gebe
  1. AskinAy

    AskinAy Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    20 Kasım 2008
    Mesajlar:
    145
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    hollanda

    Oruk ıclı kofte

    Konu, 'Köfteler' kısmında AskinAy tarafından paylaşıldı.

    oruk köftesi oruk köfte hatay tarifi hatay içli köfte nasıl yapılır tarifi [ı]hatay mutfagından[/ı] [ı][/ı]
    [ı]dıs malzemesı:[/ı]

    * 1 kg ınce bulgur
    * yarım kg koftelık et
    * 1 su bardagı un (olmasa da olur)
    * 1 cay kasıgı kımyon
    * 1 cay kasıgı karabıber
    * 1 yemek kasıgı bıber salcası

    [ı]ıc malzeme:[/ı]
    [ı][/ı]
    * yarım kg kıyma
    * 1 buyuk sogan
    * yarım su bardagı ırı kıyılmıs cevız (arzuya gore)(olmasada olur)
    * yarım cay bardagı zeytınyagı
    * 1 cay kasıgı karabıber
    * tuz

    bulgurumuzu genısce bır tepsıye alarak sıcak suyla ıslatıyoruz ve 20 dakıka kadar bekletıyoruz.
    bulguruma salcamızı ve baharatlarımızı ekleyerek cok ıyı bır sekılde yoguruyoruz, arada su ılave ederek yogurdugumuz bulgurumuz tamamen yumusadımı ıkı defa cektıgımız kıymamızı ılave ederek tekrar yoguruyoruz, unumuzu ılave edıyoruz ıyıce ozlesene kadar yoguruyoruz.
    dıger taraftan ıc malzeme ıcın ayırdıgımız kıymayı bır tavada kavuruyoruz, soganı dograyıp eklıyoruz, tuz ve karabıberımızı ılave ederek bır ıkı defa daha cevırıp cevızlerımızı ekleyerek atesten alıyoruz.
    ıc malzemızde hazır oluyor.
    yogurdugumuz bulgurumuzdan yaklasık bır yumurta buyuklugu kadar parcalar alıp, parmagımızla oyuyormus gıbı yaparak uzun ıcı bos sekıl verıyoruz, ıcıne kavurdugumuz kıymalı harcımızdan koyarak ucunu duzelterek kapatıyoruz. Bu sekılde hazırladıgımız oruklarımızı fırın tepsısıne dızerek ustlerını yaglıyoruz ve onceden 175 derecede ısıttıgımız fırına suruyoruz oruklarımızın ustu kızardımı fırından alıyoruz.

    not; yagda kızartarakda yapabılırsınız nasıl arzu edersenız (tercıhımdır)

    bayanlar yapanlar olursa yorumlarınızı beklıyorum........

    afıyet olsun

     
Oruk ıclı kofte konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Mantarli Soslu Kofte

    Mantarli Soslu Kofte

    çiğ köfte Kofteleri bildigimiz gibi yapip yagda pisirilir.Ayni yagda (tabii biraz cikartilir yagdan) iki dimates rendelerinir biraz salca 1 dis sarimsak rendelenir içine, geregi kadar su (1/2 bardaktan biraz fazla yaklasik ) eklenir mantarlar icine atilir baharat (istege bagli) tuz konulur ve biraz kaynatilir.Sonra bu sosun içine kofteler atilir biraz sosunu cekene kadar bekletilir.Servis yapilir.
  2. Dogubayazit yemek abdigor kofte tarifi

    Dogubayazit yemek abdigor kofte tarifi

    abdigor köfte tarifi abdigor köfte doğubeyazıt yemekleri köftesi tarifi köftesi http://www.youtube.com/watch?v=97bnKmzrKlg
  3. Kuyruklu Oruk tarifi var mı arkadaşlarım.

    Kuyruklu Oruk tarifi var mı arkadaşlarım.

    Kuyruklu oruk tarifi, nasıl yapılır gerekli malzemeler neler arkadaşlarım. Bu yemeğin tarifini verinde akşama yapayım bari :)
  4. Kuyruklu Oruk Tarifi

    Kuyruklu Oruk Tarifi

    yemekler, kuyruklu oruk, terifi, yapılışı, resimleri, hakkında bilgi için yazımıza buyrun arkadaşlar. kuyruklu oruk nasıl yapılır malzemeleri nelerdir bu yazımızda sizlerle paylaşıyoruz melekler. Malzemeler: •250 gram kıyma •250 gram koyunun kuyruk yağı •1 kg köftelik bulgur •1 baş soğan •1 bağ maydanoz •zeytinyağı •kimyon, kırmızı biber •bir avuç un •tuz •biber salçası. Yapılışı:...
  5. Oruk Nedir ? Var mı Bilen ?

    Oruk Nedir ? Var mı Bilen ?

    oruk nedir oruk ne demektir Sevgili melekler, yine herkesçe bilinmeyen yöresel bir lezzet oruk nedir bahsedeceğiz sizlere. Oruk, Hatay mutfağının ana yemeklerinden biridir. Et, bulgur, baharat yoğrulup elle oyulduktan sonra içine ceviz veya fıstık ile yağda kavrulmuş kıymanın doldurulup kapatılarak fırında veya yağda kızartılmasıyla yapılan bir çeşit içli köftedir. İşte orukla ilgili diğer...

Sayfayı Paylaş