gebe
  1. TİTAN

    TİTAN Forum Okuru

    Osmanlı Mutfağından Paşazade Tarifi Buyrun

    Konu, 'Et Yemekleri' kısmında TİTAN tarafından paylaşıldı.

    osmanlı mutfağı paşazade tarifi


    Sevgili melekler, tam da Ramazan , iftar sofralarına layık hem şık hem lezzetli bir tarif ile karşınızdayız :) Paşazade tarifi ile tüm övgülerin odak noktası olacaksınız. İşte Osmanlı mutfağı şaheserlerinden Paşazade tarifi ..:)



    [​IMG]



    MALZEMELER
    200 gr Dana Eti ( Tranç Eti ) Yağsız ve Sinirsiz ( Kuşbaşı )
    50 gr Kaşar ( Rende )
    1 tane orta boy Soğan
    1 tane orta boy Domates
    1 tane orta boy Patlıcan
    1 tane Sivri Biber
    1 diş Sarımsak
    1 kaşık Salça
    1 yarım çay bardağı Sıvı Yağ
    2 su bardağı Su
    Arzu Edilen Miktarda Tuz ve Karabiber

    YAPILIŞI
    1 – Tencereye yağı ilave edin kızdıktan sonra eti ve soğanı ilave edin pembeleşinceye kadar kavurun.daha sonra domates,biberi ilave edin eridikten sonra salçayı ilave edin ve kavurun daha sonra suyu,tuz,karabiberinide ilave ettikten sonra kısık ateşte 30 dakika kaynamaya bırakın.

    2 – Diğer tarafta patlıcanları alacalı soyduktan sonra kuşbaşı şeklinde doğrayın tuzlu suda 20 dakika bekletin daha sonra altına havlu peçete koyarak iyice kurlayın daha sonra firitözde kızartın.

    3 – Ocaktaki yemekle patlıcanları harman yapıp üzerine rendelenmiş kaşarı serperek fırına sürün kaşarların üzeri kızarıncaya kadar kalsın takribi 10 dakika çıkarttıktan sonra PAŞA ZADE Yemeğimiz hazır afiyet olsun

     
Osmanlı Mutfağından Paşazade Tarifi Buyrun konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Osmanlı Mutfağının Genel Yapısı

    Osmanlı Mutfağının Genel Yapısı

    osmanlı mutfağı tarihi osmanlı mutfağının tarihi mutfağı tarihçesi yemekleri tarihçesi sütlaç tarihcesi En temel gıdalar et, süt ve süt ürünleridir. Koyun ve kuzu eti ağırlıklıdır. Tereyağı çok fazla kullanılıyordu. Don ve iç yağı yemeklerde kullanılırdı. Ayran ve yoğurt sofradan eksik olmazdı. İlk etapta çömlek ve bakırlar kullanılmıştır. Sütlü tatlılara çok ağırlık verilmiştir. İlk...
  2. osmanlı mutfağı genel bilgi

    osmanlı mutfağı genel bilgi

    osmanlı mutfağı hakkında bilgi Bu hareket sırasında elbette mutfak kültürüne de gereken yeri vereceklerdi. "Açları doyurun, çıplakları giydirin, yıkılanları yapın, az halkı çok edin" gibi kutsal öğütlerle yola çıkan göç kafilelerinin yeni vatandaki görevleri kendilerine böylece bildirilmişti. İşte, yıllar sonra Anadolu ve Rumeli'nde gelişen Osmanlı kültürü ve de bu kültürün önemli...
  3. Osmanlı Mutfağından Helva Tarifleri

    Osmanlı Mutfağından Helva Tarifleri

    osmanlı mutfağı tarifleri helva tarifleri süt helvası nişastalı helva nişasta helvası tarifi Helvay-i Sabuni Malzemesi: 100 g (1 su bardağı) buğday nişastası 250 g tereyağı (erimiş) 500 g bal 500 g badem 2 bardak su Hazırlanışı: Bademleri sıcak suya koyun. Biraz bekletip kabuklarını soyun. Birkaç bademi süslemek için ayırın, kalanı iri parçalar haline getirerek ezin. Nişastayı bir kap suda...
  4. Osmanlı Mutfağından Sultan Keşkülü Tarifi

    Osmanlı Mutfağından Sultan Keşkülü Tarifi

    Sultan Keşkülü Tarifi Resimli Sultan Keşkülü Tarifi Resimli Osmanlı mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biri olan Sultan Keşkülü tarifini sizlerle paylaşıyoruz melekler :) Malzemeler 1 çay fincanı badem (kabuksuz) 1 çay fincanı şeker 1/4 çay fincanı pirinç unu 2 çay fincanı süt 1 kaşık antepfıstığı (tuzsuz) Hazırlanışı 1 fincan süt, şeker ve havanda...
  5. Osmanlı motifleri mutfağınızı süslesin

    Osmanlı motifleri mutfağınızı süslesin

    Ebru desenli kupalar Osmanlı bardak modelleri Ebru desenli kupa modelleri ile birşeyler içmek otantik bir hava verecektir. Bu kupa hediye de olacaktır. Geleneksel servislerle sofranızı süsleyebileceğiniz Osmanlı desenleri aynı zamanda kahve fincanlarında da sizinle.

Sayfayı Paylaş