gebe
  1. sevde 7

    sevde 7 Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    2 Nisan 2011
    Mesajlar:
    1.014
    Beğenilen Mesajlar:
    1.092
    Ödül Puanları:
    113
    Şehir:
    yuvamın huzurlu olduğu heryerde

    Patatesin Faydası ve Patatesle İlgili Bilgiler

    Konu, 'Faydalı Bilgiler' kısmında sevde 7 tarafından paylaşıldı.

    patates faydaları nelerdir yararları resimleri ile ilgili bilgiler burada Bir Niğdeli olarak patatesi sever ve tüketiriz .Niğde'ye özgü yöresel yemekleri de tavsiye ederiz :)ürettiğimiz patatesin bizlere ne gibi faydası varmış buyrun onu öğrenelim.bilinçli tüketici olalım meleklerim.:)
    [​IMG]



    Yapısında fosfor bulunduğu için patates erkeğin ****** gücünü arttırır. İtalyanlar patatese "Aşk yatağının kaloriferi" ismini verirler.

    Kanı Zehirlerden Temizler:
    Hava kirliliği, radyasyon, sanayi ve tanm ilaçlarının kimyasal artıklarına karşı kam zehirlerden temizler ve hücreleri yeniler.

    Kadını Güzelleştirir:
    Patateste bulunan manganez kadın cildinin dostudur. Bu değerli sebze yalnız yenerek değil, kremler ve masklar yoluyla da kadın tenini güzelleştirir, cilde gerginlik kazandırır.

    Nasıl Alacaksınız?
    1- Patatesin iki cinsi vardır. Birinci cinsin eti sarıdır. İkincisinin ise eti yeşile çalar. Eti yeşile çalan patates Avrupada hayvan yemi olarak kullanılır.

    2- Makbul patates eti taze iken beyaz, bekletilmemiş iken san olan patatesdir.

    3- Patatesin kabuğunu tırnağınızla kazıyın, kabuğu hafifçe kaldırın. İçi sarıysa düşünmeden satın alın. Hem lezzetli hem daha dayanıklıdır.

    Nasıl Yiyeceksiniz?
    1- Patatesi çok iyi yıkayın. Zira toprak altında yetişir, kirli ve mikroplu îularla haşır

    2- Çok zengin bir besin deposudur, îcinde fosfor, demir, manganez ve bakır gibi
    madensel tuzlar, karbonhidratlar ve B,B bir, B altı, K ve PP vitaminleri var. B altı vitamini ve B bir vitamini sıcağa karşı duyarlıdır. Ayrıca, vitamin ve madensel tuzların büyük bir kısmı patatesin kabuğunda toplanmıştır. İyice yıkadıktan sonra, bîr süre, içine sirke konmuş suda bekletirseniz bu değerli sebze tüm mikroplardan arınmış olur. işte o zaman onu kabuğuyla birlikte tüketmenizde büyük fayda vardır. Eskiler patatesi mangal, ocak ya da tandırlarda külün altına gömer, kabuğuyla birlikte yerlerdi.

    3- Ancak günümüzde patatesi soyarak tüketmek adet olmuştur. Bu takdirde suyun içinde soyulmuş patatesi fazla bekletmeyin. Madensel tuzların bir kısmı eriyip suya karışır. Ayrıca K vitamini de ışığa ve oksijene karşı duyarlıdır.

    Nasıl Saklıyacaksınız?
    1- Patatesi loş yerlerde koruyun. Zira yapısında bulunan B bir ve K vitaminlerini yitirebilir.

    2- Patatesin çeşitli kaliteleri var. En dayanıklısını şöyle anlayabilirsiniz. Bir kaç patatesi kaynayan suya atın ve suyun içine bir çorba kaşığı sirke koyun. Kaynama sırasında patatesler beyazsa dayanıklıdır. Rengi siyaha çalıyorsa dayanıksızdır. Eğer toptan almışsanız, bu tür dayanıksız patatesi bir an önce tüketmeye bakın, aksi takdirde filizlenir.

    Patates Kızartması:
    Her ev kadını hazırladığı patates kızartması için patatesi kendi alıştığı şekle göre keser. Kimi dilim dilim, kimi yuvarlak. Burada önemli olan kızartmanın lezzeti ve aynı yağın yeniden yemekler veya kızartmalar için kullanılabilmesidir. Yapacağınız şey şu:

    1- Harlı ateş yağın en büyük düşmanıdır. Yapısını değiştirir, mideye zararlı hale getirir. Doğradığınız patatesleri çok kızgın bir yağ içine değil, normal yanmış yağın içine koyun. Yani yağ tavada cızırdayıp yanık kokusu çıkarmadan patatesleri içine atın.
    2- Patatesler biraz kızarınca çıkarın. Büyücek bir tabağa alın. Birkaç dakika bekletin sonra yeniden yağa koyun. Bu sırada ince doğranmış bir diş sarımsak da eklerseniz kızartmanız daha lezzetli olur.

