şekeriyle kaynatılır. Günde 2 kere, 1 bardak sıvı yudumlanarak içilir.
- 20 gr andızotu kökü, 15 gr kekik, 5 gr çuhaçiçeği kökü ince kıyılmış olarak karıştırılır. 1 tatlı kaşığı dolusu bitki, 1 bardak soğuk suya eklenir, kaynama derecesine geldikten sonra 1-2 dakika kaynatılır ve süzülür. Biraz balla tatlandırılarak, günde 2-4 kere 1 bardak çay, soğumadan yudumlanarak içilir.
- 20 gr çuhaçiçeği kökü, 10 gr ezilmiş anason, 10 gr ebegümeci yaprağı, 10 gr ezilmiş rezene karışımından 1 tatlı kaşığı dolusu, 1 bardak kaynar suyla haşlanır, 10 dakika demlendikten sonra süzülür. Sıcak çay balla tatlandırılarak, günde 2- 3 kere 1 bardak, yudumlanarak içilir.
- Taze sinirli ot yaprakları havanda biraz ezilir, biraz su eklenir ve kaynama derecesine kadar ısıtılır. Süzmeden, bolca balla karıştırılır. Öksürük ateşli de olsa, saatte 1 tatlı kaşığı dolusu alınır.
- 20 gr kekik, 10 gr çuhaçiçeği kökü, 10 gr ezilmiş anason, 10 gr sinirli ot, 10 gr meyan kökü karışımından 1 tatlı kaşığı dolusu, 1 bardak kaynar suyla haşlanır, 10 dakika demlendikten sonra süzülür ve bal ile tatlandırılır. Günde 2-3 kere, 1 bardak çay soğutulmadan yudumlanarak içilir.
- 30 gr yara otu çiçeği, 20 gr sinirli ot ince kıyılarak karıştırılır. 1 yemek kaşığı dolusu bitki, 1 bardak kaynar suyla haşlanır, 10-15 dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 2-3 kere 1 bardak sıcak çay, balla tatlandırılır ve yudumlanarak içilir. Eğer öksürük, kalbe baskı yapıyorsa, karışıma 1 ölçek aslankuyruğu veya ökseotu eklemek gerekir. Bu katkı, kalbi rahatlatır ve gücünü artırır.
 
Geri
Üst