gebe
  1. $ul€

    $ul€ Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    27 Ocak 2009
    Mesajlar:
    7.205
    Beğenilen Mesajlar:
    424
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    iڪے†∂ηßﺙℓ

    Patlıcan Turşusu Yapımı

    Konu, 'Turşular' kısmında $ul€ tarafından paylaşıldı.

    patlıcan turşusunun yapımı Tadı taa çocukluğumdan damağımda kalan,enfes patlıcan turşusunu mutlaka deneyin.Yapımı biraz uğraştırsada tadı bütün yorgunluğunuzu unutturuyor. [​IMG]
    Malzemeler

    • 1 kg.küçük boy patlıcan
    • 2 adet domates
    • 2-3 adet yeşil biber
    • 6-7 adet sarmısak
    • Yarım demet maydanoz
    • Patlıcanların ağzına kapatmak için 2 adet kırmızı ve yeşil biber
    • 1 su bardağı üzüm sirkesi
    • 3 yemek kaşığı kaya tuzu
    • 1 tatlı kaşığı şeker(ekşimeyi ve mayalanmayı hızlandırır)
    • patlıcanları bağlamak için pamuklu yorgan ipi
    [​IMG]
    Patlıcan turşusunun yapılışı

    • Patlıcanların sap kısmını kesip,baş kısmına dokunmayın
    • Karnıyarık yapar gibi karınlarını yarın.
    • Kaynayan tuzlu suya atıp 7-8 dakika kadar haşlayın.Çok fazla haşlanmaması gerekiyor yoksa patlıcanlar dağılır,erir.
    • Patlıcanları sudan alıp soğuk suya atın.
    • Bu su hemen ısınacağı için,patlıcanlar tamamen soğuyana kadar 2-3 kez suyunu değiştirin.
    • soğuyunca sudan alıp,kalınca bir bez üzerine kesik yerleri aşağı gelecek şekilde yanyana dizip üzerine ağırlık koyun. Ben üzerine düz bir tepsi koydum ve tepsinin üzerine su dolu bir leğen bıraktım.Bu şekilde patlıcanlar acı suyunu verecek.Bu şekilde en az 2-3 saat kalsın.
    • Ağırlığı patlıcanların üzerinden alın.
    • Diğer tarafta domates,biber,maydanoz (benim evde yoktu kullanmadım) ve sarmısakları küçük küçük doğrayın.Biraz tuz atın ve patlıcanların içine doldurun.Eğer içiniz artarsa dolmalık biber doldurun,onu da turşu yapın.
    • kırmızı biberleri patlıcanların ağzına uygun kesip kapatın.
    • Pamuklu iplerden parça parça kesip patlıcanları tam ortadan bağlayın.(bunun için genelde maydanoz sapları kullanılır ama benim olmadığı için iple bağladım)
    • 2 kiloluk cam kavanozu kaynar suyla iyice çalkalayın ki bakteri üreme ihtimali kalmasın.
    • Kavanoza dikkatlice patlıcanları dizin.Boş kalan yerlere biber koyabilirsiniz.
    • Bir kapta yaklaşık üç su bardağı steril su,sirke,tuz ve şekeri koyup tuz eriyene kadar karıştırın
    • Patlıcanların üzerine yavaşça dökün.Üzerinde eksik yer kalırsa,biraz su ve sirke karışımı hazırlayıp tekrar dökün.
    • Kavanozun ağzına temiz bir buzdolabı poşeti gerip kapağını kapatınki turşunuz hiç hava almasın.
    • Turşunuzu güneş görmeyen bir yere koyun.Bir hafta sonra turşunuz hazır.


     
    ßeLeN bunu beğendi.
  2. HaYaL

    HaYaL Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    1 Şubat 2009
    Mesajlar:
    11.262
    Beğenilen Mesajlar:
    229
    Ödül Puanları:
    83
    Şehir:
    Şehr-i HaYaL
    Tadını bilmem ama görüntü enfes-ül alaaa :D
     
  3. $ul€

    $ul€ Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    27 Ocak 2009
    Mesajlar:
    7.205
    Beğenilen Mesajlar:
    424
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    iڪے†∂ηßﺙℓ
    Osmanlıcayı kapmışız :D
     
Patlıcan Turşusu Yapımı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Patlıcan Turşusu

    Patlıcan Turşusu

    Malzemeler Patlıcan, yeşil ve kırmızı biber, sarımsak, havuç, domates, maydanoz, lahana, soğan, kereviz veya maydanoz sapı Yemeğin Tarifi Kısa, ince yapılı. körpe ve çekirdeksiz patlıcanlar kullanılır. İçleri doldurularak veya dolgusuz olarak turşuları kurulur. Doldurularak turşusu kurulacak patlıcanların. sapları kesildikten sonra karınlarından bıçakla yarılır. Kaynar suya atılarak 2-3...
  2. Kornişon turşusu yapımı

    Kornişon turşusu yapımı

    kornişon turşu yapımı En çok sevdiğim turşulardan biri kornişon turşusu.. Malzemeler: 1 kilo kornişon salatalık su (Kaynatılmış soğumuş) 4-5 çorba kaşığı kaya tuzu 1 çorba kaşığı toz şeker 10 diş sarımsak 2 çay bardağı sirke 10-12 al maydanoz Yapılışı:Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki salatalıklar kullanın. En uygun çesit “kornişon”dur. İçlerinde ezik, çürük ve küflü...
  3. Hızlı Biber Turşusu Yaptım Ben Melekleeerr :)

    Hızlı Biber Turşusu Yaptım Ben Melekleeerr :)

    Biber Turşusu Tarifi Kolay Biber Turşusu Kizlar size cok basit biber tursusu tarifi vericem.Eminim herkes yapabilir bu tursuyu.O kadar basitkii , hemde cok lezzetli.Veeee simdi yap 2 saat sonra ye :) Ramazan ayindan 1 gün önce bahceden biberleri topladim, cok fazla biber vardi tursu yapiyim dedim.Normalde biber tursusu gec olur baktim Ramazan ayinin ortasina yetiscek ancak, bende hizli tursu...
  4. Pratik Ev Yapımı Acur Turşusu Alır mıydınız ?

    Pratik Ev Yapımı Acur Turşusu Alır mıydınız ?

    Ev Yapımı Acur Turşusu acur turşusu Sevgili melekler, bir tabak etli kuru fasülye ve bulgur pilavının yanında en iyi ne gider ? Turşu dediğinizi duyar gibi oluyorum :) Evet bu konumuzda ev yapımı acur turşusu nasıl yapılır, tarifini sizlerle paylaşıyoruz :) Acur turşusu yapmak için gerekli olan malzemeler: 3 kg acur 2 litre sirke 1 adet ekşi elma 2 baş sarımsak...
  5. Çağla turşusu yapımı

    Çağla turşusu yapımı

    Bu konu; çağla turşusu ile ilgili bilgi vermektedir. Mevsimi gelince bol bol tükettiğim çağlayı hep tuza banarak yerim , şimdi de doğrusu pek bir canım çekti :D:D ancak malum çağla mevsimini geçtik ve ben bu tadı her an yaşayabileceğim bir tarifle karşılaştım. Aslında annem yaptığı her turşunun içine beş on çağla atardı ama hiç aklıma sadece çağla turşusu yapmak gelmemişti :D Pratik ev yapımı...

Sayfayı Paylaş