gebe
  1. nisan

    nisan Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    5 Ocak 2008
    Mesajlar:
    5.707
    Beğenilen Mesajlar:
    15
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    isvicre

    Pancar

    Konu, 'OÖPR Melek Sözlük' kısmında nisan tarafından paylaşıldı.

    (Mangold / Zuckerrübe / Betterave / Beet / Beta vulgaris) Dogu Akdeniz sâhillerinde yabânî olarak yetisen, ince köklü, bir veya iki yillik otsu bir bitki. Yapraklari etli, alt kisimlarda sapli ve büyük, üst kisimlarda ise sapsizdir. Bu bitkiden elde edilmis olan kültür sekilleri sunlardir: Sekerpancari (Beta vulgaris var altissima): Kökleri büyük, etli bir yumrudur. % 12-20 oraninda sakkaroz tasir. Memleketimizde kültürü yapilarak, seker eldesinde kullanilir. (Bkz. Seker) Kirmizi Pancar (Beta vulgaris var. esculenta): Kökleri yuvarlak bir yumru seklindedir. Antosiyan bakimindan zengindir. Sebze olarak kullanilir.
    Pazi (Beta vulgaris var. Cicla): Yapraklari büyük olan bir sebze bitkisidir. Ayni ispanak gibidir. Sindirimi kolay ve bol vitaminli oldugundan besleyicidir.
    Yem Pancari (Beta vulgaris var. rapa): Kirmizi pancara benzer. Besin degeri azdir. Daha çok hayvan yemi olarak kullanilir.
    Türkiye’de yetistigi yerler: Anadolu ve Trakya’da.
    Kulanildigi yerler: Halk hekimliginde kirmizi pancar kullanilir. Karacigerin düzenli çalismasini saglar. Kansizligi giderir. Seker hastaligi ve vereme karsi korur. Mide ve barsaklari kuvvetlendirir. Sinirleri yatistirir.

     
Pancar konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. pancar salatası!

    pancar salatası!

    Balıktan sonra en değerli Omega-3 kaynaklarından biri ceviz. Bir diğeri de keten tohumu yağı. Günde 1 çay kaşığı keten tohumu yağı günlük Omega-3 ihtiyacınız için yeterli. KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk PİŞME SÜRESİ: 15 dk Malzemeler: 2 pancar 7-8 beyaz lahana yaprağı 1 çay bardağı çekilmiş ceviz 1 çorba kaşığı kapari 2 çorba kaşığı konserve mısır 2 çorba kaşığı elma...
  2. Pancar Turşusu

    Pancar Turşusu

    hamilelikte pancar Malzemeler 1 kg küçük körpe pancar 3 diş sarmısak 1 su bardağı sirke 1 tatlı kaşığı tozşeker 1 corba kaşığı tuz Yapilis Tarifi Pancarların yeşil yapraklarını kesin.Bu yaprakları iyice yıkayıp haşladıktan sonra, çeşitli yemek yapabilecek malzeme olarak saklayabilirsiniz.Pancar köklerinin topraklarını temizledikten sonra bol suyla iyice yıkayın. Turşuyu kuracağınız...
  3. Pancar

    Pancar

    Mal ve menfaat elde etmeye yahut kadın cihetinden gelecek üzüntüye delalet eder.Rüyada pancar gibi kış sebzelerini yiyenin, karışıklığa uğrayacağına işarettir Pancar gibi kış sebzeleri yemek hayatın karışıklığa uğrayacağına yorumlanır. Kişinin hakkı olan parayı alacağına işaret eder.Rüyada çeker pancar görmek, sonunda çok kar edecek bir ise gireceginize delalettir. Bir baska rivayete görede:...
  4. pancar

    pancar

    (Mangold / Zuckerrübe / Betterave / Beet / Beta vulgaris) Dogu Akdeniz sâhillerinde yabânî olarak yetisen, ince köklü, bir veya iki yillik otsu bir bitki. Yapraklari etli, alt kisimlarda sapli ve büyük, üst kisimlarda ise sapsizdir. Bu bitkiden elde edilmis olan kültür sekilleri sunlardir: Sekerpancari (Beta vulgaris var altissima): Kökleri büyük, etli bir yumrudur. % 12-20 oraninda sakkaroz...
  5. pancar turşusu

    pancar turşusu

    pancarları hafifçe haşalayıp soğumasını bekleyin. soğuyunca bir kavanoza yerleştirip üzerine tuzlu su ve sirke ilave edin. lezzet versin diye bir kaç sarmısak eklemeyi unutmayın afiyet olsun

Sayfayı Paylaş