gebe
  1. *jellibon*

    *jellibon* Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    9 Kasım 2007
    Mesajlar:
    6.787
    Beğenilen Mesajlar:
    36
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    mutluluk ülkesinden

    patlıcan

    Konu, 'Alternatif Tıp' kısmında *jellibon* tarafından paylaşıldı.

    (Aubergine / Aubergine / Aubergine / Eggplant / Solanum melongena) Sebze olarak yenilen, mor renkli, uzunca silindirik veya yuvarlak bir yaz sebzesidir. Vatani tropik Hindistan’dir. Sicak memleketlerde yetistirilir. Orta ve kuzey Avrupa’da çok az taninmis olmasina ragmen, memleketimizde yazin çok yaygin yenen bir sebzedir. Patlicanin uzunca olanlarina daha çok kemer patlicani, yuvarlak olanina tophâne veya bostan patlicani adi verilir. Patlicanin az çekirdekli veya çekirdeksiz ve eti yumusak olani makbuldür. Çesitli yemekler ve tursusu yapilir. Özellikle zeytinyagli yapilarak yenmesi tevsiye edilmektedir. Kullanildigi yerler: Kansizligi giderir. Karaciger ve pankreasin düzenli çalismasini saglar. Kilo vermeye yardimci olur. Böbrek yanmalari ve agrilarini keser. Sinirleri yatistirir. Kalp çarpintilarini giderir. Cilt hastaliklari, seker, mide, barsak ve karaciger hastaliklari asiri derecede olanlar yememelidir. alıntıdır

     
patlıcan konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Patlıcan Turşusu

    Patlıcan Turşusu

    Malzemeler Patlıcan, yeşil ve kırmızı biber, sarımsak, havuç, domates, maydanoz, lahana, soğan, kereviz veya maydanoz sapı Yemeğin Tarifi Kısa, ince yapılı. körpe ve çekirdeksiz patlıcanlar kullanılır. İçleri doldurularak veya dolgusuz olarak turşuları kurulur. Doldurularak turşusu kurulacak patlıcanların. sapları kesildikten sonra karınlarından bıçakla yarılır. Kaynar suya atılarak 2-3...
  2. Patlıcan

    Patlıcan

    Patlıcan yemek ruhsatlı bir işyapmaya, kin ve kıskançlığa, iki yüzlülüğe ve yahut yaltaklığa, Avcının patlıcan yemesi avının iyi gitmesine, Mevsiminde patlıcan görmek küçük bir üzüntüyle birlikte rızka, mevsini dışında görmek kerih görülen ve sevilmeyen şeylere, Patlıcan yemeği rızık ve afiyete delalet eder.Çevrenizde itibarınızın sarsılmasına işarettir. Patlıcan kızartması yemek, acı bir...
  3. Patlıcan

    Patlıcan

    (Aubergine / Aubergine / Aubergine / Eggplant / Solanum melongena) Sebze olarak yenilen, mor renkli, uzunca silindirik veya yuvarlak bir yaz sebzesidir. Vatani tropik Hindistan’dir. Sicak memleketlerde yetistirilir. Orta ve kuzey Avrupa’da çok az taninmis olmasina ragmen, memleketimizde yazin çok yaygin yenen bir sebzedir. Patlicanin uzunca olanlarina daha çok kemer patlicani, yuvarlak olanina...
  4. Patlıcan Kapama

    Patlıcan Kapama

    Malzemeler 1 kg kuzu eti (ön kol) 1 kg patlıcan 1 büyük soğan 2 sivri biber 2 diş sarımsak 3 orta boy domates 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı Düdüklü tenceremize etimizi kısık ateşte koyuyoruz arkalı önlü kızarırmış gibi suyu çekene kadar çeviriyoruz. Etin kendi suyu çektikten sonra etimize 3 su bardağı kadar soğuk su...
  5. Patlıcanın Yararları

    Patlıcanın Yararları

    Patlıcanın Faydaları Patlıcanın Yararları Patlıcanda Hangi Vitaminler Var Şöyle mis gibi bir patlıcan kebabına kim hayır diyebilir melekler ? Ya da bir patlıcan salatası, karnıyarık, imambayıldı ? Yeme de yanında yat misali :D:D Bu leziz sebzenin en az lezzeti kadar da faydaları var sağlığımıza. İşte patlıcanın faydaları ..:tik: Patlıcan içeriğinde A vitamini , B vitamini ve C vitamini,...

Sayfayı Paylaş