Otizm semptomlarının tedavisinde yeni ilaç onayı

LiKarBa

Yeni Üye
Üye
Otizm semptomlarının tedavisinde yeni ilaç onayı
otizmde son gelişmeler otizm tedavisinde son gelişmeler otizmde 2011
Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi yetişkinlerde kullanılan antipsikotik ilaç Risperdal'in (risperidon) çocuk ve ergenlerde otizmle bağlantılı davranışların tedavisinde kullanılmasını onayladı (9 Ekim 2006).

Otizmin semptomları arasında hırçınlık, saldırganlık, bilerek kendine zarar verme ve öfke nöbetleri yer alıyor.

Risperdal 1993 yılından beri yetişkinlerde şizofreni tedavisinde ve 2003 yılından beri de bipolar bozuklukla bağlantılı manik dönemlerde kullanılıyor.

Risperdal yaşları 5-16 arasında değişen ve %90'ı 13 yaşından küçük olan 156 hastada klinik olarak test edildi. Çalışmalar Risperdal'in otizmin davranış semptomlarında ilaç kullanmayan gruba kıyasla önemli iyileşmeler sağladığını ortaya koydu.

İlacın en sık görülen yan etkileri halsizlik, kabızlık, yorgunluk ve kilo alımı.

İlaç otizmin kendisini tedavi etmiyor, ancak özellikle ağır öfke nöbetleri, saldırganlık veya kendine zarar verme davranışı olan hastaların bu davranışlarında iyileşme sağlayabiliyor. Bu durumun aileler ve diğer bakım verenler için de belli bir rahatlama sağlayacağı vurgulanıyor.

Beyindeki anormalliklerin neden olduğu karmaşık bir gelişimsel bozukluk olan otizm tipik olarak yaşamın ilk üç yılında ortaya çıkıyor ve çocuğun iletişimini ve soysal etkileşimini bozuyor.
 
Geri
Üst