gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.164
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113

    pastırma tarifi

    Konu, 'Et Yemekleri' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    pastirma tarifi pastırma yapılışı pastırma tarifi çemeni çemeni Öncelikle kafanızdan bir takım düşünceleri atın, pastırma yapılır mı? Güzel olur mu? Zor değil mi? Hayır çok kolay ve dışarıda satılan pastırmadan çok daha güzel oluyor. Sadece yapmak isteyin. Bu tarifi okuduktan sonra sizlerden tek bir şey istiyorum, en yakın kasap veya markete gidip 1kg et alın ve deneyin, ne kaybedesiniz?

    Alınması gereken et kontrafile olmalıdır. Etin bu kısmı daha yumuşaktır, bu konuda farklı görüşler gelebilir ancak deneyimlerimle sabittir ki tek tavsiyem kontrafiledir.

    1 kg aldığınızı farzedelim, etin yağlarını zevkinize göre alın, eti bir tepsiye yatırın, etin alt ve üst kısmını ince tuz (sofra tuzu) ile kaplayın, tuz ile o kadar kaplamalısınız ki et görünmemeli, daha sonra bu etin üzerine bir mermer kapatın, sıkıca koli bantları ile sarın. Evinizde serin bir yere veya buzdolabınızı meyvelik çekmecelerinden birini çıkartarak tepsiyi buraya yerleştirin.Tepsi eğik olmalıdır çünkü tuz yardımı ile et fazla miktarda su kaybedecektir. Tepsinin altına bu suyun birikebileceği bir kap koyun.

    İlk günlerde et çok su kaybedecektir. Bu suyu fırsat buldukça dökün, fazla bekletmeyin.

    2 güde bir eti çevirin (alt-üst biçiminde), tuzlama işlemini tekrarlayın, etten su gelmeyene kadar buna devam edin. Tuzlama olayından sakın korkmayın, bol bol tuz unutmayın. (Tuz torbasından boca edin)

    Su gelmesi kesildikten sonra et kahverengi bir görünüm alacaktır, bu doğru yolda olduğunuza işarettir. Bir su dolu kap içinde eti yaklaşık 2 gün bekletin, burada amaç fazla tuzun etten ayrılmasıdır. Suyu sık sık değiştirin.

    Daha sonra eti bir ip yardımı ile serin bir yere asın ve 1 gün kurutmaya bırakı, serin yeri olmayanlar bu işlemi buzdolabında yapabilirler.

    Artık ete çemen sürme zamanı gelmiştir, çemeni ister kendiniz yapın ister dışarın zevkinize uygun olanı alın, çemeni sürerken elinize plastik bir eldiven giyerek ve eldiveni hafifçe ıslatarak çemeni sürmek çok daha kolay olacaktır.

    2 günlük bir bekleme ve kuruma zamanından sonra mükemmel bir pastırma olacak, 2 gün sonunda pastırmayı nylon folyoya sarın ki fazla kurumasın. Hiçbir katkı maddesi olmayan, en kaliteli, yağsız etten yapılmış bir pastırmaya şu an piyasada ulaşmak neredeyse imkansız

     
pastırma tarifi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. alevli pastırma!

    alevli pastırma!

    pastırma nasıl yenir hamilelikte pastırma yemek hamileyken yenirmi 50 gram az yağlı pastırma dilimleri çemenleri ayıklanıp bir tabağa dizilip sofraya konur. 3 yemek kaşığı rakı bir cezvede kaynatmadan ısıtılır. Sıcak rakı sofrada pastırmaların üzerinde gezdirilip tutuşturulur. Alevler sönünce soğutmadan yenir. Pastırma dilimleri çok ince ise daha az rakı da yerli olabilir. Tutuşturmak için...
  2. Kağıtta Pastırma

    Kağıtta Pastırma

    Malzemeler 100 gr. İnce Dilimlenmiş Pastırma 2 Domates 3 Sivribiber 1 Yemek Kaşığı Tereyağı 4 Dal Maydanoz 6 Dilim Limon 6 Alüminyum Folyo (15 x 15cm.) Yapilis Tarifi 15 x 15 kesilmiş 6 alüminyum folyonun iç kısımlarını tereyağı ile yağlayın. İkişer dilim pastırmayı üzerlerine yerleştirin. Pastırmaların üzerine 5’er dilim domates, yemeklik doğranmış bir miktar yeşil biber, maydanoz ve...
  3. Pastırma

    Pastırma

    Namaz ve zekatı vakti geçince eda etmeye, bir şeyi bulunması gereken yerin uzağına koymaya yahut işlemleri geciktirmeye yahut yolculuğa delalet eder.Rüyada pastırma, sucuk ve salam gibi şeyleri satın almak veya satmak, kısmet ve nimete işarettir. Bunlar para ve iş konusunda iyi haberler müjdeler. Fakat rüyada bunları yemek, hiç de iyi bir şekilde yorumlanmaz. İşlerde güçlük çekmeye ve...
  4. Yılmaz Erdoğan - Pastırma Yazı

    Yılmaz Erdoğan - Pastırma Yazı

    pastırma yazı hakkında bilgi Böyle zamansız güneşli, Umulmadık mavi günlerde Bir bekleme salonu yalnızlığına Bürünüyorum.. ıliklerimdeki yitik aşkı Sarhoş bir unutkanlığailikliyorum... Sanki şiirini bilmediğim Bir fransız akşamında Kaldırım taşlarını sayıyorum kalbimin.. ıçimde ayak izlerin, Aylak bir yaz geçiyor avuçlarımdan... Ve ben ne zaman, Kiminle sevişsem, Hala seni aldatıyorum!
  5. kendi pastırmanızı kendiniz yapın

    kendi pastırmanızı kendiniz yapın

    Kasaptan yağsız bir et seçerek alın.Benim tavsiyem nuar diye niye isimlendirilen etlerdir.Bu etleri en fazla iki parmak genişliğinde boydan boya kesin.Bir tepsiye koyarak,üzerlerini örtecek şekilde tuz dökün, ve üzerlerini bir tülbentle örtün.Etler tuzu emdikçe su bırakacakları için,günde 2-3 sefer birikmiş suyu alın,dökün.Bu şekilde en az 4-5 gün muhafaza edin. Bir kapta ete yetecek kadar...

Sayfayı Paylaş