gebe
  1. HaYaL

    HaYaL Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    1 Şubat 2009
    Mesajlar:
    11.262
    Beğenilen Mesajlar:
    229
    Ödül Puanları:
    83
    Şehir:
    Şehr-i HaYaL

    Pastane Usulü Açma Tarifi (Resimli-Denenmiş)

    Konu, 'Hamur İşleri' kısmında HaYaL tarafından paylaşıldı.

    acma tarifi acma tarifleri açma tarifleri resimli tarifi resimli pastane açma Meleklerim açma ve poğaça seviyorsanız eğer pastaneden almak yerine ,pastanede satılanların aynısını kendiniz bu tarifle yapabilirsiniz.Ben denedim gayet güzel oldu.
    [​IMG]

    Malzemeler:

    * 1 su bardağı sıvı yağ
    * 5 yemek kaşığı toz şeker
    * 4 çay kaşığı tuz
    * 1 adet yaş maya (42gr) yoksa küçük 1 paket instant maya
    * 2 su bardağı su ve süt karışımı (1 bardak süt + 1 bardak su )
    * Oda ısısında margarin
    * Alabildiği kadar un
    * üzerine sürmek için yumurta sarısı
    * Çörek otu

    Hazırlanışı:

    Süt ve suyu bir tencerede karıştırıp ısıtın(ılıtın),şeker ve tuzu ekleyin,karıştırın.

    Ocaktan alıp parmağınızla sütün sıcaklığını kontrol edin.Sıcak olursa maya tutmaz,ılık olmasına dikkat edin ve mayayı karıştırın.

    10dakika kadar bekletin,mayalansın,sütün üstünde kabarcıklar oluşucak.

    Sonra diğer malzemeleri ekleyip hamuru güzelce yoğurun ve 20dakika dinlendirin.

    Beklemeden sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizde açın.

    Oda ısısındaki margarinden dolu bir çay kaşığı yağ alıp hamurun açmış olduğunuz yüzeyini yağlayın.

    Hamuru iki ucundan ters yönlere burarark uçları birleştirin.Ortadaki boşluk,delik biraz geniş olsun,çünkü kabarıcaklar.

    Açmaları yaptıktan sonra 20-30 dakika bekletin.Ben hafif ısıtılmış fırında bekletiyorum,daha çabuk kabarıyorlar.

    Son işlem olarak üstlerine yumurta sarısını sürüp çörekotu ile süsleyin.

    180 derece ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin.

    Aynı hamurdan puf puf poğaçalar da yapabilirsiniz.

    [​IMG]


    Not: Yaş maya yoksa tariflerde geçen yaş maya gramajının yarısı kadar kuru maya kullanabilirsiniz.

    Örneğin 42gr yaş maya yerine 20gr kuru maya.


    [​IMG]

    Yanında Nescafeyle tadına doyulmaz.

    Afiyet Olsun ;)


     
    Young bride bunu beğendi.
  2. mondiyar

    mondiyar Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    3 Ocak 2011
    Mesajlar:
    3
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Agzim sulandi ya cok güzel duruyor
     
  3. hüzün meleği 26

    hüzün meleği 26 Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    11 Mart 2010
    Mesajlar:
    1.213
    Beğenilen Mesajlar:
    77
    Ödül Puanları:
    48
  4. HaYaL

    HaYaL Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    1 Şubat 2009
    Mesajlar:
    11.262
    Beğenilen Mesajlar:
    229
    Ödül Puanları:
    83
    Şehir:
    Şehr-i HaYaL
    Evet canım ben yaptım.:)
     
  5. Ariza

    Ariza Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.432
    Beğenilen Mesajlar:
    85
    Ödül Puanları:
    0
    Hayalim yawww off gece gece canim cekti. Tatile geldigimde bunlari okadar cok yiyorum ki hic bikmadan artik evde de yapacagim...paylasimin icin tsk ederim cok güzel ellerine saglik güzelim...
     
  6. zuzumm_

    zuzumm_ Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    9 Aralık 2010
    Mesajlar:
    1.573
    Beğenilen Mesajlar:
    197
    Ödül Puanları:
    63
    Şehir:
    nerDe oLduğumu bende biLmiyoRm
    uff canım çekti tek başına mı yedin
     
  7. HaYaL

    HaYaL Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    1 Şubat 2009
    Mesajlar:
    11.262
    Beğenilen Mesajlar:
    229
    Ödül Puanları:
    83
    Şehir:
    Şehr-i HaYaL
    :D Teşekkürler kızlar beğenmenize sevindim kesinlikle denemelisini.z
    Hayır tatlım tek başıma yemedim bunlar 1 tepsiden sadece 2 si.:)
     
  8. aysegül87

    aysegül87 Hamiş Melek

    Kayıt:
    14 Ekim 2010
    Mesajlar:
    1.038
    Beğenilen Mesajlar:
    64
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Almanya-Köln
    canim cekti harika
     
