gebe
  1. Bilge Gökçen

    Bilge Gökçen Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    27 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    13.023
    Beğenilen Mesajlar:
    108
    Ödül Puanları:
    0

    Pastırma

    Konu, 'Ö-P' kısmında Bilge Gökçen tarafından paylaşıldı.

    Namaz ve zekatı vakti geçince eda etmeye, bir şeyi bulunması gereken yerin uzağına koymaya yahut işlemleri geciktirmeye yahut yolculuğa delalet eder.Rüyada pastırma, sucuk ve salam gibi şeyleri satın almak veya satmak, kısmet ve nimete işarettir. Bunlar para ve iş konusunda iyi haberler müjdeler. Fakat rüyada bunları yemek, hiç de iyi bir şekilde yorumlanmaz. İşlerde güçlük çekmeye ve ertelemeye işarettir. Rüyada pastırma, sucuk ve salam gibi şeyleri yemek, hiç de iyi bir şekilde yorumlanmaz. İşlerde zorluğa ve bu nedenle işlerin ertelenmesine yorumlanır. Fakat rüyada bu şeyleri satın almak veya satmak, kısmet ve nimete yorumlanır. Bunlar para ve iş konusunda iyi haberler haber verir. Aileden gelecek pek de hayırlı olmayan paradır. Kişinin hak yiyerek servet yapacağına işaret.Rüyada bir pastirmacidan pastirma satin aldigini görmek, yakinda bir yolculuga çikacagina, uzak bir akrabadan beklenmedik bir mirasa konacagina ve zekat ve hac farzlarini bir an önce yerine getirmek için bir uyari olduguna delalet eder. Bir baska rivayete görede: Rüyada pastirma görmek, yolculuga, rnuamelerini geciktirmeye ve bir seyi mahalinin disina koymaya veya namaz ve zekati vaktinin disinda eda etmeye isarettir. Rüyada pastırma yediğini görmek; para biriktirip bunu yararlı bir işte kullanacağına, birisine pastırma vermek; birisine para vermeye, birisinden pastırma almak; pastırma veren kişiden para alınacağına, dükkanda kendini pastırma satarken görmek; sahip olduğu mallardan oldukça büyük bir kısmını sadaka olarak dağıtacağına işarettir.
     
Pastırma konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. alevli pastırma!

    alevli pastırma!

    pastırma nasıl yenir hamilelikte pastırma yemek hamileyken yenirmi 50 gram az yağlı pastırma dilimleri çemenleri ayıklanıp bir tabağa dizilip sofraya konur. 3 yemek kaşığı rakı bir cezvede kaynatmadan ısıtılır. Sıcak rakı sofrada pastırmaların üzerinde gezdirilip tutuşturulur. Alevler sönünce soğutmadan yenir. Pastırma dilimleri çok ince ise daha az rakı da yerli olabilir. Tutuşturmak için...
  2. pastırma tarifi

    pastırma tarifi

    pastirma tarifi pastırma yapılışı pastırma tarifi çemeni çemeni Öncelikle kafanızdan bir takım düşünceleri atın, pastırma yapılır mı? Güzel olur mu? Zor değil mi? Hayır çok kolay ve dışarıda satılan pastırmadan çok daha güzel oluyor. Sadece yapmak isteyin. Bu tarifi okuduktan sonra sizlerden tek bir şey istiyorum, en yakın kasap veya markete gidip 1kg et alın ve deneyin, ne kaybedesiniz?...
  3. Kağıtta Pastırma

    Kağıtta Pastırma

    Malzemeler 100 gr. İnce Dilimlenmiş Pastırma 2 Domates 3 Sivribiber 1 Yemek Kaşığı Tereyağı 4 Dal Maydanoz 6 Dilim Limon 6 Alüminyum Folyo (15 x 15cm.) Yapilis Tarifi 15 x 15 kesilmiş 6 alüminyum folyonun iç kısımlarını tereyağı ile yağlayın. İkişer dilim pastırmayı üzerlerine yerleştirin. Pastırmaların üzerine 5’er dilim domates, yemeklik doğranmış bir miktar yeşil biber, maydanoz ve...
  4. Yılmaz Erdoğan - Pastırma Yazı

    Yılmaz Erdoğan - Pastırma Yazı

    pastırma yazı hakkında bilgi Böyle zamansız güneşli, Umulmadık mavi günlerde Bir bekleme salonu yalnızlığına Bürünüyorum.. ıliklerimdeki yitik aşkı Sarhoş bir unutkanlığailikliyorum... Sanki şiirini bilmediğim Bir fransız akşamında Kaldırım taşlarını sayıyorum kalbimin.. ıçimde ayak izlerin, Aylak bir yaz geçiyor avuçlarımdan... Ve ben ne zaman, Kiminle sevişsem, Hala seni aldatıyorum!
  5. kendi pastırmanızı kendiniz yapın

    kendi pastırmanızı kendiniz yapın

    Kasaptan yağsız bir et seçerek alın.Benim tavsiyem nuar diye niye isimlendirilen etlerdir.Bu etleri en fazla iki parmak genişliğinde boydan boya kesin.Bir tepsiye koyarak,üzerlerini örtecek şekilde tuz dökün, ve üzerlerini bir tülbentle örtün.Etler tuzu emdikçe su bırakacakları için,günde 2-3 sefer birikmiş suyu alın,dökün.Bu şekilde en az 4-5 gün muhafaza edin. Bir kapta ete yetecek kadar...

Sayfayı Paylaş