Pastane Usulü Açma Tarifi (Resimli-Denenmiş)

canım, bence bu tarifle hemen teremyağın kahvaltı yarışmasına katılmalısın. iyiyemeğinsırrı bloğunda aklında olsun, şansını dene derim...
 
kahvaltınızda hiç bunu denediniz mi?


PATATES KAVURMALI YUMURTA

Herkesin çocukluğundan hatırlayacağı Patates Kavurmalı Yumurta, Teremyağ lezzeti ile geri dönüyor. Hem eskileri yâd etmek, hem de pratik bir kahvaltı hazırlamak için bu tarif kaçmaz…

Malzemeler; ( 4 kişilik )

3 yemek kaşığı (100 gr) Teremyağ

3 orta boy patates

1 adet kırmızıbiber

3 yumurta

60 gr rende kaşar

1 adet taze soğan

2 dal taze kekik

½ çay kaşığı tuz

½ çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı;

Patatesleri ufak kareler şeklinde doğrayıp Teremyağ ile kavurun. Ardından biberi ekleyin ve kavurmaya devam edin. Malzemeler kızarınca çırpılmış yumurta, tuz ve karabiberi ekleyin, karıştırın ve ocaktan alın. Üzerine rende kaşar, taze kekik ve doğranmış taze soğanı ekleyip servis edin.

Püf noktası; Doğradığınız patatesleri tavaya koymadan önce bir havluyla kurutursanız, pişmesi daha kolay olacaktır.
 
Katı yağı ne yapıyoruz eritipte içine mi koycaz yoksa tepsiyi yağlamak için mi yazdınız
 

Benzer Diğer Konularımız !

Geri
Üst