Osmanlı Mutfağından Helva Tarifleri

Konu, 'Tatlılar' kısmında PaSikA tarafından paylaşıldı.

  1. PaSikA

    PaSikA Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Kasım 2007
    Mesajlar:
    21.271
    Beğenilen Mesajlar:
    596
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul
    osmanlı mutfağı tarifleri helva tarifleri süt helvası nişastalı helva nişasta helvası tarifi
    [​IMG]

    [FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]Helvay-i Sabuni[/FONT]
    [FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]Malzemesi:[/FONT]
    [FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]100 g (1 su bardağı) buğday nişastası[/FONT]
    [FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]250 g tereyağı (erimiş)[/FONT]
    [FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]500 g bal[/FONT]
    [FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]500 g badem[/FONT]
    [FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]2 bardak su[/FONT]
    [FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]Hazırlanışı:[/FONT]
    [FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]Bademleri sıcak suya koyun. Biraz bekletip kabuklarını soyun. Birkaç bademi süslemek için ayırın, kalanı iri parçalar haline getirerek ezin. Nişastayı bir kap suda karıştırın. Balı sulandırmadan benmari usulü ısıtarak eritin ve nişastanın içine katıp tümünü bir tencereye koyun. Çok kısık ateşte tahta kaşıkla devamlı karıştırarak pişirmeye başlayın. Macunlaşmaya başlayıp karıştırmak zorlaşınca, eritilen tereyağını azar azar ekleyip devamlı karıştırarak yedirin. Bademleri katıp 2-3 dakika daha karıştırın, helva sakız gibi olunca ateşi söndürün. Helvayı bir tabağa boşaltın. Soğuduktan sonra isteğe göre kesin, bademle süsleyin ve servis edin.[/FONT]

    [FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif][​IMG][/FONT]

    [FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]Portakallı İrmik Helvası[/FONT]
    [FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]Malzemesi:[/FONT]
    [FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]500 g irmik[/FONT]
    [FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]500 g toz şeker[/FONT]
    [FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]1 kg süt[/FONT]
    [FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]100 g çam fıstığı[/FONT]
    [FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]1 adet portakal rendesi[/FONT]
    [FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]200 g tereyağı[/FONT]
    [FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]Hazırlanışı:[/FONT]
    [FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]Tencerede yağı eritip irmiği ve fıstığı kavurun. Fıstıklar renk alınca kaynattığınız şekerli sütü içine dökün. İyice karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. 15 dakika kısık ateşte demlendirin. Rendelenen portakal kabuğunu ilave edin. İyice karıştırıp soğuyunca servis edin.[/FONT]

    [FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif][​IMG][/FONT]

    [FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]Kaymaklı Un Helvası[/FONT]
    [FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]Malzemesi:[/FONT]
    [FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]200 g kaymak[/FONT]
    [FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]1 su bardağı un[/FONT]
    [FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]3 su bardağı şeker[/FONT]
    [FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]3 su bardağı su veya süt[/FONT]
    [FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]Hazırlanışı:[/FONT]
    [FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]Tencerede kaymağı eritin ve unu ilave edin. 35-40 dakika kısık ateşte kavurun. Şekerle suyu ayrı bir kapta kaynatın. Sonra kavrulan una ilave edin ve karıştırın. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak on dakika dinlendirin. İsteğe bağlı olarak üzerine toz tarçın dökerek servis edin.[/FONT]

    [FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif][​IMG][/FONT]

    [FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]Pekmezli Kara Helva[/FONT]
    [FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]Malzemesi:[/FONT]
    [FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]1/2 su bardağı tereyağı (eritilmiş ve tuzu alınmış)[/FONT]
    [FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]1/2 su bardağı un[/FONT]
    [FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]1/4 su bardağı su veya süt[/FONT]
    [FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]1 su bardağı pekmez[/FONT]
    [FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]Hazırlanışı:[/FONT]
    [FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]Çok hafif ateşte, yağla unu pembeleşinceye kadar, yaklaşık 50-60 dakika kavurun. Ayrı bir kapta sütü kaynatın ve pekmezi karıştırın. Kavrulan yağla unu ateşten alarak sütlü pekmezin üzerine dökün. Tekrar ateşe koyup tencereye yapışmayınca kadar karıştırın. 15 dakika dinlendirin. İstenilen şekilde servis yapın.[/FONT]

    [FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif][​IMG][/FONT]

