gebe
  1. gölge_çiçeği

    gölge_çiçeği Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    14 Haziran 2009
    Mesajlar:
    61
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0

    patlıcan sos

    Konu, 'Soslar' kısmında gölge_çiçeği tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER 4 adet orta büyüklükte patlıcan 4 adet iri domates
    2 diş sarmısak
    6 yemek kaşığı zeytinyağı
    3 adet sivri biber
    Tuz, karabiber
    1 bardak su

    YAPILIŞI
    Patlıcanları küçük küçük doğrayıp zeytinyağının içinde kavurmaya başlayın.

    Ardından sarımsak ve sivribiberleri de tencereye katın ve hafif hafif pişirin.

    15 dakika sonra domatesleri, tuzu, biberi ve 1 bardak suyu ekleyin.

    Domatesler suyunu çektikten sonra patlıcanlar da pişmişse sosu ateşten alıp diğer taraf da hazırlamış olduğunuz makarnanızın üzerine dökün.

     
patlıcan sos konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Patlıcan

    Patlıcan

    Patlıcan yemek ruhsatlı bir işyapmaya, kin ve kıskançlığa, iki yüzlülüğe ve yahut yaltaklığa, Avcının patlıcan yemesi avının iyi gitmesine, Mevsiminde patlıcan görmek küçük bir üzüntüyle birlikte rızka, mevsini dışında görmek kerih görülen ve sevilmeyen şeylere, Patlıcan yemeği rızık ve afiyete delalet eder.Çevrenizde itibarınızın sarsılmasına işarettir. Patlıcan kızartması yemek, acı bir...
  2. patlıcan

    patlıcan

    (Aubergine / Aubergine / Aubergine / Eggplant / Solanum melongena) Sebze olarak yenilen, mor renkli, uzunca silindirik veya yuvarlak bir yaz sebzesidir. Vatani tropik Hindistan’dir. Sicak memleketlerde yetistirilir. Orta ve kuzey Avrupa’da çok az taninmis olmasina ragmen, memleketimizde yazin çok yaygin yenen bir sebzedir. Patlicanin uzunca olanlarina daha çok kemer patlicani, yuvarlak olanina...
  3. Patlıcan

    Patlıcan

    (Aubergine / Aubergine / Aubergine / Eggplant / Solanum melongena) Sebze olarak yenilen, mor renkli, uzunca silindirik veya yuvarlak bir yaz sebzesidir. Vatani tropik Hindistan’dir. Sicak memleketlerde yetistirilir. Orta ve kuzey Avrupa’da çok az taninmis olmasina ragmen, memleketimizde yazin çok yaygin yenen bir sebzedir. Patlicanin uzunca olanlarina daha çok kemer patlicani, yuvarlak olanina...
  4. Burgunyon Sos

    Burgunyon Sos

    MALZEMELER 4-5 kişilik 1 tatlı kaşığı margarin 1 küçük ince doğranmış soğan 2 dal maydanoz ¼ defne yaprağı 10 adet tane karabiber 1 çay kaşığı kekik 1 çorba kaşığı tereyağ 1 çorba kaşığı un 75 cl. Burgunyon şarap yada kırmızı şarap HAZIRLANIŞI Margarini, soğanı, karabiberi, defne yaprağını ve kekiği küçük bir kaba koyup orta ateşte 2-3 dakika sote yapıp, şarabı ekleyin. Ağır ağır kaynatın ve...
  5. Kış için domatesli patlıcan sosu (Ajvar sos)

    Kış için domatesli patlıcan sosu (Ajvar sos)

    Bu konu; kış için domatesli patlıcan sosu ile ilgili bilgi vermektedir. Son günlerde ajvar sos furyası her yeri sardı meleklerim. Herkes kışın yemeklerinin yanına çıkarabilecekleri bu mezenin yapımını soruyor ve bu mezeyle yazdan kalma tatları kışın da hatırlamayı arzuluyor. Ben kış için patlıcan közledim malum sarımsaklı yoğurtlu közlenmiş patlıcan her zaman beğenilir. Siz de kışlık...

Sayfayı Paylaş