gebe
  1. SadmiN

    SadmiN ♥ Ölürüm Sana Mavimm ♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    29 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    15.367
    Beğenilen Mesajlar:
    960
    Ödül Puanları:
    113

    Pasiflora şurup ve bitkisi

    Konu, 'Faydalı Bilgiler' kısmında SadmiN tarafından paylaşıldı.

    pasiflora pasiflora şurup passiflora şurup passiflora faydaları şurubu Pasiflora şurup, pasiflora kullanımı, pasiflora şurubu, pasiflora bitkisi, pasiflora zararları, yararları
    Arkadaşlarım öncelikle bu şurubun; uyku bozukluğu çekenlerde doktorun deyişi ile güvenle kullanıldığının altını çizelim. Tabiki siz her türlü ilaç kullanımını doktor gözetiminde yapacaksınız ve hekiminize mutlak suretle soracaksınız. Kati suretle kendi kafanıza göre kullanmayın arkadaşlarım.

    PASİFLORA ŞURUBUNUN KULLANIMI İLE İLGİLİ BİLGİLER
    Pasiflora şurup kullanımı ;

    Yetişkinlerde ; gün boyunca sakinleştirici bir etki sağlamak için yemeklerden önce 1-2 ölçek alınır.Uyku bozukluklarında ise yatmadan bir saat önce 2 ölçek içilir.
    Passifloara Şurup

    Passifloara Şurup

    Çocuklarda ; (3 yaşından büyük); Doktor tavsiyesine göre daha ufak dozlarda kullanılır. Bir defasında 1/2 ölçekten fazla verilmemelidir.

    Pasiflora şurup yan etkileri ;

    Passiflora’nın bilinen zararlı bir yan etkisi yoktur. Yinede kullanımında anlattığımız detaylara dikkat ediniz ve doktor kontrlü altında olmadan ilaç almayınız.

    Bu aslında bir bitkiden yapılıyormuş arkadaşlarım. Bu bitkinin resmini ekliyorum.
    [​IMG]

    Bitki ile ilgili bilgiler şu şekilde devam etmekte,
    Her yıl haziranın 15’inde olgunlaşan ve ömrü sadece bir ay olan pasifloranın diğer meyvelerden aslında çok bir farkı yok. Tıpkı erik ya da kiraz gibi her an yemek mümkün. Sadece rahatlatma özelliği bulunan ve hiçbir yan etkisi olmayan meyvenin, dikkat edilmesi gereken tek özelliği, bir gün içerisinde iki taneden fazla tüketilmemesi.

    Balki’ye kendisinin de yiyip yemediğini soruyoruz. Olgunlaştığı dönemde her gün mutlaka yediğini, hatta sadece kendisi değil karısına da mutlaka yedirdiğini söylüyor. Gülüyor tabii bunu söylerken, niye olduğunu sorduğumuzda, "Daha az konuşsun diye" cevabını veriyor.

    Geçen yıl başladığı pasiflora satışlarını, Balki bu yıl daha geniş bir alanda sürdürmeyi düşünüyor. Önümüzdeki haftalarda hasadı tamamlandığında, İstanbul gibi büyük kentlerde de satışa sunmayı planlıyor.

    Balki, bu işlerle uğraşmasını, seracılığa başlarken taşıdığı merakı hálá koruyor olmasına bağlıyor. Kendisini mutlu eden tek şeyin para kazanmak olmadığını, aynı zamanda bilinmeyen bir besini halka sunmanın da ona büyük bir keyif verdiğini söylüyor. Hatta bu ay gideceği İspanya’daki fuardan da, bu yüzden yeni ürünlerle dönmeyi düşünüyor. Şimdi önündeki en büyük hedefi ise Akdeniz Bölgesi’nde kivi yetiştirebilmek.

    PASİFLORA NASIL YENİR?

    Manavdan aldıktan sonra iyice yıkayın. Kabuğu yenmediği için, bıçakla tepesinden kesin. Kaşıkla yenen pasifloranın tadı ne acı ne de tatlı. İçindeki çekirdekler yenebilir ama çiğnememekte fayda var. Bir tanesi yaklaşık 120 gr. Geçen yıl, manavlarda tanesi 50 kuruşa satılıyordu.

