patates sevenlere müjde!!!!!!

PeLiNiM

Yeni Üye
Üye
patates sevenlere müjde!!!!!!
Patates kızartması sevenlere müjde! Yapılan bir araştırmada, patatesleri kızartmadan önce suda bekletmenin zarar riskini düşürdüğü açıklandı.

Akrilamit, nişastalı gıdaların yüksek sıcaklıklarda pişirilmesi sırasında doğal olarak ortaya çıkan bir kimyasal. Araştırmacılar, pek çok gıdada görülen akrilamit oluşumunun, sağlımız için tehlikeli olduğu ve hayvanlarda kansere yol açtığı ile ilgili şüphelerin olduğunu belirtiyorlar.

Ancak İngiltere’de yapılan yeni bir araştırmada, patatesleri kızartmadan önce kısa bir süre suda bekletmenin, akrilamit oluşumunu ve neden olduğu riski ciddi ölçüde azalttığı belirlendi.

Leatherhead Food International’dan Dr. Rachel Burch, bugüne kadar gıdalarda akrilamit oluşumunu önelemek üzere pek çok araştırmanın yapıldığını, ancak bu çalışmaların gıda endüstrisiyle sınırlı kaldığını belirtiyor ve yaptıkları çalışmada evde uygulanabilecek pratik çözümü hedeflediklerini ekliyor.

Yapılan çalışmada patateslerin 30 dakika ile 2 saat arasında sürelerle suda bekletilmesi sonucunda, yüzde 23, yüzde 38, ve yüzde 48 oranlarında akrilamit seviyesinin düştüğü gözlemlendi. Ancak araştırmacılar bu sonuçların az kızarmış patates için geçerli olduğunu belirtiyorlar.
 
ben genelde bekletirim ama böyle bir yararı olduğunu bilmiyordum .çok sevindim.
 
Geri
Üst