gebe
  1. Julieт

    Julieт Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    17 Kasım 2009
    Mesajlar:
    577
    Beğenilen Mesajlar:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Cehennemin dibi

    Orman kebabı

    Konu, 'Et Yemekleri' kısmında Julieт tarafından paylaşıldı.

    Orman Kebabı Malzemeler:
    600 gr Kuzu kuşbaşı
    60 gr margarin
    100 gr Soğan
    300 gr Patates
    150 gr Havuç
    Baharat torbası
    2.5 bardak Su
    150 gr Bezelye
    1 tatlı kaşığı Tuz
    1 tatlı kaşığı Kekik
    [​IMG]
    HAZIRLANIŞI :
    Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Patatesin kabuklarını soyun. Havucu kazıyın. Her iki sebzeyi de iri zar biçimi doğrayın. Bezelyeyi ayıklayın.
    Havuç ve bezelyeyi içine biraz tuz atılmış bol suda haşlayın. Sebzeler daha diri iken kabı ateşten alın. Sebzeleri bir süzgece aktarın. Sularını iyice süzdürün.
    Yağın üçte birini orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca önce patatesleri koyun. Bir kevgirle sık sık karıştırarak, 3-4 dakika, patateslerin dışı sert bir kabuk bağlamaya başlayıncaya kadar kızartın. Patatesleri, yağını süzdürerek tencereden bir başka kaba aktarın.
    Aynı yağda eğer gerekirse biraz daha yağ ilave edebilirsiniz hafifçe haşlanmış havuç ve bezelyeyi de kızartın. Sebzeleri kızarttıktan sonra yağlarını süzdürüp, patateslerin bulunduğu kaba aktarın.
    Kalan yağı, orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca, kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin. Ateşi açın. Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin.
    Soğanı tenceredeki etlere ilave edin. Yine ara sıra karıştırarak, birkaç dakika daha pişirin. Tuzunu ve kekiğini koyup, karıştırın. Sebzeleri katın. Suyu ilave edip, bir taşım kaynatın. Bu arada tencerenin üzerinde oluşan kefi, bir kevgirle alıp, atın. Baharat torbasını koyun.
    Ateşi kısın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Kebabı, ağır ateşte 25-30 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin. Gerekirse pişirme süresini uzatın.

     
  2. Huri

    Huri Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Ocak 2010
    Mesajlar:
    86
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    malzemeler kısmı yok sanırım eksik eklenmiş
     
  3. pelin_m

    pelin_m Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    10 Eylül 2009
    Mesajlar:
    48
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    o kısmı kopyalamk icin secersen okunuor. acık renkle yazılmıs.
     
  4. kalem&yaprak

    kalem&yaprak Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    27 Ocak 2010
    Mesajlar:
    71
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    orman kebabına bayılırım ama biri hazırlayınca
     
  5. elisabetta

    elisabetta Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    21 Ocak 2010
    Mesajlar:
    179
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    ilk defa duydum ama deneyeceğim
     
Orman kebabı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Bolu orman kebabı

    Bolu orman kebabı

    MALZEMELER 1 kg kemiksiz kuzu eti 1 çorba kaşığı yağ 1 tatlı kaşığı kekik 1 baş soğan 1 bardak su 1 tatlı kaşığı tuz mantar malzemesi : 1 kg Kanlıca mantarı 1 çorba kaşığı tereyağ 1 adet küçük soğan 1/2 demet maydanoz karabiber,tuz 1/2 adet limon HAZIRLANIŞI Yağı hafifçe eritip, ince doğranmış soğanı 2-3 dakika çevirin. Sonra etleri ilave edin, önce hızlı ateşte çevirin sonra altını...
  2. Orman

    Orman

    Orman içerisinde yürümek veya ağaç kesmek, işlerini yoluna koymak ve düzene sokmak için bütün engelleri kaldırmaya işarettir. Orman içerisinde yürümek veya ağaç kesmek, işlerini yoluna koymak ve için bütün zorlukları aşmaya yorumlanır. Ormanda kaybolmak, iş yaşamınızda zorluklara işarettir. Yeşil bir orman görmek, elinizi attığınız işlerde başarı kazanacağını işaret eder. Ormanda kaybolmak iş...
  3. kebabe

    kebabe

    (Kübbabe / Helile / Hindistanerigi / Kebabiyye / Kuyruklubiber / Cubbebe / Cubeb / Cubebae fructus / Piper cubeba) Cava, Sumatra ve Borneo’da yetisen Piperaceae’nin kurumus meyvesidir. Kullanildigi yerler: Mide ve idrar yolu hastaliklarinda kullanilir. alıntıdır
  4. Bolu Orman Kebabı

    Bolu Orman Kebabı

    orman kebabı MALZEMELER 1 kg kemiksiz kuzu eti 1 çorba kaşığı yağ 1 tatlı kaşığı kekik 1 baş soğan 1 bardak su 1 tatlı kaşığı tuz mantar malzemesi : 1 kg Kanlıca mantarı 1 çorba kaşığı tereyağ 1 adet küçük soğan 1/2 demet maydanoz karabiber,tuz 1/2 adet limon HAZIRLANIŞI Yağı hafifçe eritip, ince doğranmış soğanı 2-3 dakika çevirin. Sonra etleri ilave edin, önce hızlı ateşte çevirin sonra...
  5. İftara Yakışan Bir Lezzet Orman Kebabı Tarifi

    İftara Yakışan Bir Lezzet Orman Kebabı Tarifi

    orman kebabı nasıl yapılır orman kebabı malzemeleri orman kebabı tarifi Evet hanımlar 2013 Ramazan ayının ilk gününü yaşadığımız şu günlerde hemen hemen her evi iftarda ne pişirsem telaşı sardı. İftara misafir alacaksanız ve ana yemek olarak ne pişirsem diye düşünüyorsanız sizlere görüntüsü ve lezzeti ile çok beğenilen orman kebabını önerebilirim. Orman kebabı birden fazla tarifle...

Sayfayı Paylaş