gebe
  1. melegim

    melegim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.169
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0

    Ölümcül Hastalıkları Önleyen 10 Gıda

    Konu, 'Alternatif Tıp' kısmında melegim tarafından paylaşıldı.

    Yaşam koşulları bizi hergeçen gün ölümcül hastalıklarla karşı karşıya getiriyor. Hava kirliliği, gelişen teknolojinin çevreye yaymış olduğu elektromanyetik dalgalar, beslenme ihtiyacımızı karşıladığımız kansolojen madde içeren ürünler... Bizi her an risk altında bırakıyor. Bunlara karşı savaş açmak bizim elimizde nasıl mı? İşte bu besinleri tüketerek: Balık: Kalp krizine karşı iyi geliyor. Somon, alabalık ve ton balığı türleri, D vitamini ve Omega-3 yağı ile yüksek tansiyonu düşürüyor. Havuç: Günde 5 adet havuç, kalp krizi riskini üçte iki oranında azaltıyor. Havuç, ayrıca gözler için de yararlı.
    Sarımsak: Soğuk algınlığına karşı savaşıyor. Enfeksiyonlarla mücadele için, günde 2 diş sarmısak yenilmesi, büyük fayda sağlıyor. Sarımsak, bakteriyel ve virütik hastalıklara ve enfeksiyonlara karşı doğal bir antibiyotik görevi yapıyor.
    Karnıbahar: Kanseri kısıtlayan karotenoid maddesi üretiyor. Özellikle çiğ olarak yenilmesi tavsiye ediliyor.
    Fasulye: Şeker hastalığını önlüyor ve vücuttaki ensülin üretimini dengede tutuyor.

    Soğan: Kolesterol düzeyini düşürüyor. Böylece, kalp krizi ve kansere karşı önleyici görev üstleniyor.
    Zeytinyağı: Yüksek tansiyonu düşürüyor ve vücutta taş oluşmasını önlüyor. Zeytinyağı ayrıca, kötü kolesterol LDL düzeyini azaltıyor, iyi kolesterol HDL'yi ise koruyor ya da artırıyor.
    Elma: Kolon kanserini önlüyor. Beyin ve kemiklerin ihtiyaç duyduğu boron maddesini barındırıyor. Elmadaki balic asid ise boşaltım sistemi için yararlı.
    Portakal: C vitamini deposu portakal, hamile kalmayı kolaylaştırıyor, virüsler ve alerji ile mücadele ediyor.
    Soya fasulyesi: Kemik hastalıklarına karşı 'birebir' diye niteleniyor ve vücuttaki kemiklerin gücünü koruyor

     
Ölümcül Hastalıkları Önleyen 10 Gıda konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. ölümcül Hastaliklari önleyen 10 Gida

    ölümcül Hastaliklari önleyen 10 Gida

    ölümcül Hastaliklari önleyen 10 Gida Balik: Kalp krizine karsi iyi geliyor. Somon, alabalik ve ton baligi turleri, D vitamini ve Omega-3 yagi ile yuksek tansiyonu dusuruyor. Havuc: Gunde 5 adet havuc, kalp krizi riskini ucte iki oraninda azaltiyor. Havuc, ayrica gozler icin de yararli. Sarimsak: Soguk alginligina karsi savasiyor. Enfeksiyonlarla mucadele icin, gunde 2 dis sarmisak...
  2. kalbin dostu 10 gıda

    kalbin dostu 10 gıda

    Amerikan Natural Health dergisi, farklı üniversitelerin araştırmalarını derleyerek kalp sağlığını korumaya yardımcı olan gıdaların bir listesini yayınladı. Çikolata ve yeşil çay gibi bilinen gıdaların yanı sıra portakal ve cevizin de çok faydalı olduğu ortaya çıktı. İşte derginin tavsiye ettiği yiyecekler 1. ÇİKOLATA: Günde 3 parça bitter çikolata yemek, kolesterolü yüzde 36, kalp krizi...
  3. Kalbi koruyan 10 gıda

    Kalbi koruyan 10 gıda

    Amerikan Natural Health dergisi, farklı üniversitelerin araştırmalarını derleyerek kalp sağlığını korumaya yardımcı olan gıdaların bir listesini yayınladı. İşte derginin tavsiye ettiği yiyecekler 1. ÇİKOLATA: Günde 3 parça bitter çikolata yemek, kolesterolü yüzde 36, kalp krizi riskini ise yüzde 50 düşürüyor. 2. YEŞİL ÇAY: Yüksek oranda antioksidan, A, C ve E vitaminleri içeriyor. 3. SOMON:...
  4. Yeni ölümcül hastalık

    Yeni ölümcül hastalık

    Aralarında 1 Türkün de bulunduğu 9 çocukta görülen yeni ölümcül hastalık hastalık teşhis edildi. Çocuklardan 3’ü enfeksiyondan kurtarılamadı Fransa’nın başkenti Paris’teki Necker hastanesinin liderliğinde yürütülen bir araştırmada, aralarında 1 Türkün de bulunduğu 9 çocukta görülen yeni bir hastalığın belirlendiği kaydedildi. Söz konusu yeni hastalığın dünyada 5 İspanyol, 2 Portekiz, 1...
  5. yediğimiz en zararlı 10 gıda

    yediğimiz en zararlı 10 gıda

    Yaşamın temposu yükseldikçe hayatımızı kolaylaştıracak, zamandan ekonomi sağlayacak pek çok imkan yaşamımıza girdi. Bir anlamda insanların yaşam tarzlarına paralel olarak alternatifleri çoğaldı, çeşitlilik arttı, zenginleşti. Teknoloji telefonu, arabayı, interneti, televizyonu, patates kızartmasını, konserveyi, salamlı sandviçi, hazır çorbaları, mikrodalgayı getirdi. Beraberinde kiloyu,...

Sayfayı Paylaş