gebe
  1. Lamazi

    Lamazi Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    22 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.338
    Beğenilen Mesajlar:
    27
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    BURSA

    Otlu pilav

    Konu, 'Pilavlar' kısmında Lamazi tarafından paylaşıldı.












    [​IMG]






    Malzemeler:

    3 su bardağı baldo pirinç

    4.5 su bardağı sıcak et suyu

    1 demet dereotu

    1 demet maydanoz

    30 gr tereyağı

    Birkaç damla limon suyu

    Tuz

    Hazırlanışı:
    * Pirinci 1 tutam tuz ve birkaç damla limon suyu ilaveli sıcak suda 30 dakika bekletin. Nişastaşı gidene kadar bol suyla yıkayıp süzün. Dereotu ve maydanozu temizleyip bir kaba kıyın.
    * Tereyağının yarısını tencerede eritip pirinci karıştırarak kavurun. Et suyu ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Yüksek ateşte su kaynayıncaya kadar pişirin. Ateşi kısın ve pirinçler suyunu tamamen çeken kadar pişirin. Ocaktan alıp kalan tereyağı, dereotu ve maydanozu ilave edin. Harmanlayıp üzerini kağıt havlu ile kapatın. 5 dakika dinlendirin. Küçük kalıplara alıp üzerlerine sıkıca bastırın. Servis tabağına ters çevirip alın. Servis yapın.


     
Otlu pilav konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. poşette otlu limonlu tavuk

    poşette otlu limonlu tavuk

    limonlu tavuk Malzemeler: 1 adet bütün tavuk, 2 adet kuru soğan, halka halka doğranmış, 3 adet sarımsak, dövülmüş, 4 dal taze kekik, 1 limon, zeytinyağı, tuz, karabiber. Hazırlanması: Yemeği hazırlamaya başlamadan yarım saat önce tavuğu buzdolabından çıkartın. Yarım saat sonra iyice yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın. Fırını 220 dereceye getirin. Tavuğun içine, üzerine ve derisinin altına...
  2. fırın poşetinde otlu ve limolu tavuk

    fırın poşetinde otlu ve limolu tavuk

    fırın poşetinde et firin posetinde et poşette bütün tavuk fırın poşetinde bütün tavuk firin poşeti ile yapilan yemekler Leziz mi leziz, hafif mi hafif bir et yemeği... Parmaklarınızı da bu yemekle beraber yiyeceksiniz..:) FIRIN POŞETİNDE OTLU VE LİMONLU TAVUK Malzemeler: 1 adet bütün tavuk, 2 adet kuru soğan, halka halka doğranmış, 3 adet sarımsak, dövülmüş, 4 dal taze kekik, 1 limon,...
  3. çörek otlu tuzlu kurabiye

    çörek otlu tuzlu kurabiye

    çörekotlu tuzlu kurabiye çörekotlu kurabiye çörek otlu çörek otu otlu tuzlu MALZEMELER: * 250 gr tereyağı * 5 su bardağı un * 1 çay bardağı çörekotu * 1 çay bardağı toz şeker * 1 çay bardağı zeytinyağı * 1 yemek kaşığı sirke * 1 çay kaşığı tuz * 1 pkt kabartma tozu * 1 yumurta (akı içine sarısı dışına) YAPILIŞI: 1. Unu ve tereyağını iyice yoğurun. 2. Ortasını havuz gibi açarak diğer...
  4. Haşhaşlı otlu ekmek

    Haşhaşlı otlu ekmek

    Melişlerim lezzetli bir tat mutlaka deneyin:) Malzemeler 1 adet yaş maya 1 su bardağı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 çay bardağı keten tohumu 1 çay bardağı susam 1 çay bardağı haşhaş 1 çay bardağı çörek otu Alabildiği kadar un 1 tutam tuz Hazırlanışı 1 bardak ılık suda yaş mayayı eritip yoğurma kabına dökün .Sıvı yağ ,tozşeker ve alabildiği kadar un ekleyip biraz yoğurun.Sulu...
  5. Patlıcanlı Pilav

    Patlıcanlı Pilav

    patlıcanlı pilav patlıcanlı pilav tarifi patlıcanlı pilav nasıl yapılır Patlıcanın taze olduğu yaz mevsiminde daha daha lezzetli olan patlıcanlı pilav tarifini sizlerle paylaşmak istiyoruz melekler :) 3 su bardağı iri taneli baldo pirinç 3 adet soğan 1çorba kaşığı dolma fıstığı 1 tatlı kaşığı tarçın 2 tatlı kaşığı tuz 1tatlı kaşığı karabiber 1çay kaşığı toz şeker 1 kahve fincanı zeytin...

Sayfayı Paylaş