gebe
  1. tuqqce

    tuqqce Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    19 Mart 2008
    Mesajlar:
    6.382
    Beğenilen Mesajlar:
    394
    Ödül Puanları:
    83
    Şehir:
    Wuppertal-Germany

    Oruçluyken bu yiyecekler birebir

    Konu, 'Herşeyin başı sağlık !' kısmında tuqqce tarafından paylaşıldı.

    Kalbiniz için özellikle Ramazan'da bu yiyecekleri mutlaka tüketmelisiniz. Bu yiyecekler hem de çok eglenceli... Sahurda ya da iftar sonrasında atıştırmalıkların kalbe faydalı olması için kan şekerini hızla yükseltmeyen, şeker hastalarının rahatlıkla tüketebilecekleri lif oranı yüksek, karbonhidrat oranı düşük olan gıdalar olması çok önemli. Normal şartlarda abur cubur yemek tavsiye edilmez. Hatta çocukların bu tür yiyeceklerden mümkün olduğu kadar uzak tutulması gerektiği her fırsatta dile getirilir. Peki abur cubur yemenin faydalı olduğu yer hiç mi yok?

    Ramazan'da, sahurda ve iftar sonrası atıştırmalıklar kalp atışları ve tansiyon düzenlemesine yardımcı olabiliyor. Bu abur cuburlar vücuda sağlık vermenin yanı sıra kilo kontrolü üzerinde de etkili. Vücuttaki tüm organları ayakta tutan kalbi, özellikle Ramazan ayında alınacak bazı önlemler ile korumak mümkün.
    İftar sonrası bu atıştırmalıklar kalbi koruyor

    Humus kolesterolü düşürür: Humuslu sebzeler ve taze sebzeler düşük miktarda kalori ve çok miktarda antioksidan içerir. Yağ oranları azdır, ancak lif bakımından zengin oldukları için doyum sağlar, kolesterolü düşürür,. Humus, iyi bir protein alternatifidir.

    Günde bir küçük bitter çikolata: Meyvelerinizi biraz siyah çikolataya batırın. Meyveler iyi bir antioksidan ve kanser savaşçısıdır, kalp krizine karşı güçlü bir koruyucudur. Siyah çikolata da yüksek derecede antioksidan ve kalp krizi savaşçısı flavinol içerir. Siyah çikolata, reservatrol ve flavanoid içeriği ile kalp hastalıkları açısından faydalıdır. Çikolata tüketirken yüzde 70 ve üzeri kakao içeriği olan bitter çikolatalar seçilmelidir.


    İftar sonrası kuruyemiş atıştırın: Kalp için yararlı olan kuruyemişler; fındık, ceviz, badem, kuru üzüm ve ay çekirdeğidir. Özellikle ay çekirdeği posalı bir yiyecektir ve kolesterolü düşürme açısından çok önemlidir. Doktor tavsiyelerine uyarak bu gıdaların günlük kaloriye ne oranda eklenebileceği tayin edilmeli. Özellikle badem ve ceviz faydalı diye çok miktarda tüketilmemeli. İçerdikleri kalori çok fazla olduğundan tüketimine dikkat etmelidir.

    Yoğurtlu atıştırmalıklar iyi bir antioksidandır: Ceviz serpilmiş yağsız meyveli yoğurt, günlük doymuş yağ ve iyi bir şekilde antioksidan almak için iyi bir seçenektir. Yoğurt, keten tohumu serpilerek tüketildiğinde kolesterolü düşürme üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir.


    Üzüm ve nar suyu kalbe iyi gelir: Üzüm veya nar suyu iyi bir antioksidan kaynağıdır. Açlığı bastırmaya yardımcı olur. Üzüm ve nar suyu içindeki kırmızı rengi veren likopen sayesinde kalp için oldukça yararlıdır. Ramazan'da da tüketimi önerilmektedir.
    Renkli besinler tüketin: Doğadaki tüm renkli meyve ve sebzelerde bulunan alfa karoten, beta karoten ve likopen önemli bir antioksidan kaynağı. Özellikle domates ve üzüm gibi besinlerde bol miktarda bulunuyor. Ramazan'da da bol miktarda tüketimi kalp sağlığı açısından çok önemli.

    İftar sofralarından balığı eksik etmeyin: Faydalı kolesterolü yükselterek kötü kolesterolün düşmesine yardımcı olan omega 3 yağ asitleri de en çok balıkta bulunuyor. Balık da iftar sofralarında bulunması gereken çok önemli bir besin. Özellikle somon gibi balıkların tüketimi kan yağlarının düşürülmesinde de etkili.

