Patlıcan köftesi...
Malzemeler
[FONT=Verdana,Arial, Helvetica, sans-serif]Patlıcanları kızgın ateşte közleyin. Kabuklarını soyup unlu limonlu su içine koyup bir kenara bırakın. Bir tenceede tereyağını eritip, içine un katın, pembeleşmesini bekleyin, ondan sonra yavaş yavaş süt ilave edin. Koyu kıvama gelince ateşten indirin. Sırayla rende kaşar, tuz, kıyılmış maydanoz ve tuzlu sudaki patlıcanı avuçta iyice sıkarak katın. Beş dakika çatal veya telle karıştırın. Soğuk bir yere bir kaç saatliğine bırakın. Soğuyup sertleşen patlıcan salçasını küçük parçalara ayırıp parmak biçimli hale getirin ve kızgın yağda pişirip servise sunun.[/FONT]
- 5 adet patlıcan
- 2 adet limon
- 2 bardak zeytinyağı
- tuz
- 3 adet yumurta
- 2 fincan kaşar rende
- 1 demet maydanoz
- 3 kaşık tereyağı
- 1 fincan un
- 2 fincan süt
[FONT=Verdana,Arial, Helvetica, sans-serif]Patlıcanları kızgın ateşte közleyin. Kabuklarını soyup unlu limonlu su içine koyup bir kenara bırakın. Bir tenceede tereyağını eritip, içine un katın, pembeleşmesini bekleyin, ondan sonra yavaş yavaş süt ilave edin. Koyu kıvama gelince ateşten indirin. Sırayla rende kaşar, tuz, kıyılmış maydanoz ve tuzlu sudaki patlıcanı avuçta iyice sıkarak katın. Beş dakika çatal veya telle karıştırın. Soğuk bir yere bir kaç saatliğine bırakın. Soğuyup sertleşen patlıcan salçasını küçük parçalara ayırıp parmak biçimli hale getirin ve kızgın yağda pişirip servise sunun.[/FONT]