gebe
  1. RoCCo

    RoCCo Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    12 Nisan 2008
    Mesajlar:
    1.476
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0

    ovalama çorbası

    Konu, 'Çorbalar' kısmında RoCCo tarafından paylaşıldı.

    Ovalama Çorbası 250 gr. un
    2 yumurta
    tuz
    1,5 kahve fincanı süt
    1 kaşık zeytinyağ
    et suyu

    Bir malzemenin hepsini bir kabın içinde elinizle iyice karıştırın. Küçük bir tencerede 10 bardak suyu kaynatın. Hazırlamış olduğunuz hamuru küçük delikli bir süzgece gökerek, kaynar suyun üzerine tutun, hamura haifçe bastırarak süzgeçin deliklerinden geçirin. Kaynar suya düşen hamurlar, küçük tane tane olmalıdır. Bunları 1 dakika kaynattıktan sonra süzgeçte süzüp, su dökerek soğutun. Bunu 2 litre etsuyu, 1 su bardağı süt, 1 çay bardağı un ve tuzla yaptığınız kaynar suya atıp servis edin.

    Afiyet Olsun(lezzetler.com)

     
ovalama çorbası konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. gostivar çorbası

    gostivar çorbası

    gostivar yemekleri gostivar düğünleri adetleri meleklerim benim evde en fazla yaptığım çorbadır...en ağır misafirlerime bile yapıyorum çok beğeniliyo..denemeden karar vermeyin derim :D malzemeler: 2 kaşık dolusu yoğurt 1 kaşık dolusu un 1 yumurta 1 kaşık sirke sarımsak,tuz,tuzot,tavuk suyu tableti(tavuk suyu olursa daha güzel oluyo..) yapılışı: bütün malzeme mikserden geçirilir...
  2. erzincan çorbası

    erzincan çorbası

    1 adet soğan 100 gr kıyma 1 küçük kase erişte ( evde kesilmiş olursa daha güzel olur) 1 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı 1 kase yoğurt ( süzme yoğurtla daha güzel oluyormuş bir daha öyle deneyeceğim) Varsa et suyu yoksa etsuyu tableti kuru nane,pul biber ve iki kaşık kadar tereyağ ve sıvıyağ karışımı...
  3. Dübari Çorbası

    Dübari Çorbası

    MALZEMELER 8 kişilik 1 çorba kaşığı yağ 1 küçük karnabahar 2 lt et suyu 1 tatlı kaşığı tuz 2 kahve fincanı un 1 su bardağı süt 1 küçük ince dilimlenmiş soğan ¼ kereviz ¼ pırasanın beyazı HAZIRLANIŞI Karnabaharın dallarını keserek yıkayın. Sonra kaynar suda 20 dakika haşlayın. Üzerine soğuk su döküp soğutun. Sudan çıkarın ve dallarının üzerindeki beyaz çiçekleri teker kesip garnitür olarak...
  4. Miso çorbası

    Miso çorbası

    Malzemeler Yarım litre su orta havuç, 2'şer santim uzunluğunda kalem kalınlığında kesilmiş orta soğan, yarım halkalar halinde doğranmış Yarım patlıcan eski liralar inceliğinde kesilmiş yarım halkalar halinde 140 gram miso adam başı 10 gram 12/3 paket tofu çay kaşığı katsuo daşi ya da arzuya göre bir veya yarım çiroz balığı kurusu Yapılışı Yarım litre kaynamakta olan suya havuçları atın....
  5. bezelye çorbası

    bezelye çorbası

    bebeklere bezelye çorbası sütlü bezelye çorbası bebekler için çocuklar için sütlü Malzemeler: 10 bardak et suyu 1 bardak kuru bezelye 2 orta boy soğan 1 küçük havuç 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı margarin veya terayağı 1/2 kaşığı tuz Terbiyesi: 1 bardak süt 2 yumurta sarısı Garnitürü: 125 gr un 1/2 küçük paket margarin 1 yumurta 1 çay kaşığı tuz Yapılışı: Bezelyeyi 4-5 saat suda bekletin...

Sayfayı Paylaş