    [FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]Helvay-i Hakani[/FONT]
    [FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]Malzemesi:[/FONT]
    [FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]125 g (1 bardak) un[/FONT]
    [FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]100 g (1 bardak) buğday nişastası[/FONT]
    [FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]125 g (1 bardak) pirinç unu 3 bardak süt[/FONT]
    [FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]250 g tereyağı[/FONT]
    [FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]500 g bal[/FONT]
    [FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]300 g badem[/FONT]
    [FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]250 g kaymak[/FONT]
    [FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]Hazırlanışı:[/FONT]
    [FONT=Verdana, Geneva, Arial, Sans-serif]Önce bademleri sıcak suda bekletip kabuklarını soyun. Birkaç tanesini helvayı süslemek için ayırın. Tereyağını tencerede eritin, sonra tencereyi ateşten alın ve biraz soğumasını bekleyin. Tencereye önce nişastayı katın, 1-2 dakika karıştırdıktan sonra unu ve pirinç ununu ekleyip macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Tencereyi tekrar ateşe oturtup bademleri ekleyin ve tahta kaşıkla devamlı karıştırarak 5-10 dakika kavurun. Sütü kaynatıp balı içine katın, azar azar kavurduğunuz malzemeyi ekleyin. Helvayı iyice karıştırıp sütü yedirdikten sonra tencerenin kapağını kapatın ve 15 dakika çok kısık ateşte demlendirin. Ateşi söndürüp helvayı, bulgur gibi dağılacak kıvama getirene kadar güzelce karıştırın. Kaymağı parçalayarak üzerine serpiştirin, tekrar karıştırıp 15 dakika dinlendirin ve servis tabağına boşaltın. İsteğe göre üzerine gülsuyu da dökebilirsiniz.[/FONT]
     
    Son düzenleme: 4 Kasım 2008
  2. Vijdan

    Vijdan Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    22 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.141
    Beğenilen Mesajlar:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Cevap: Osmanlı Mutfağından Helva Tarifleri

    Helvalar harika görünüyor,canım çekti şimdi..Teşekkürler canım..:hungry:
     
  3. mislinay

    mislinay Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    27 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.135
    Beğenilen Mesajlar:
    38
    Ödül Puanları:
    0
    Cevap: Osmanlı Mutfağından Helva Tarifleri

    ayyy pasi canım valla canım helva çekti iyimi iyiki hamile değilim:D
    bu sattede helva yapılmazki yaa
    saol canım emeğine sağlık
     
  4. SaBıR MeLeĞi

    SaBıR MeLeĞi Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    10 Ekim 2008
    Mesajlar:
    975
    Beğenilen Mesajlar:
    47
    Ödül Puanları:
    28
    Şehir:
    KÜTAHYA
    Cevap: Osmanlı Mutfağından Helva Tarifleri

    pasikaaaaaaaa sana nedim kız ben bu saatte gördüm bu helvaları ben sabahı nasıl yapıcam kıızzzz bu arada saat 01:06:hungry::hungry:
     
  5. elif gamze

    elif gamze Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    4 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    1
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    ayy çok süper görünüyolarr yaa hepsini yapıcam hepsiniiiiiiiiii !!!!!!!!!!!!!!!!!!! :kapiş: :pasi::fırtına::deli:
     
Osmanlı Mutfağından Helva Tarifleri konusuna benzer içeriklerimiz
  1. Helva tarifim

    helva tarifleri degisik helvalar un helvasi tarfi irmik helvasi tarifi. Sevgili melekler cok sevdigim irmik helvam :D. Özel günlerde yada misafirim gelecegi zaman pratik bi sekilde yaptigim irmik helvasi tarifim sizlerlede paylasmak istedim. Malzemeler: 2 su bardagi Irmik 3 su bardagi Süt 2 su bardagi seker 2 yumurta sarisi vanilya sekeri yarim paket tereyagi istege göre fistik tarcin...
  2. yalanci helva tarifim

    yalanci peynir helvasi yalanci irmik helvasi. Sevgili melekler üsenince yaptigim helva tadinda irmik tatlim :D (bu degil ama bu kaseye koyuyorum ayni sekilde sadece üzerinde hindistan cevizi degil normal ceviz döküyorum :D) Malzemeler: 5 su bardagi Süt 1 su bardagi Irmik 2 su bardagi seker yarim su bardagi ceviz 1 tatli kasigi tereyagi 1 paket vanilya 1 tatli kasigi tarcin Yapilisi:...
  3. Osmanlı Mutfağından Sultan Keşkülü Tarifi

    Sultan Keşkülü Tarifi Resimli Sultan Keşkülü Tarifi Resimli Osmanlı mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biri olan Sultan Keşkülü tarifini sizlerle paylaşıyoruz melekler :) Malzemeler 1 çay fincanı badem (kabuksuz) 1 çay fincanı şeker 1/4 çay fincanı pirinç unu 2 çay fincanı süt 1 kaşık antepfıstığı (tuzsuz) Hazırlanışı 1 fincan süt, şeker ve havanda...
  4. Vişneli Helva Tarifi Resimli

    Vişneli Helva Tarifi Resimli yapılışını yazmanızı istiyorum çok beğendim bu helvayı bende öğrenmek istiyorum
  5. Osmanlı Mutfağından Paşazade Tarifi Buyrun

    osmanlı mutfağı paşazade tarifi Sevgili melekler, tam da Ramazan , iftar sofralarına layık hem şık hem lezzetli bir tarif ile karşınızdayız :) Paşazade tarifi ile tüm övgülerin odak noktası olacaksınız. İşte Osmanlı mutfağı şaheserlerinden Paşazade tarifi ..:) MALZEMELER 200 gr Dana Eti ( Tranç Eti ) Yağsız ve Sinirsiz ( Kuşbaşı ) 50 gr Kaşar ( Rende ) 1 tane orta boy Soğan 1 tane...

Sayfayı Paylaş