Patatesli ev böreği

_BaLıM_

Yeni Üye
Üye
Patatesli ev böreği
patatesli ev böreği
Yufkasını kendi elinizle açıp ,sevdiklerinizle paylaşacağınız nefis patatesli ev böreği tarifi kızlar mutlaka deneyin:)

80775f4dab74c1c5e3ab1ed1ff181-3286.jpg


MALZEMELER

1 Yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı tereyağ
2 adet yumurta(birinin sarısı üzeri için)
1 paket kabartma tozu
tuz
un

İÇİ İÇİN

2 adet patates
yarım demet maydonoz
1 çay kaşığı karabiber
tuz

HAZIRLANIŞI

Tüm malzemeyi derin bir kaba alıp aldığı kadar un ile orta sertlikte hamur elde edin.Avuç büyüklüğünde parçalar koparıp merdaneyle yufkalar açın .Patateslerin kabuklarını soyup haşladıktan sonra rendeleyin.Maydonzları incecik kıyıp üzerine ilave edin.Tuz ve karabiber ekledikten sonra kaşık yardımıyla karıştırın.Açtığınız yufkaların üzerine tavada erttiğiniz teryağını sürün.Ortalarına patatesli harçtan koyup rulolar yapın.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 185 dereceli fırında 40_45 dk pişirin

sıcak servis yapın
 
Geri
Üst