gebe
  1. TİTAN

    TİTAN Forum Okuru

    Oruç Tutarken Nane ve Maydanozu Bol Tüketin

    Konu, 'Diyet - Sağlıklı Beslenme' kısmında TİTAN tarafından paylaşıldı.

    oruç tutarken ağız kokusu ramazanda ağız kokusunu önlemek


    Sevgili melekler, ağız kokusu genellikle sabahları hemen her sağlıklı insanda olabilecek ve güne başladıktan sonra geçen bir durum. Eğer gün içinde devam eden bir ağız kokusu sorunu varsa bunun altında başka rahatsızlıklar aramak gerekiyor. Ramzan ayında da ağız kokusu sorunu oluşabiliyor. Bu sayfamızda oruç tutarken ağız kokusu sorunuyla nasıl baş edilir, hangi gıdaları tüketmek gerekir çeşitli açıklamalar bulacaksınız :)


    [​IMG]


    Uzun yaz günlerinde tutulan oruç yüksek sıcakların da etkisiyle ağız kokusuna sebep oluyor ve kişilerin sosyal hayatlarını olumsuz yönde etkiliyor. Universal Alman (Taksim) Hastanesi Diş Hekimi Senem Sucu “Ağız kokusunu önlemek için iftardan sahura yediklerimize dikkat etmek gerekiyor. Maydanoz ve nane yemek gün boyunca ağız kokusunu engelleyeceği gibi mideyi ferahlatacaktır” diyor.

    Türkiye’de her 5 kişiden birinde mide ekşimesi (reflü) olduğuna dikkatleri çeken Universal Aksaray Hastanesi Genel Cerrahı Op. Dr. Murat Akaydın ise “Ramazan süresince reflüyü artıran gıdalardan, acı ve baharatlı yiyeceklerden, asitli içeceklerden ve kahveden özellikle kaçınılmalı” diyor.

    “Sahurdan hemen sonra dolu mideyle yatmayın”
    Sahurda yemek yenildikten hemen sonra yatılması, devam eden mide ve ağız hareketleri nedeniyle, ağız içi asit dengesini bozarak bakteri üremesine sebep olurken reflüyü de tetikliyor. Universal Hastaneler Grubu hekimleri uyarıyor.

    “Ramazanda ağız sağlığına ekstra özen gösterin; şekerli yiyeceklerin tüketimini azaltın”
    Ramazan süresince ağız sağlığına normalden daha fazla özen gösterilmesi gerektiğinin altını çizen Universal Alman (Taksim) Hastanesi Diş Hekimi Senem Sucu “Şekerli yiyecekler ve asitli içeceklerin tüketimi azaltılmalı. Yemeklerden sonra diş, dişeti, dil üstü, dilaltı, yanak içi bölgeleri dikkatlice temizlenmelidir. Diş ipi kullanımı ihmal edilmemeli, tuzlu su veya antiseptik gargara gibi yardımcı ürünler de kullanılmalıdır. Oruç süresindeki ağız kuruluğu ise dişlerde temizleyici etkisi olan tükürük miktarının azalmasına neden olduğundan, gün içinde ağız suyla çalkalanabilir. Özellikle sahurda baharatlı yemekler; soğan, sarımsak gibi koku yapma olasılığı yüksek besinler yerine, maydanoz, nane gibi hem ağız hem de mideyi ferahlatacak besinler tercih edin” diyor.

    “Yatarken fazladan birkaç yastıkla başınızı yüksekte tutun”
    Yeni mide kanaması geçirenlerin, ciddi ülseri olanların ve mide kanseri gibi nedenlerle operasyon geçirenlerin ve düzenli ilaç almaları gereken hastaların oruç tutmamaları gerektiğine dikkatleri çeken Universal Aksaray Hastanesi Genel Cerrahi Op. Dr. Murat Akaydın “Uzun saatler aç kaldıktan sonra büyük porsiyonlarla iftar yapmanın reflü hastaları için sakıncaları büyük. Hem iftar hem de sahurdan sonra en az 2 saat yatmayın. Reflüyü tetikleyecek acı ve baharatlı yiyeceklerden, asitli içeceklerden ve kahveden özellikle kaçının. Yatarken fazladan birkaç yastıkla başınızı yüksekte tutun” diyor.

     
Oruç Tutarken Nane ve Maydanozu Bol Tüketin konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Bu sebze ve meyveleri bol bol tüketin

    Bu sebze ve meyveleri bol bol tüketin

    Kanser başta olmak üzere bir çok ölümcül hastalığa yol açan oksidanlara karşı baştan tedbir almak istiyorsanız iştetüketeceğiniz sebze ve meyveler. Vücudun yüksek düzeyde tahrip edici özelliği bulunan 'Serbest radikaller''den korunması için antioksidan kaynağı olan taze sebze ve meyvelerin tüketilmesi gerektiği bildirildi. Uludağ Üniversitesi (UÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm...
  2. Lezzet Destekçileri (Maydanoz-Dereotu-Nane)

    Lezzet Destekçileri (Maydanoz-Dereotu-Nane)

    hamilelikte dereotu hamileler dereotu yiyebilirmi hamileler maydanoz yiyebilirmi nar maydonoz Türk mutfağının vazgeçilmez otları olan maydanoz, nane ve dereotu, Anadolu'da yemeklerde halen yaygın olarak kullanılırken, Batı mutfaklarında sadece tabak süslemelerinde göze çarpıyor. Aromalı otlar (taze baharlar), kuru baharlar, çeşniler (tuz, karabiber, şeker gibi) yemeklerin lezzetlerini...
  3. Hamileler Bol Bol Süt Tüketin

    Hamileler Bol Bol Süt Tüketin

    gebelikte sütün faydaları hamilelikte sütün faydaları Sütün faydalarını bilmeyen yoktur ama bakın hamile olanlar için ne kadar da büyük önem taşıyor.Gebelikte bol bol süt tüketin Melek'ler Anne adayları bebeğinizin zehirlenmesini istemiyorsanız günde 5 porsiyon veya üstü süt ve süt ürünleri tüketmelisiniz. Hipertansiyonu olan gebeliklerde sık görülen Preeklampsi vücudun organlarına...
  4. Bol bol kırmızı meyve tüketin

    Bol bol kırmızı meyve tüketin

    kırmızı meyveler nelerdir kırmızı meyveler, faydaları, nelerdir buyrun bilgi edinelim arkadaşlar. Kırmızı meyvelerin lezzetinin yanı sıra birde bir çok faydası varmış Melek'ler. Nelermiş, buyrun öğrenelim. Kırmızı üzüm, kızılcık, çilek, kiraz, mürdüm eriği gibi kırmızı meyvelerin hepsi, cilt için en iyi potansiyel antioksidan görevini yürütüyor. Sağlıklı bir cilt yapısı için, mutlaka...
  5. Lohusayken Bol Bol Süt Tüketin !

    Lohusayken Bol Bol Süt Tüketin !

    lohusa beslenmesi süt tüketimi doğumdan sonra beslenme ile ilgili bilgiler burada melekler. Doğum yaptıktan sonra bebeğinizi de siz besleyeceğiniz için yemenize içmenize dikkat etmeniz gerekmektedir melekler. :) Hem sizin toparlanabilmeniz hem de bebeğinizin sağlıklı beslenmesi açısından lohusa beslenmesi büyük önem taşır. Bebeğinizi emzirirken sizin de gıdanızı tam olarak almanız kısa zamanda...

Sayfayı Paylaş