gebe
  1. aSqimSin

    aSqimSin Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    11 Haziran 2007
    Mesajlar:
    3.472
    Beğenilen Mesajlar:
    20
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanßuL

    Patatesli Tepsi Köftesi (5 Kişilik)

    Konu, 'Köfteler' kısmında aSqimSin tarafından paylaşıldı.

    tepsi köftesi cig köfte tarifi MALZEMELER
    Köfte Hamuru:
    750 gr İki Defa Çekilmiş Dana-Koyun Karışımı Kıyma
    2 Dilim Ekmek
    1 Yumurta Sarısı
    1 Orta Boy Soğan
    1 Demet Maydanoz(İnce Kıyılmış)
    Tuz, Karabiber
    Köfte Baharı

    Diğer Malzeme:
    1 Su Bardağı Ayçiçek Yağı
    500 gr(5 Adet Orta Boy)Patates(Kabukları Soyulup,Yarım Santim Kalınlığında Yuvarlak Dilimler Halinde Kesilmiş)
    1 Çorba Kaşığı Un
    200 gr.(2 Orta Boy)Olgun Domates Yada 1 Bardak Domates Suyu
    15 gr.(1 Çorba Kaşığı)Tereyağı Yada Margarin
    4-5 Dal Dereotu(İnce Kıyılmış)


    HAZIRLANIŞI
    Önce ekmeklerin kabuklarını alıp,ıslatın.Sonra sıkarak ufalayın.Karışık kıyma ,ekmek içi,yumurta sarısı,soğan, maydanoz,tuz,biber ve köftebaharını bir kaba koyun.İyice yoğurup,bu harçtan yuvarlak yassı köfteler yapın.
    Çiçekyağını bir tavada kızartın.Patatesler pembeleşmeden altın rengini alıncaya kadar kızartın.Aynı yağda,çok az una buladığınız köfteleri de hafifçe kızartarak bir tabağa alın.
    Bir tepsiye köfte ve patatesleri birer sıra olmak üzere dizin.Üzerine bir kaşık yağla,bir taşım kaynatılmış domates suyunu dökün;üzerine dereotu serperek 175 C?lik fırında yaklaşık 20-25 dk pişirin.Sıcak olarak servis yapın.


     
  2. RoCCo

    RoCCo Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    12 Nisan 2008
    Mesajlar:
    1.477
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    sevdigim bii yemek tesekkürler
     
Patatesli Tepsi Köftesi (5 Kişilik) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Kabak köftesi(4 kişilik)

    Kabak köftesi(4 kişilik)

    kabak köftesi kabak köftesi köfteler 4 kişilik resimli tatlı MALZEMELER 1 Çorba Kaşığı Margarin 1 Adet Soğan 4 Silme Çorba Kaşığı Un ½ Su Bardağı Süt Tuz, Karabiber ½ Su Bardağından 1 Parmak Fazla Rendelenmiş Kaşar Peyniri ½ Su Bardağı Ekmek İçi 3 Adet Kabak HAZIRLANIŞI Margarini bir tencerede eritin.İnce doğranmış soğanı ekleyin.Pembeleşinceye kadar kavurun.Unu ilave edin.Unun rengi...
  2. patatesli tepsi köftesi

    patatesli tepsi köftesi

    Malzemeler:750 gram kıyma2 yumurta1 bardak galeta tozuyarım bardak irmik maydanozkarabiberkimyontuz4 kaşık sıvıyağ1 kaşık salça3 bardak su7 adet orta boy patatesYapılışı:Kıymayı;yumurtalar,galeta tozu,irmik,ince doğranmış maydanoz,baharat ve tuzla yoğurup köfteleri hazırlayın.bir tepsiye bir kaşık sıvıyağ koyun.köfteleri, bu yağda hafifce kızarttıktan sonra çıkarın.aynı tepsiye 3 kaşık...
  3. Patatesli Bulgur Köftesi tarifi nasıl yapılır

    Patatesli Bulgur Köftesi tarifi nasıl yapılır

    Patatesli Bulgur Köftesi MALZEMELER 5 su bardağı köftelik bulgur, 6 adet patates, 2 adet soğan, 2 çorba kaşığı tereyağı, 250 gram kıyma 1 tatlı kaşığı salça, 1 demet maydanoz, 4 diş sarımsak, 2 adet yumurta, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı pulbiber, 2 çay bardağı dövülmüş ceviziçi, tuz, Üzerine : 1 su bardağı yoğurt 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber 2 çorba...
  4. Gökkuşağı Köftesi (6 Kişilik)

    Gökkuşağı Köftesi (6 Kişilik)

    Malzemeler 3 Adet Havuç 3 Adet Patates 2 Çorba Kaşığı Süt 2 Adet Yumurta ½ Kg Az Yağlı Kıyma 1 Adet Soğan 1 Dilim Bayat Ekmek İçi 1 Tatlı Kaşığı Köfte Baharı 1 Çay Kaşığı Kimyon 5 Diş Sarmısak Tuz Süslemek İçin: 2 Adet Domates 3-4 Adet Sivri Biber 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 2 Dilim Bayat Ekmek İçi 2 Çorba Kaşığı rendelenmiş Kaşar Sos İçin: 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası 1 Tatlı Kaşığı Domates...
  5. Patatesli Bulgur Köftesi tarifi

    Patatesli Bulgur Köftesi tarifi

    Patatesli Bulgur Köftesi patatesli bulgur köftesi patatesli bulgurlu köfte 15 adet Malzemeler Köfte hamuru için: 1 su bardağı yarma 1 su bardağı köftelik bulgur 2 yemek kaşığı un 1 tatlı kaşığı tuz 1,5 su bardağı ılık su İç harcı için: 6 adet orta boy patates 1 baş kuru soğan 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı tuz Haşlamak için: 2 veya 2,5 litre kaynamış...

Sayfayı Paylaş