    Yararlı Bilgiler:
    1- Genellikle patates kızartırken bütün daireyi, hatta bütün apartmanı yağ kokusu kaplar. Bu kokuyu önlemek isterseniz tavanın içine bir dal maydanoz atın.
    2- Patates kızartmasında kullandığınız yağı yeniden kullanmak istiyorsanız içine bir havucu rendeleyerek koyun ve onu böyle bekletin. Rendelenmiş havuç kızarmış bir yağın zararlarını ortadan kaldırır.

    3- Patatesin bazı türleri pişerken siyahlaşır. Kar gibi beyaz olmasını istiyorsanız patatesi haşlarken ya da pişirirken tencereye bir çorba kaşığı sirke koyun. Sirkenin ekşimsi bir tat vereceği şeklinde bir endişeniz olmasın.

    4- Patatesi bir iğneyle uzunlamasına bir kaç yerden delerseniz daha çabuk piştiğini göreceksiniz.

    5- Gerek kızartmada, gerekse yemeklerde patatesin kolayca pişmesini istiyorsanız onu uzunlamasına kesin.


     
    Son düzenleme: 21 Ağustos 2011
  2. AuSSie-AnGeL

    AuSSie-AnGeL Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    15 Şubat 2009
    Mesajlar:
    6.965
    Beğenilen Mesajlar:
    780
    Ödül Puanları:
    113
    Şehir:
    aNKaRa
  3. Kayıtsız Üye

    Kayıtsız Üye Forum Okuru

    çok çok tşk işimi çok kolaylaştırdınız saolun
     
Patatesin Faydası ve Patatesle İlgili Bilgiler konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. patates sağlık faydası

    patates sağlık faydası

    Patates öyle bir sebze ki, insanın “ya olmasaydı” diye düşünesi bile gelmiyor. İster ana yemek, ister garnitür, ister salata; ne yapsanız yakışıyor. Dünyada patates kızartması yapılmayan yer var mı acaba?Güney Amerika kökenli bu sebze, Amerika�nın keşfinden sonra bütün dünyaya yayılmaya başladı ve her yerde de itibar gördü. Çünkü hem besin değeri yüksek, hem sağlıklı, hem de mutfaklarda...
  2. Ölüm ve Kabir Hayatı İle İlgili Bilgiler

    Ölüm ve Kabir Hayatı İle İlgili Bilgiler

    bu konu ölüm ve kabir hayatı hakkında bilgiler içermektedir. Allah'ın yarattığı her canlı kendisine bahşedilen ömürün vakti bittiği zaman ölümü mutlaka tadacaktır. Kimse bu dünya da baki değildir. baki olan yalnız ve yalnız yüce Allah'dır. Ölümün ne zaman ve nerede, nasıl geleceğini kimse bilemez . Allah öncelikle hepimize temiz ve hayırlı ölümler nasip etsin diyerek sizlere M.Yaşar...
  3. Sebze ve Meyvelerle İlgili Faydalı bilgiler

    Sebze ve Meyvelerle İlgili Faydalı bilgiler

    ‎ * Havuç dilimi insan gözüne benzer. Bilimsel araştırmalar havucun gözlerin kan akışını ve işlevini iyileştirdiğini göstermiştir.( tam mevsimi bol bol yiyelim) * Domateste kalpte olduğu gibi dört odacık vardır ve kırmızı renklidir. Bütün araştırmalar domatesin kalp ve k an için faydalı olduğunu göstermiştir. ... * Üzüm salkımı kalp şeklindedir, her bir üzüm tanesi kan hücresi gibi...
  4. Dudak Hastalıkları ve Bakımı İle İlgili Bilgiler

    Dudak Hastalıkları ve Bakımı İle İlgili Bilgiler

    dudak hastalıkları, dudak hastalıkları nelerdir, dudak bakımı Sevgili melekler, yüzümüzün en önemli kısımlarından biri olan dudaklarımız da bakım ister. Genelde bakımı gözardı edilen ve pek önemsenmeyen dudaklarımızın da bazı sağlık sorunları olabilir. Doğumsal ve sonradan edinilen bu rahatsızlıkların neler oldukları hakkında sizlere bilgi veriyor, dudak bakımının nasıl yapılacağı hakkında...
  5. Patatesle cilt renginizi açın

    Patatesle cilt renginizi açın

    Cilt bakımında her zaman doğal şifalı bitkiler, sebze ve meyveler faydalı olur. Hazır satılan cilt bakım ürünleri yerine tercih edildiklerinde, hem daha az maliyetle cildinize bakım yapabilir, hem de kimyasal içeriklere maruz kalmamış olursunuz. Sizlere tavsiye edeceğimiz patatesle cildinizde harikalar yaratabilirsiniz. Patates sağlık açısından çok yararlı bir sebzedir. Patatesin yararlı...

Sayfayı Paylaş