gebe
  1. PaSikA

    PaSikA Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Kasım 2007
    Mesajlar:
    21.238
    Beğenilen Mesajlar:
    598
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul

    patates garnitür

    Konu, 'Salatalar' kısmında PaSikA tarafından paylaşıldı.

    patates garnitür çeşitleri patatesli garnitürlü salata Malzemeler
    • 4 adet patates (orta boy)
    • ½ çay bardağı sızma zeytinyağı (veya karışık baharatlı zeytinyağı)
    • ½ çay bardağı limon suyu
    • ½ çay kaşığı sarımsak tozu (veya 1 diş döğülmüş sarımsak)
    • 1 çay kaşığı çok ince döğülmüş maydanoz


    Yapılışı

    Patatesleri yıkadıktan sonra tuzlu suda çatlatmadan haşlayın. Kenara alıp biraz soğuttuktan sonra kabuklarını soyun. Her patatesi, dilimleri birbirinden ayırmadan lale gibi dörde kesin.

    Balıkları servis yaptıktan sonra hazırladığınız patatesleri tabak başına birer tane gelecek tarzda dağıtın.

    Bir kapta zeytinyağı, limon ve sarmısağı karıştırın. İnce doğranmış maydanozları da ilave edip tekrar karıştırın ve her patatesin üzerine bir çay kaşığı gelecek tarzda dökün.

    Bu garnitür ve sos özellikler ızgara veya fırında pişmiş beyza etli iri balıkların yanında çok iyi gider. Aynı sou balıkların üzerine de dökebilirsiniz. Özellikle balıkların yağsız olduğu yumurtlama mevsimlerinde tadını arttırır.

    Patatesleri zeytinyağ-limon sosu yerine beşamel sos ile de servis yapabilirsiniz.


     
patates garnitür konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Patates

    Patates

    Mal ve nimete, Birçok patates aldığını görmek bolluk ve bereketli geçecek bir yıla, Patateslerin bir kısmının çürük olduğunu görmek nimetin bin kısmının elden çıkmasına yahut şüpheli kazanca delalet eder.Rüyada patates görmek mal, nimet, şöhret, sevinç ve rahatlığa işarettir. Patates soymak, kısmete ve arzu edilen bir murada; patates ekmek, yeni ve çok kazançlı bir işe başlayacağınıza; patates...
  2. patates

    patates

    (Solanum tuberosum / Boyu 60-80 cm’ye varan, beyazimsi-pembemsi çiçekler açan, yumrulari hâriç zehirli otsu bitkiler. Bitkinin toprak altinda kalan yumrulari “patates” olarak bilinir. Bu yumrular nisasta bakimindan zengin oldugundan önemli bir besin maddesidir. Bitkinin toprak üstü kisimlarinda zehirli alkoloitler bulunmasina karsilik yumrulari zehirli degildir. Ancak çimlenmis patateslerde de...
  3. Patates

    Patates

    (Solanum tuberosum / Boyu 60-80 cm’ye varan, beyazimsi-pembemsi çiçekler açan, yumrulari hâriç zehirli otsu bitkiler. Bitkinin toprak altinda kalan yumrulari “patates” olarak bilinir. Bu yumrular nisasta bakimindan zengin oldugundan önemli bir besin maddesidir. Bitkinin toprak üstü kisimlarinda zehirli alkoloitler bulunmasina karsilik yumrulari zehirli degildir. Ancak çimlenmis patateslerde de...
  4. tereyağlı havuç garnitürü

    tereyağlı havuç garnitürü

    havuç garnitürü Havuçların dış kabukları temizlenir, arzu edilen şekilde kesilir. Bir kap içinde bolca suda beş dakika kaynadıktan sonra süzülür, tekrar su eklenir, bir miktar tuz, tereyağı ilave edilerek pişirilir. Ateşten aldığımız zaman, suyu kalmamış olmalıdır. Arzu edilen etler yanına konur.
  5. Ispanaklı Garnitür

    Ispanaklı Garnitür

    MALZEMELER 400 gr ıspanak 2 adet patates 2 adet havunç 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı soya sosu arzuya göre baharat HAZIRLANIŞI Patatesleri ve havuçları parmak büyüklüğün de uzun uzun kesin. Ispanakları sadece ortadan ikiye bölün.Tavaya yağı koyun,ısındıktan sonra havucu atıp bir iki dakika kavurun. Daha sonra patatesleri atıp beş, altı dakika kavurun ve ıspanağı, soya sosunu,...

Sayfayı Paylaş