gebe
  1. THESECRET

    THESECRET "Adalet olunca yiğitliğe lüzum kalmaz"

    Kayıt:
    16 Temmuz 2014
    Mesajlar:
    2.146
    Beğenilen Mesajlar:
    223
    Ödül Puanları:
    63
    Şehir:
    İstanbul

    Patates kızartmasının zararları

    Konu, 'Tüm Sağlık Konuları' kısmında THESECRET tarafından paylaşıldı.

    Patates-Kızartması.jpg Çok aç kaldığımızda dışarıda isek bir fast food restoranına girip, bir menü alırız ve patatesi yanındadır. Yada “eve gittiğimde keşke evdekiler patates kızartması yapmış olsalar, dur bi arayım” gibi şeyler düşünmüşüzdür. Peki hiç patates kızartmasının zararlarını düşündünüz mü? Patates kızarmasını fazla tükettiğimiz zaman vücudumuza telafisi oldukça güç zararlar vermektedir. Patates kızartmasının faydaları vardır elbet (not: her şeyin fazlası zarardır.) ama bunu çılgınca tüketmeyip, az miktarlarda tüketirsek o zaman görebiliriz. Faydası olduğu kadar zararları çok can yakıcıdır.

    Peki nedi bu patates kızartmasının vücudumuza zararları?

    PATATES KIZARTMASININ BİLİNEN ZARARLARI NELERDİR?
    Patates kızarmasının içeriğinin (yağ asitleri vs.) dişlere zararı oldukça fazladır.

    Ayrıca patates kızarmasının yapımında kullanılan patatesler ışık almayan yerde muhafaza ediliyorsa, o patatesler zaman içerisinde çimlenir ve çimlenmiş patatesler nasıl olursa olsun insan vücuduna zararları oldukça fazladır. Bunların başında gıda zehirlenmesi, baş dönmesi, karın ağrısı, ishal kusma, mide asit dengesini büyük ölçüde bozma ve daha birçok zararın oluşmasında oldukça büyük bir rolü vardır. O yüzden patateslerimizi ışık alan yerlerde muhafaza edip, çimlenip çimlenmediğine de dikkat etmeliyiz, yoksa bu tarz sorunlarla yaşam kalitemiz bir süreliğine olsa da düşer ve hoş olmayan bir anıya sahip olmuş oluruz. Bunların dışında patates kızarmasının öyle bir zararı vardır ki, o da hepimizin korkulu rüyası, tıpta çaresi olmayan kanser hastalığıdır, patates kızartması kanser hastalığına tutulma oranımızı arttırıyor, yaşamımızı etkiliyordur.
    İlla patates tüketmek istiyorsanız bunu haşlama olarak tüketin, bu çok daha faydalıdır, patates kızartmasının büyük lezzet olduğu aşikar ama hayatımızı çok kötü etkileyecek kilolar ve yukarıda saydığımız bir çok zararı bizi patates kızarmasından uzak tutmalıdır. Elbette ayda birkaç kez ve ufak miktarlarda patates kızartması tüketmek pek sıkıntı yaratmaz, ama her gün hamburger yanında patates kızartması vs. tüketmek (ki bunu yapıyorsanız zararlarını görmek için aynaya bakmanız yeterlidir.) sizi oldukça büyük zararlar verir ve muhtemelen de pişman olursunuz. Ama bunu da düzeltmenin yolu var ki o da spor yapmaktır, bisiklet bu tarz kişiler için en iyi araçtır.

     
Patates kızartmasının zararları konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Patates

    Patates

    Mal ve nimete, Birçok patates aldığını görmek bolluk ve bereketli geçecek bir yıla, Patateslerin bir kısmının çürük olduğunu görmek nimetin bin kısmının elden çıkmasına yahut şüpheli kazanca delalet eder.Rüyada patates görmek mal, nimet, şöhret, sevinç ve rahatlığa işarettir. Patates soymak, kısmete ve arzu edilen bir murada; patates ekmek, yeni ve çok kazançlı bir işe başlayacağınıza; patates...
  2. patates

    patates

    (Solanum tuberosum / Boyu 60-80 cm’ye varan, beyazimsi-pembemsi çiçekler açan, yumrulari hâriç zehirli otsu bitkiler. Bitkinin toprak altinda kalan yumrulari “patates” olarak bilinir. Bu yumrular nisasta bakimindan zengin oldugundan önemli bir besin maddesidir. Bitkinin toprak üstü kisimlarinda zehirli alkoloitler bulunmasina karsilik yumrulari zehirli degildir. Ancak çimlenmis patateslerde de...
  3. Patates

    Patates

    (Solanum tuberosum / Boyu 60-80 cm’ye varan, beyazimsi-pembemsi çiçekler açan, yumrulari hâriç zehirli otsu bitkiler. Bitkinin toprak altinda kalan yumrulari “patates” olarak bilinir. Bu yumrular nisasta bakimindan zengin oldugundan önemli bir besin maddesidir. Bitkinin toprak üstü kisimlarinda zehirli alkoloitler bulunmasina karsilik yumrulari zehirli degildir. Ancak çimlenmis patateslerde de...
  4. patatesleri kızartmadan önce suda bekletin

    patatesleri kızartmadan önce suda bekletin

    Patatesleri Kızartmadan Önce Suda Bekletin Patates kızartması sevenlere müjde! Journal of the Science of Food and Agriculture’da yer alan bir araştırmada, patatesleri kızartmadan önce suda bekletmenin akrilamit seviyesini düşürdüğü açıklandı. Akrilamit, nişastalı gıdaların yüksek sıcaklıklarda pişirilmesi sırasında doğal olarak ortaya çıkan bir kimyasal. Araştırmacılar, pek çok gıdada...
  5. Kızartma Güllaç

    Kızartma Güllaç

    Kullanılacak Malzemeler 10 çorba kaşığı tereyağı 3 adet yumurta 2 su bardağı fındık (ince çekilmiş) 1 su bardağı gül suyu 1 su bardağı su 10 kat güllaç 2 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker Hazırlanma Şekli Güllaçları birer birer gülsuyu ve su karışımı ile ıslatıp ikiye katlayın. Üzerine çekilmiş fındığı serpin. Rulo biçiminde sarın. Bütün yaprakları bu biçimde hazırlayın. Çırpılmış...

Sayfayı Paylaş