gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.164
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113

    paela

    Konu, 'Pilavlar' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER 1/2 kg dilbalığı (veya levrek filetosu) 250 gr mürekkep balığı, doğranmış
    1 küçük kutu bezelye konservesi
    250 gr kırmızı dolmalık biber
    1 kutu kuşkonmaz konservesi
    250 gr dolmalık yeşil biber
    1/2 kg kuşbaşı dana eti
    1/2 kg ayıklanmış midye
    1/2 su bardağı beyaz şarap
    1/2 çorba kaşığı safran
    2 adet kereviz yaprağı
    2 adet defne yaprağı
    1/2 kg domates
    6 adet enginar
    150 gr mantar
    1 kg karides
    2 adet piliç
    250 gr soğan
    1 kg pirinç
    250 gr havuç
    1/2 demet maydanoz
    1/2 limon
    250 gr sosis
    zeytinyağ
    karabiber, tuz

    HAZIRLANIŞI
    Piliçlerin her biri onar parçaya bölüp, etlerini kemiklerinden ayırın. İri kemikleri içi su dolu bir tencereye koyun, soğanlar, domatesler, havuçlar, maydanoz ve kereviz yapraklarını katıp haşlayın. Mantarları suda pişirin. Balık filetolarını, limon suyu ve defne yapraklan koyduğunuz suda haşlayıp bir kenara ayırın. Dana eti ve piliç parçalarını yağda kavrun, içine şarap ve bir miktar sıcak su koyup yüksek ateşte pişirin. Ayıklayıp, yıkadığınız enginarları dörde bölün, dolmalık biberleri küçük parçalara kesip kavurun. Karidesleri haşlayıp ayıklayın, havuçları temizleyip, haşlayın. Piliç kemiklerinin piştiği suya, pirinç, karabiber, tuz ve safran katın, buna bir su bardağı tavuk suyu ve çeyrek bardak zeytinyağı ilave edilp, beraberce pişirin. Sıcak olarak kuşkonmazlar, bezelyeler, dolmalık biberlerin ve karideslerin bir kısmı, kavrulmuş mürekkep balığı parçalan, midyeler ve sosisleri pişen pilavın üstüne süs olarak dizip, üzerine maydanoz serptikten sonra sıcak olarak servis yapın.

     

Sayfayı Paylaş