    Bir başka Güney Amerikalı fajiyo

    Balki, 12 dönümlük arazisi içinde, pasifloranın dışında tanıdığımız, tanımadığımız 10’dan fazla ürün yetiştiriyor. Bunların arasında böğürtlen, hünnap (küçük elma), fajiyo gibi meyveler de var. Pasiflora, nasıl insanlarda sakinleştirici bir etki yaratıyorsa, örneğin yine Güney Amerika’dan getirttiği fajiyonun da içeriğindeki iyot nedeniyle guatra iyi geldiğini söylüyor. Balki’nin serasında bulunan 5 çeşit maydanozun da ayrı bir yeri var. Şili, Brezilya, İspanya ve Almanya’dan getirdiği maydanozların her birinin tatları farklı. Kimisi bizim tanıdığımız maydanoza benzerken, kimisi kerevizi andırıyor. Bunların raf ömürlerinin de çok uzun olduğunu söyleyen Balki, yemeklerinde kullandığı bu yabancı maydanozların dolapta bir ay saklanabildiğini söylüyor.

     
Pasiflora şurup ve bitkisi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. şuruplar

    şuruplar

    şurup tarifleri şurup tarifi şuruplar şeker şurubu nasıl yapılır şeker şurubu tarifi MALZEMELER 1.5 kg şeker 1 kg ahududu 30 gr limon tuzu HAZIRLANIŞI Ahududuyu ayıklayıp, temizleyin, sonra bol suda, meyveleri zedelemeden yıkayın. Bir süzgeçte süzün. Ahududuyu toz şekerle ovalaya ovalaya yoğurun ve şekerin tamamen erimesi için oniki saat kadar bir kenarda bekletin. Şeker tamamen eridiğinde...
  2. Şurup

    Şurup

    Manen yükselmeye, uzun ömre, mutlu hayata, ilim ve irfana delalet eder.Rüyada surup içmek, kisinin disardan alacagi ilim, söhret, bilgi gibi seyleri edindigine veya edinmek istegine baglanir. Bir baska yoruma göre de surup içmeyi uzun ömürle de tabir ederler. Bir baska rivayete görede: Rüyada surup içmek, tatli ise, menfaat, ilim, güzel geçim ve hayra; eksi ise, üzüntü ve kedere isarettir....
  3. Pasiflora Bitkisi kullanım alanları

    Pasiflora Bitkisi kullanım alanları

    pasiflora bitkisi pasiflora nerede satılır nedir pasiflora bitkisi, pasiflora çiçeği, pasiflora nerede kullanılır, pasiflora nasıl kullanılır Özellikle Akdeniz Bölgesi'nde yaşayanların aaa bu bitkimiymiş dediğini duyar gibiyim. Bizlerde bu çiçeğin ortasındaki kısmı yada dip kısmını kopartıp emerdik. Şekerli bir öz vardı bunun içinde arkadaşlarım. Şimdi bu bitki ile ilgili bilgiler vereceğiz...
  4. Günlük Bitkisi ve Faydaları

    Günlük Bitkisi ve Faydaları

    Günlük nedir Günlük bitkisi Günlüğün faydaları Alternatif tıp tedavilerinde kullanılan günlük bitkisi ve faydaları ile ilgili bilgileri aşağıda ki makalede bulabişlirsiniz melekler :) Anadolu Sığla ağacı olarak da bilinen günlük ağacının gövdesinden elde edilen sakız, özellikle eklem iltihabı ve bursitin tedavisinde kullanılır. Aynı zamanda ishal ve solunum yolları şikâyetleri gibi...
  5. Sakızağacı Bitkisi ve Özellikleri

    Sakızağacı Bitkisi ve Özellikleri

    Sakız ağacı Sakız ağacı Faydaları sakız ağacının faydaları Sevgili melekler, bu yazımızda sakızağacı bitkisi, özellikleri ve kullanım alanları ile ilgili olarak sizlere bilgiler vermek istiyoruz :) Sakız Ağacının Faydaları ve Tıbbi Etkileri Dişleri temizler ve diş etlerini kuvvetlendirir. Ağız kokusunu giderir. Tükürük salgısını arttırır ve mideyi kuvvetlendirir. Balgam söktürücüdür....

Sayfayı Paylaş