gebe
  1. TİTAN

    TİTAN *Melekler Mekanı*

    Kayıt:
    21 Eylül 2012
    Mesajlar:
    14.192
    Beğenilen Mesajlar:
    2.685
    Ödül Puanları:
    113

    Osmanlı Usulü Hurma Tatlısı Tarifi

    Konu, 'osmanlı mutfağı' kısmında TİTAN tarafından paylaşıldı.

    hurma tatlısı, osmanlı lezzetleri, hurmalı tatlı

    Sevgili melekler, aslında bu tatlının içeriğinde hurma bulunmuyor. Tatlıya hurma tatlısı denmesinin sebebi şekli. Şimdi geçelim Osmanlı usulü Hurma Tatlısının tarifine...


    hurma-tatlısı.jpg



    Osmanlı Usulü Hurma Tatlısı

    1 yumurta
    3 su bardağı un
    Yarım limon suyu
    1 paket baking powder
    1.5 çorba kaşığı sirke
    1 çay bardağı sıvıyağ
    150 gr tereyağı Şerbeti:
    3 su bardağı şeker
    2.5 su bardağı su

    Bir kaba baklavalık un ile tereyağı ve sıvıyağ konup elle iyice ovulur. Yağın una iyice işlemesi ve oldukça uzun süre ovulması gerekir.
    Bu işlem bitince yumurta, limon suyuna konmuş karbonat, sirke konup iyice yoğrulur. Hamurun kıvamı cıvık olursa un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir kıvama getirilir.
    Hamurdan cevizden büyük parçalar koparılıp rendenin üzerinde dikdörtgen şeklinde yaydırılır. Elle bastırıldıktan sonra yuvarlanıp rulo haline getirilir.
    Yağlanmış tepsiye dizilip kızgın fırına verilir.
    Fırından çıkan hamurlara ılık şerbet dökülür. Soğuyunca buzdolabına konur.

    Şerbeti:
    3 su bardağı şeker ile 2.5 su bardağı su kaynatılır. Kaynarken şekerin tencere dibine yapışmaması için karıştırılır.a konur, servise sunulur.

     
Osmanlı Usulü Hurma Tatlısı Tarifi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. hurma tatlısı

    hurma tatlısı

    malzemeler: 1 yumurta 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı şeker 1.5 çay bardağı sıvıyağ 1 paket kabartma tozu ve vanilya aldığı kadar un şerbeti için:2 su bardağı şeker 2.5 su bardağı su yapılışı:malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında hamur haline gelince küçük parçalar koparıp hurma şeklini verin ve 175 derece ısınmış fırında kızarıncaya der pişirin. fırından çıkardığınız tatlıya...
  2. fırma(hurma)tatlısı

    fırma(hurma)tatlısı

    furma tatlisi Malzemeler: *2 su bardağı sıvı yağ * 125 gr. margarin *1 su bardağı ılık su *1 tatlı kaşığı toz şeker *1 çay kaşığı karbonat *1 yemek kaşığı tahin *aldığı kadar un Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler: * 2 su bardağı toz şeker * 1 su bardağı su * Mercimek tanesi kadar limon tuzu veya 2-3 damla limon suyu Yapılışı: Bir tencereye sıvı yağ konur. Üzerine margarin katılır. Margarin...
  3. Osmanlı Usulü Keşkül Tarifi Resimli

    Osmanlı Usulü Keşkül Tarifi Resimli

    Osmanlı Usulü Keşkül Tarifi Resimli Selam kızlar sizden Osmanlı Usulü Keşkül Tarifini yazmanızı rica ediyorum.
  4. Kolay Hurma Tatlısı Tarifi

    Kolay Hurma Tatlısı Tarifi

    Kolay Hurma Tatlısı Kolay Hurma Tatlısının Yapılışı Benim gibi tatlı sevenlere ve hurma sevenlere, evde tatlı nasıl yapılır diyenlere, kolay tatlı tarifleri sunuyor ve bu yazımızda hurma tatlısı tarifi veriyoruz Melek'ler:) Dilerseniz, bu tatlının yanında lezzetli içecek tarifleri ile lezzet şöleni yaşayabilirsiniz :) Kolay Hurma Tatlısı Malzemeleri: 400 gram un 100 gram irmik 125...
  5. Hurma dan yapılan çeşit çeşit tatlılar

    Hurma dan yapılan çeşit çeşit tatlılar

    Besleyici ve doyurucu özelliklerinin yanın da sağlığımız açısından da sayısız yararları olan hurma ,iftar sofralarımızın olmazsa olmazı.O kadar vitamin ve minareli bünyesinde taşıyorki bir insanın sadece hurma ve su tüketerek yaşamını sürdürmesi mümkün.Yapılan araştırmalar hurmanın sayısız faydalarını gözler önüne seriyor.Hurmanın faydalarına daha önceki yazılarımızda değinmiştik.Zira...

Sayfayı Paylaş