gebe
  1. TİTAN

    TİTAN Forum Okuru

    Özbeklerin En Meşhur Yemeklerinden Etli Özbek Pilavı Yapılışı Buyrun

    Konu, 'Pilavlar' kısmında TİTAN tarafından paylaşıldı.

    Etli Özbek Pilavı Resimli Etli Özbek Pilavı Tarifi


    Sevgili melekler, bu yazımızda pilav çeşitleri içinde oldukça beğenilen, uzaklardan ta Orta Asya'da ki Türk Cumhuriyetlerinden birinden Özbekistan 'ın en meşhur yemeklerinden biri olan Özbek Pilavı tarifi ile karşınızdayız . Özbek pilavı Özbekçede “osh“ (aş diye okunur.) veya “palov” denir ve sadece Özbekistan’da değil Orta Asya’da da çok meşhur olan bir yemektir; diğer dillerde ash, plov, palau, palou olarak da bilinir. Her ne kadar Orta Asya’daki ülkelerde de bu pilav yapılsa da, Özbek aşçılar bu pilavı çok güzel yapıyor olmalılar ki dünyada Özbek pilavı olarak tanınmış. Şimdi geçelim tarifimize . :)


    [​IMG]


    Etli Özbek Pilavı

    Malzeme
    1 adet kuru soğan
    Yaklaşık 300gr kadar kırmızı et
    3 adet havuç
    2 su bardağı pirinç
    1 çorba kaşığı tereyağı (zeytinyağı da olur)
    Sıvıyağ
    Tuz, karabiber
    Su



    Etli Özbek Pilavı Hazırlanışı

    Öncelikle kuzu etlerini küçük küpler halinde doğrayın. Tencereye sıvıyağ ve tereyağını koyun.Üzerine 300 gr küp kesilmiş kuzu etlerini alın.Etler suyunu çekince üzerine küp kesilmiş soğanı ve jülyen kesilmiş havuçları ilave edip kavurun.Daha sonra üzerine 2 su bardağı pirinci ilave edip.Pirincin üzerine tuz, karabiber ve su ilave edin. (3 su bardağı su yeterli olacaktır.Tencerede en altta etler, üzerinde sebzeler, üzerine de pirinç olacak şekilde pişirin.
    Pilav piştikten sonra servis tabağına ters çevirip Özbek pilavını servis edebilirsiniz.

     
Özbeklerin En Meşhur Yemeklerinden Etli Özbek Pilavı Yapılışı Buyrun konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. özbek pilavı

    özbek pilavı

    MALZEMELER 300 gr koyun eti (kemiksiz) 4 su bardağı su 2 1/2 tatlı kaşığı tuz 1 adet orta boy soğan 2 orta boy havuç 6 yemek kaşığı margarin 2 su bardağı pirinç 2 tatlı kaşığı kara biber 1/2 tatlı kaşığı yenibabar 1 tatlı kaşığı tarçın HAZIRLANIŞI Eti 1.5 santimetreküp irilikte doğrayın, kısık ateşte kendi suyu ile yaklaşık 40 dakika pişirin. Su ve 1/2 tatlı kaşığı tuz ekleyin,...
  2. Yalçın Özbek kimdir

    Yalçın Özbek kimdir

    yalçın özbek kimdir, hayatı, kısaca hayatı, hakkında bilgiler, biyografi, resimleri, oynadığı filmler, filmleri Tiyatro ve sinema dünyasında başarılarını ıspatlamış bir isimden bahsedeceğiz bu yazımızda sizlere Melek'ler. Yalçın Özbek kimdir ve biyografi bilgileri; buyrun:) Yalçın Özbek, (d. 1979, Malatya), tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, yönetmen, senarist. Lise yıllarında...
  3. Resimli Kuzu Etli Şehriye Pilavı Yapılışı

    Resimli Kuzu Etli Şehriye Pilavı Yapılışı

    Kuzu Etli Şehriye Pilavı Tarifi Resimli Kuzu Etli Şehriye Pilavı Tarifi Merhaba Melek'ler ve yeni tarifler öğrenmek isteyen tüm misafirler, sizlere bu yazımızda enfes bir lezzet önerisinde bulunuyor ve kuzu etli şehriye pilavının tarifini sunuyoruz :) Kuzu Etli Şehriye Pilavı Malzemeler *150 Gr. kuzu eti *1 Paket arpa şehriye *2 Adet domates *2 Adet yeşil biber *1 Adet kuru soğan *2...
  4. Konya'nın Meşhur Etli Ekmeği Buyrun Tarifi

    Konya'nın Meşhur Etli Ekmeği Buyrun Tarifi

    Etli Ekmek Nasıl Yapılır Etli Ekmek Yapılışı Sevgili melekler, Anadolu 'nun her yöresinde ayrı bir tat ayrı bir lezzet gizli biliyorsunuz. Erzurum'un cağ kebabı, Tokatın patlıcan kebapı, Hatay'ın künefesi bunlardan sadece birkaçı. :) Bahsederken bile ağzımızın sulandığı bu müthiş lezzetlerden biri olan Konya Etli Ekmek yapılışı ile ilgili bilgilerimizi sizlerle paylaşıyoruz.. :) Etli...
  5. Etli Özbek Pilavı tarifi istiyorum

    Etli Özbek Pilavı tarifi istiyorum

    Kızlar aranızda Özbek asıllı olan var mı yok mu bilmiyorum ama ben Etli Özbek Pilavı tarifi istiyorum bu pilavın tarifini bilen lütfen benimle paylaşsın yapılışını

Sayfayı Paylaş