gebe
  1. sevgi10

    sevgi10 Üye Üye

    Kayıt:
    5 Mart 2008
    Mesajlar:
    385
    Beğenilen Mesajlar:
    7
    Ödül Puanları:
    18
    Şehir:
    Balıkesir

    Patlıcan köftesi...

    Konu, 'Köfteler' kısmında sevgi10 tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler
    • 5 adet patlıcan
    • 2 adet limon
    • 2 bardak zeytinyağı
    • tuz
    • 3 adet yumurta
    • 2 fincan kaşar rende
    • 1 demet maydanoz
    • 3 kaşık tereyağı
    • 1 fincan un
    • 2 fincan süt
    Yapılışı

    [FONT=Verdana,Arial, Helvetica, sans-serif]Patlıcanları kızgın ateşte közleyin. Kabuklarını soyup unlu limonlu su içine koyup bir kenara bırakın. Bir tenceede tereyağını eritip, içine un katın, pembeleşmesini bekleyin, ondan sonra yavaş yavaş süt ilave edin. Koyu kıvama gelince ateşten indirin. Sırayla rende kaşar, tuz, kıyılmış maydanoz ve tuzlu sudaki patlıcanı avuçta iyice sıkarak katın. Beş dakika çatal veya telle karıştırın. Soğuk bir yere bir kaç saatliğine bırakın. Soğuyup sertleşen patlıcan salçasını küçük parçalara ayırıp parmak biçimli hale getirin ve kızgın yağda pişirip servise sunun.[/FONT]



     
  2. tuqqce

    tuqqce Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    19 Mart 2008
    Mesajlar:
    6.382
    Beğenilen Mesajlar:
    394
    Ödül Puanları:
    83
    Şehir:
    Wuppertal-Germany
    Cevap: Patlıcan köftesi...
    emeğine sağlıkk
     
  3. mislinay

    mislinay Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    27 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.130
    Beğenilen Mesajlar:
    39
    Ödül Puanları:
    0
    Cevap: Patlıcan köftesi...

    emeğine sağlık canım
     
Patlıcan köftesi... konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Patlıcan

    Patlıcan

    Patlıcan yemek ruhsatlı bir işyapmaya, kin ve kıskançlığa, iki yüzlülüğe ve yahut yaltaklığa, Avcının patlıcan yemesi avının iyi gitmesine, Mevsiminde patlıcan görmek küçük bir üzüntüyle birlikte rızka, mevsini dışında görmek kerih görülen ve sevilmeyen şeylere, Patlıcan yemeği rızık ve afiyete delalet eder.Çevrenizde itibarınızın sarsılmasına işarettir. Patlıcan kızartması yemek, acı bir...
  2. patlıcan

    patlıcan

    (Aubergine / Aubergine / Aubergine / Eggplant / Solanum melongena) Sebze olarak yenilen, mor renkli, uzunca silindirik veya yuvarlak bir yaz sebzesidir. Vatani tropik Hindistan’dir. Sicak memleketlerde yetistirilir. Orta ve kuzey Avrupa’da çok az taninmis olmasina ragmen, memleketimizde yazin çok yaygin yenen bir sebzedir. Patlicanin uzunca olanlarina daha çok kemer patlicani, yuvarlak olanina...
  3. Patlıcan

    Patlıcan

    (Aubergine / Aubergine / Aubergine / Eggplant / Solanum melongena) Sebze olarak yenilen, mor renkli, uzunca silindirik veya yuvarlak bir yaz sebzesidir. Vatani tropik Hindistan’dir. Sicak memleketlerde yetistirilir. Orta ve kuzey Avrupa’da çok az taninmis olmasina ragmen, memleketimizde yazin çok yaygin yenen bir sebzedir. Patlicanin uzunca olanlarina daha çok kemer patlicani, yuvarlak olanina...
  4. Ispanak Köftesi

    Ispanak Köftesi

    Ispanak Köftesi Malzemeler 200 gr Ispanak 200 gr Tuzsuz Beyaz Peynir 100 gr Kaşar Peyniri Rendesi 1 Çorba Kaşığı Margarin 3 Çorba Kaşığı Un 1 Küçük Soğan 1 Yumurta Tuz, Karabiber Kızartmak için Sıvı Yağ Yemeğin Tarifi Ispanakları yıkayıp yapraklarını ince ince kıyın. Kuru soğanı rendeleyip bir kaşık margarinle...
  5. Ayak köftesi

    Ayak köftesi

    ayak köftesi MALZEMELER 500 gr. köftelik kıyma 4 adet patates 2 yemek kaşığı yoğurt 3 yemek kaşığı un 1 adet kuru soğan 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz Kızartmak için: 1 yemek kaşığı sıvıyağ HAZIRLANIŞI Patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Tencereye alıp üstünü kapatacak kadar su koyun. Tuz atın ve patatesleri yumuşayana kadar haşlayın, çatalla ezip püre haline getirin,...

Sayfayı Paylaş