    C ve E vitamini tüketimine önem verin: C ve E vitaminleri ise antioksidan olup hücreleri korurlar. Magnezyum, potasyum gibi minerallerin de dengeli bir şekilde alınması tansiyonun düşürülmesine yardımcı olur. E vitamini damar sertliği ve damar tıkanmalarını engelleyen çok önemli bir özelliğe sahiptir. Başta tahıllar olmak üzere ıspanak, kabak, lahana, marul gibi yeşil sebzelerde, zeytinyağı, balık yağı, fındık, ceviz, ton balığı, sardalye, yumurta sarısı, domates ve patateste bol miktarda bulunur. Özellikle bir avuç fındık günlük E vitamini ihtiyacını büyük oranda karşılamaktadır. C vitamininin de kalbi koruyucu etkisi vardır. Tansiyonu düşürür. Kandaki şeker miktarını azaltır. Başta turunçgiller olmak üzere, yeşil yapraklı taze sebzelerde, maydanozda, kabakta, soğanda ve domateste bol miktarda bulunur.

    Yaban mersini mucizesi: Yabanmersini en çok lif ve C vitamini içeriği yüksek bir besindir. Bu nedenle az yağlı yoğurt ile kahvaltı ya da tatlı niyetine yenmesi kalp sağlığı açısından da önemlidir. Özellikle kalp damarlarının pıhtılaşması ve damar sertliği oluşumunun engellenmesi ve vücuda sağladığı antioksidan etki, atıştırmalık da olarak tüketiminin önemini artırmaktadır.



     
Oruçluyken bu yiyecekler birebir konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Bu 6 yiyecek sakinleştirir!..

    Bu 6 yiyecek sakinleştirir!..

    Nedenleri ne olursa olsun, yaşadığımız stres dolu anlarda tüketeceğimiz bazı besinler ile sakinleşmemiz gerçekten mümkün! Kiraz, çilek ve böğürtlen gibi meyveler rahatlatır • İçeriğindeki karbonhidrat yavaşça şekere dönüşürken sizi mutlu edecek ve aynı zamanda vücudunuz bir şeker bombardımanına tutulmamış olacaktır. • C vitamini açısından güçlü olan meyveler sayesinde vücudunuzdaki kortizol...
  2. Bu Yiyeceklerle Metabolizmanız Hızlansın

    Bu Yiyeceklerle Metabolizmanız Hızlansın

    Metobolizma hızlandıran süper yiyecekler Bazı kişiler kalorili yiyecekler tükettikleri halde kilo almazlar.. Peki sizce bunu nasıl başarıyorlar? Bir kadının sabit metabolizma hızı 1200 - 1600 kkalori arasında değişiyor. Erkeklerinki ise 1400 - 2400 arasında değişir. Kadınların kas yapısı erkeklerin üçte ikisi kadardır ve ne kadar kaslıysanız metabolizmanız o kadar hızlı çalışıyordur....
  3. Bu yiyecekler dişlerinizi çürütüyor

    Bu yiyecekler dişlerinizi çürütüyor

    dişleri çürüten yiyecekler Sağlıklı dişlere ve sağlıklı bir ağıza sahip olmayı kim istemezki ama bu sadece istemekle olmuyor bunun için dişlerimizi düzenli fırçalamalı ve yediğimiz yiyeceklere dikkat etmemiz gerek...İşte diş sağlığı için yemememiz ve uzak durmamız gereken besinler :tik: Bunları tüketmeyin! Ağız Diş ve Çene Cerrahi Uzmanı Dr. Dt. Okhan Oral, asitli yiyecek ve içeceklerin...
  4. İftardan sonra bu içeçekler birebir

    İftardan sonra bu içeçekler birebir

    meyan kökünü hamileler içebilirmi Melekler iftar sonrasında üzerinize bir ağırlık mı çöküyor, halsizlik mi hissediyorsunuz? Öyleyse bu şerbetler tam size göre.. Gül, ahududu, böğürtlen, meyan kökü, kızılcık, demirhindi gibi geleneksel şerbetler, iftar sonrası oluşan halsizliğe ve mide rahatsızlıklarına birebir. İlk kez bu yıl Hurma Cafe tarafından sunulan hurma şerbeti...
  5. Bu Yiyecekler Guatrı Tetikliyor!!!

    Bu Yiyecekler Guatrı Tetikliyor!!!

    Guatr Guatrı Tetikleyen Yiyecekler Birçok sebebi olan guatr hastalığını tetikleyen besinler de olduğunu duyduk. Şimdi bu besinleri sizlerle paylaşmak istiyorum.Ayrıca bu besinlerin guatrı tetiklediği gibi yine şifamız da başka bitkilerden guatra iyi gelen bitkiler.... Bu Gıdalar Guatrı Tetikliyor! Dr. Mehmet Öz, guatrı tetikleyecek beslenme alışkanlıklarını açıklıyor. İşte guatr...

Sayfayı Paylaş