  9. zuzumm_

    zuzumm_ Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    9 Aralık 2010
    Mesajlar:
    1.573
    Beğenilen Mesajlar:
    197
    Ödül Puanları:
    63
    Şehir:
    nerDe oLduğumu bende biLmiyoRm

    bize yollamak yokmu:cry:

    bidaha yap bizede yolla olar mı:D
     
  10. $ul€

    $ul€ Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    27 Ocak 2009
    Mesajlar:
    7.205
    Beğenilen Mesajlar:
    424
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    iڪے†∂ηßﺙℓ
    Hayal aç kapıyı geliyorum :)
     
  11. HaYaL

    HaYaL Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    1 Şubat 2009
    Mesajlar:
    11.262
    Beğenilen Mesajlar:
    229
    Ödül Puanları:
    83
    Şehir:
    Şehr-i HaYaL
    Gel bebişim zaten ben zaten rejimdeyim hepsi senin olsun :haha:
     
  12. $ul€

    $ul€ Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    27 Ocak 2009
    Mesajlar:
    7.205
    Beğenilen Mesajlar:
    424
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    iڪے†∂ηßﺙℓ
    hepsini yerim eve giderkende paket yaparım hahaha
     
  13. *Gizemli Kıs*

    *Gizemli Kıs* Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    19 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.781
    Beğenilen Mesajlar:
    265
    Ödül Puanları:
    0
    Ay canım çekti ya tarif için saol hayalim
     
  14. Misafir Melek

    Misafir Melek Forum Okuru

    harika tarif

    ben bayıldım sizde deneyin bayılın.
     
  15. sılam_nisa

    sılam_nisa Hamiş Melek

    Kayıt:
    1 Ocak 2010
    Mesajlar:
    2.536
    Beğenilen Mesajlar:
    1.024
    Ödül Puanları:
    113
    Şehir:
    ''bebişini beklemede''
    rejim mi ben böyle bir açma karşısında rejimi çoktan çöpe atardım iyi sabır yani hayalıi :D en kısa zamanda deneyeceğim ellerine sağlık ayyyyyyy kokusu mu geldi ne :D:D
     
Pastane Usulü Açma Tarifi (Resimli-Denenmiş) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Resimli Patates Musakka Tarifi (Denenmiş)

    Resimli Patates Musakka Tarifi (Denenmiş)

    patates musakka nasıl yapılır patates musakka tarifi patates musakka, patates musakka tarifi, patates musakkası, patates musakka nasıl yapılır, patates musakka tarifi resimli, hakkında bilgileri burada bulabilirsiniz. Patates yemekleri her zaman kurtarıcı niteliği taşırlar. Hem lezzetli hem de pratik olmaları bakımından oldukça güzel bir yemektir. Biz ailecek patatesi çok severiz ve...
  2. Roma Usulü Enginar Tarifi Resimli

    Roma Usulü Enginar Tarifi Resimli

    Roma Usulü Enginar Tarifi Resimli Merhaba bayanlar sizden Roma Usulü Enginar Tarifini yazmanızı rica ediyorum
  3. Kolay Açma Tarifleri Resimli

    Kolay Açma Tarifleri Resimli

    Kolay Açma Tarifleri Resimli yapılışlarını yazarsanız çok sevinirim kızlar açmayı kocam çok seviyorda :)
  4. Resimli Kolay Açma Tarifleri

    Resimli Kolay Açma Tarifleri

    Kolay Açma Tarifleri , Resimli Kolay Açma Tarifleri , Merhaba Sevgili Melek'ler, bu yazımızda benim de en sevdiğim açma tariflerini sizlerle paylaşıyorum. Çocuklarınıza ve çaya gelen misafirlerinize ikram edeceğiniz kolay açma tarifleri burada! Açma MALZEMELER: 3 su bardağı süt 1 yemek kaşıgı kuru maya 2 yemek kaşıgı şeker 1 tatlı kaşıgı tuz 1 su bardagı sıvı yag alabidigine un ....
  5. Pastane Usulü Çatlak Poğaça Tarifi Buyrun

    Pastane Usulü Çatlak Poğaça Tarifi Buyrun

    çatlak poğaça çatlak poğaça tarifi Bol yağlı bu yüzden de çok lezzetli olan çatlak poğaça tarifi ile karşınızdayız melekler :) Ramazanda sahur kahvaltıları için Ramazan sonrasında da bayram sofrası için yapabileceğiniz çatlak poğaça tarifi için işte malzemeler... :) Malzemeler • 250 gr. erimiş Margarin • 1 çay bardağı Sıvı Yağ • 1 çay bardağı Yoğurt • 1 çorba kaşığı Sirke • 1 adet...

Sayfayı Paylaş