gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.164
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113

    Oktay Ustadan Ev Usulü Baklava Yapılışı

    Konu, 'Tatlılar' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Bu yazı Oktay usta ev usulü baklava tarifili ile ilgili bilgilere yer vermektedir. Evet sevgili hanımlar, Kurban bayramına sayılı günler kaldı. İnşallah 25 Ekim 2012 tarihnde bayramın birinci gününü kutlamaya başlıcaz. Bayram günlerinin ikramlık değişmeyen tatlı tariflerinden ev usulü baklava tarifi arayanlar için Oktay Usta farkı ile baklavanın yapılışını ve malzemelerini sizlerle paylaşıyorum.

    İlk görünüşte biraz zor gibi olsada eminim ki hamarat meleklerimiz bunun altından kolaylıkla kalkacaktır. apan banada haber versin bizzat o güzelim ev usulü baklavalarınızı yemeye gelecem:D:D

    [​IMG]

    Ev usulü baklava malzemeleri

    2 adet yumurta
    Yarım çay bardağı sıvı yağ
    2 çorba kaşığı yoğurt
    Yarım çay bardağı süt
    1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    1 çay kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı limon suyu
    Alabildiği kadar un

    İç harcı için

    1 çorba kasesi ceviz içi
    200 gram margarin veya tereyağı
    1 paket mısır veya buğday nişastası

    Şerbeti için

    7 su bardağı toz şeker
    6 su bardağı su
    Yarım limon suyu

    Ev usulü baklava tarifi

    Karıştırma kabına yumurtayı, sıvı yağı, sütü, yoğurdu, limon suyunu koyup çırpma teliyle karıştırıyoruz. Üzerine unu, tuzu, kabartma tozunu ilave ediyoruz. Hamuru kulak memesi kıvamından biraz daha sert olana kadar yoğuruyoruz. Hazırladığımız hamurdan cevizden biraz küçük şekilde bezeler ayırıyoruz. Herpsini birer birer yuvarlıyoruz. Tezgaha nişasta serpiyoruz. Hamurları çay tabağından biraz daha büyük bir şekilde açıyoruz. Hamurumuzu böyle açarken dört kat olarak üst üste yağlayıp koyuyoruz. Katlarımızı hazırlayınca merdaneyle fırın tepsisinin büyüklüğünde açıyoruz. Tepsiye yerleştirip üzerine ceviz serpip hamurlar bitene kadar bu işleme devam ediyoruz. Son katı açıp tepsiye serdikten sonra kenarlarını bıçağın ucuyla bastırarak sıkıştırıyoruz. Baklavamızı dilim dilim kesiyoruz. Üzerine margarin veya tereyağı eritip ılık olarak her tarafına eşit olarak döküyoruz. 170 derecelik fırında ortalama 50-55 dakika pişiriyoruz. Üzeri nar gibi kızarana kadar fırında tutuyoruz. Şerbetini toz şekeri, suyu, limon suyunu bir tencereye koyup 10 dakika kaynatıp hazırlıyoruz. Baklavamız fırından çıktıktan sonra şerbeti ılıkken döküyoruz.

     
Oktay Ustadan Ev Usulü Baklava Yapılışı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Oktay Ustadan bir paçanga böreği tarifi

    Oktay Ustadan bir paçanga böreği tarifi

    paçanga böreği tarifi oktay usta oktay usta paçanga böreği tarifi resimli fırında OKtay Ustanın börek tarifleri çok pratik oluyor ama kolay olmasına rağmen lezzetlerine söz yok. Oktay Usta işi biliyor. 22 Yıllık aşçı olan Oktay Usta artık mutfakta en kolay ve en lezzetli tarifleri bize vererek bizim de işimizi kolaylaştırıyor. Oktay Ustadan bir paçanga böreği tarifi vereceğim size. Bu paçanga...
  2. Oktay Ustadan Tuzlu Kuru Pasta (resimli)

    Oktay Ustadan Tuzlu Kuru Pasta (resimli)

    oktay usta, tuzlu kuru pasta, tarifi, malzemeleri, yapılışı, resimleri, ile ilgili bilgiler burada melekler Malzemeler – İçindekiler *1 paket yumuşamış margarin *1 çay bardağı zeytin yağı *1 çay bardağı yoğurt *1 tutam şeker *4 çay kaşığı tuz *5 su bardağı un *1 yemek kaşığı pul biber Üzerine; *1 yumurta *Çörek otu *Susam Kuru pasta için gereken malzemeleri bir kaba koyun ve yoğurun....
  3. Resimli Kolay Baklava Yapılışı

    Resimli Kolay Baklava Yapılışı

    Kolay Baklava Nasıl Yapılır Resimli Kolay Baklava Yapılışı Kim demiş ki baklava yapmak ustalık ister ve çok zordur diye:) Baklavanında kolayı var diyor ve sizlere kolay baklava tarifi veriyoruz Melek'ler. Yapacak oaln arkadaşalrımıza şimdiden afiyet olsun diyoruz :) Baklava yapmak zor bir iştir. Kolayca baklava yapabilmek için ihtiyacınız olan malzemeler 8 yaprak milföy hamuru Yarım çay...
  4. Beyza dan ev de simit  tarifi

    Beyza dan ev de simit tarifi

    Simit sevmeyen varmıdır acaba? Sabah kahvaltılarında,iş koşuşturmalarında,öğlen arası paydoslarda ekonomik yoldan karnı doyurmanın en avantajlı yiyeceğidir simit.Susamla kaplı yuvarlak biçimli bu lezzetli atıştırmalığın diğer ismi gevrektir.Günümüzde simit evlerinde servis edilen simit,eski usul tablalarda küçük camekanlı arabalardada satışa sunuluyor. Peki bu harika lezzeti hiç evde...
  5. Beyzadan ev usulü ketçap tarifi

    Beyzadan ev usulü ketçap tarifi

    Ketçap sevmeyen varmı acaba ? Pizzalarda ,patates kızartmalarında kumpirde daha sayamadığımız bir çok yemeğe aromatik bir lezzet katan ketçabı evde yapmayı hiç denedinizmi? Hazır tüketime bir çoğumuz sağlığımızı hiç düşünmeden atlıyoruz.Marketlerdeki raflarda yer alan ürünlerin çoğu koruyucu maddeler içerirken raf ömrünü uzatıyor lakin sağlığımızı da tehdit ediyor. Bu yüzden bazı gıdaları...

Sayfayı Paylaş